返回列表 發帖
想知建行預訂d 飛係咪真係靚位比較好t t
上次唔記得左咩卡預定佢比左最後一行我hello

如果可以照住容祖兒08年演唱會既rundown,應該會幾好睇
上半場
01.Opening+亂世佳人
02.LOL
03.07奧運
04. ...
p74d47 發表於 2015-8-29 17:41

布拉格之戀真心想聽下佢地唱LIVE會點 XD
其實就算唔唱舊SIDECUT 唱多D TOBEFEE 的SIDECUT都好滿意T_T
如果HIT 大路歌變哂MEDLY都幾好 -_,-

之前阿sa有提過人人彈起個時好似得2個星期準備可能咁所以唔熟囉
加上阿嬌又經常absent-minded
不過睇翻英 ...
WIL-HIN 發表於 2015-8-31 09:30

希望今次聲稱咁早準備會好D 好似久唔久見見到SA IG PO 練舞/體能相
同埋之前仲有張話搵杜麗莎 唔知係咪練唱歌呢

其實今次我覺得真係未必賣太差
特別係當年好細個買唔起CONCERT飛的個一代
而家都開始做野 (即係我 XD
同堆唔睇又要等五年
打算睇兩場!

不過其實如果EEG 永遠都係咁的FORMAT
呢生人係咪無機會聽到SA GIL 唱自己的主打/SIDE CUT ⋯⋯
其實我都好想聽個人發展D歌 搞下MINICON都好呀⋯

咁樣的確比公開發售 信用卡優先 更加易買飛喎  fans團都會有機會得到較前門票  
不過按照佢 ...
SA弟林 發表於 2015-9-1 08:20

其實我唔係好明 所有門票都由DIESUM分佢咁講究竟邊個方法會比較易有靚位- -? 或者比較推薦?

如果跟DIESUM訂: 最驚最後搵DIESUM訂個D 散戶(10張個D) 會唔會用左黎攝公開發售後賣唔哂的位…
因為佢到開SHOW 個日先有得拎飛:-0 一日未知劃左咩位 都可能會有變數

公開發售: 呢個睇佢係公開發售前係咪己經停團體訂購…但起碼買個陣都知道個位置如何…起碼改唔到你個位置

信用卡優先: 個D都係佢分飛 … 即係有機會你訂左只係留左個位… 最後都有機會分你去D 遠的位? 或者搵你去攝D賣剩的位?

辛苦哂DIESUM但係睇完我仲混亂LOL

雖然呢件事唔關diesum事,但我仲好記得當年3650演唱會fc話有飛賣比非fc. 點知最後...唉
同埋我覺得如果佢咁 ...
tungbilly 發表於 2015-9-1 11:24

我3650個場都有去 都係非FC 最後只係睇左半粒鍾 …… 不過唔係正價買飛就算啦……

BTW其實我都覺 係咪應該分一分個D 組織係咩組織… 如果黃牛都可以團購點計LOL
如果話要證明TWINS FANS 的各地組織都話姐

嘩甘大件事 CCT真係好重心架WOR 當年未有微博我都係個到留過幾年⋯⋯
個度的鐵粉都唔少⋯⋯
解散左無左D領導 散戶FANS 實收皮⋯
今年會唔會影響到場內 內地的拼圖 :-0

所以結論係 交比DIESUM處理 所以先話公平公正?
EEG快D搵人同CCT的人針針好WOR
唔理邊邊唔岩呀⋯ 想睇又無得睇個D好 SAD

BTW GILGIL 唔好唔小心得失內地班FANS呀 :-0

搭句訕

diesum嘅做法只係為咗方便內地Fans買飛
只會有內地帳戶~~
waiyee 發表於 2015-9-2 11:47

香港靠你啦 -_,-

如果係散fans 問大嬸買飛同信用卡一樣都係隨機
跟雙生兒fans club 買飛 位肯定會靚 ...
SA弟林 發表於 2015-9-3 20:42

其實好似FANS CLUB都唔係一定坐得好前
因為多數都係GROUP埋一個AREA
又要分活動活躍度之類…

請問信用卡book飛過咗未?
matthewchiu 發表於 2015-9-4 09:28

14號建行白金卡開始預訂15號建行其他卡開始預訂

的確係 其實好視乎主辦單位點安排
正常係主辦講好哂預幾多張飛比信用卡優先 幾多張飛比公司內部 幾多 ...
jsun 發表於 2015-9-10 21:47

優先然後比左最尾一行的<-ME

各位聽日記得準時打電話訂飛

打左17分鐘,終於成功訂左31/12同1/1 680
fifty1205 發表於 2015-9-14 09:18

好似31號680已無哂 我叫FD個FD幫我訂 唔知佢訂唔訂到T_T

啱啱打電話去問左:31 full

1 680 480有

2 480有
fifty1205 發表於 2015-9-14 13:17

!_! 我仲未知我個FD 個FD買到未 …

BTW其實會唔會番番一部份比聽日的其他建行用戶買 ?

啱啱打電話去問左:31 full

1 680 480有

2 480有
fifty1205 發表於 2015-9-14 13:17

終於問到個FD 個FD 成功買到2號場2張680 … 好感動T_T
280 三場都FULL 哂

其實都算賣得好? 定係預訂的QUOTA好少…

睇黎2號唔會係最後一場了 :-0

轉自非官方 TWINS LOL CONCERT FANS PAGE

【Twins演唱會票房情報】
//建行信用卡優先//
31/12 680 480 280 全FULL
1/1 680 280 FULL 480少量
2/1 680 480 280 全FULL
//FANS CLUB//
所有內地FANS團三場$680已售空,$480餘少量

真心算賣得唔錯
好似好過當年人人彈起
睇黎買左的2/1 號 唔會係尾場啦…
好想佢地加到場但係又好私心想自己睇個場係尾場XD
有冇人打過去問下 睇下而家其實信用卡有冇預番一部份比非白金卡 會員?

EEG宜家又話只接受雙生兒同盟、CCT同桐卓會的訂票信息。
係其他組織訂咗飛的fans或者之前大嬸講嘅10人散粉 ...
WIL-HIN 發表於 2015-9-15 18:31

我都覺亂哂龍- -⋯ 之前見到話十人一團都覺得有問題可能EEG都無諗過反應甘好 ?

有冇人知一般公司內部認購幾時先會拎得飛:-0

試過抆水到開騷前2粒鐘至有飛
966 發表於 2015-9-18 23:19

:-0 好驚 我搵幫我留飛的人 話應該無問題⋯⋯ 但係因為某D原因唔可以成日煩佢留唔留到
好擔心X_X

我都試過
人哋初頭仲問幾次係咪真係去,開場前幾日無哂聲氣,一句都無交代過。
最後都係買野佬 ...
DinG² 發表於 2015-9-21 10:27

:-0 信用卡只買左1月2號
叫人買內部飛買31號…
早知掉番轉:$

小道消息

31號 晚上9:35開場 因為要跨年倒數
1-2號 8點15開場

因為紅館檔期緊張 未必會加場 ...
SA弟林 發表於 2015-9-23 02:13

唔加場就真係唔知… 可能睇下公售D 飛去得快唔快先

FROM 建行 預訂WEBSITE

日期:2015年12月31日

時間:晚上9:30

地點:紅磡香港體育館

日期:2016年1月1日至1月2日

時間:晚上8:15

地點:紅磡香港體育館

好大機會會唱好多sidecut....
p74d47 發表於 2015-9-23 22:33

唔會覺得唔唱HIT歌… 我諗SA意思只係講笑唔好講到佢地好老 要用到回憶 …

小OT 一下
TGIF 有無人聽左? 幾有FEEL 但係過場位好怪⋯

下星期日TVB播Twins特輯
zxcvb 發表於 2015-9-27 21:25

零PROMO⋯
BTW 保良
好失望呀 我情願佢地唱得差都唔好咪咀T_T

邊到有得聽?
bbtwins 發表於 2015-9-26 21:34

條LINK無左 ⋯

可能連出3 plug快歌之後
4th會plug返慢歌都唔定
到底12月出唔出到碟架...lol
tungbilly 發表於 2015-9-28 12:17

應該出到吧⋯ 而家數數下都五六隻歌⋯ 次前SA話唔想哂左D歌⋯ 想每隻都可以派 而家都3RD PLUG 11月再整多隻點題慢歌(估係非少女時代) 岩岩好 EDWARD 個隻就⋯ 再之後既事

好un好正
tobby 發表於 2015-9-29 18:05

聽慣左之後覺得暫時三隻之冠比起LOL 呢D先叫快歌

睇完保良 好擔心阿嬌
佢前幾年畀我既感覺係「有團火 不過好緊張 無信心」
而家又變返出事之前唔知 ...
Rene 發表於 2015-10-1 22:38

同感⋯ 總覺得好似HEA住咁 但係見到近排有報導話GIL成身傷 成個背都係菸青⋯ 我又諗緊係咪因為身體問題~_~唯一肯定係佢地已唔係十八廿二⋯
BTW  煙花有LOL真係估佢唔到⋯
畢竟LOL又唔係算好多人識⋯

終於公售啦
Ald 發表於 2015-10-2 22:12

有記招 點都會加場吧⋯?

thanksssss a lot!!!!!!!
希望生生性性搶到任何一場嘅680啦
electric 發表於 2015-10-4 15:14

無理由買唔到啦⋯ 除左31號難其他應該都唔會秒殺

BTW 仲有半粒鐘睇TBB

佢地本相集好靚
zxcvb 發表於 2015-10-4 23:24

極限量 ⋯⋯

連王菲最後果張粤語大碟都出左,蛋記系咪應該考慮出返08年果張碟呢?我唔信正系錄得一首colour咁少lor ...
p74d47 發表於 2015-10-6 09:04

其實應該都出哂架啦… SA的CROSSOVER 同埋GIL的橙路都係個隻碟
可能仲有D 唔覺眼的都會已經出埋係SAGIL的個人碟 只係我地唔知…

小道消息 會加開 1月3號 一場
SA弟林 發表於 2015-10-5 21:36

唉 信用卡隔訂左 2號呀 /_\

內部飛Dead line係9號
可以訂到3號...poster都出埋

姐係信用卡唔會訂到3號直接推出公售? ...
aleksbear 發表於 2015-10-6 23:47

THANKS THANKS 等我CONFIRM下人地係咪真係幫我留左先X_X

如果演唱會可以合唱翻Cross over 同 橙路 倒數完就唱color 咁就正喇!!
WIL-HIN 發表於 2015-10-7 14:49

可唔可集合各位FANS一齊係點唱時間大叫COLOR XD

英皇真係好搞笑,fans團俾哂錢訂飛依家先話31號680無飛要fans轉480 or 其他場次 ...
fifty1205 發表於 2015-10-7 16:30

咁大獲 - - 好擔心我個兩張680…

邊場680?31號?
SA弟林 發表於 2015-10-8 15:12

係呀/_\ 好擔心…

4場
黑色既全部場次hold哂
SA弟林 發表於 2015-10-8 15:56

3號個場都係呢個表?如果4場都黑成咁… 算賣得好好WOR!_!

穩陣起見一陣都係試下公售買唔買到31 號的680 先…

完全入唔到 BYEBYE 31號…

次次搶呢D野我都係入唔到網的~_~
咁只好等個張內部飛生生性性/_\

HELLO 我仲未入到 :_)

加硬埸啦咁樣應該 :?
希望如果真係冇31號 可以買到真正的尾場/_\

四場嘅680/280都full 咗
#公售嘅飛都係側田位

31/12 都無曬
l00540 發表於 2015-10-9 10:23

認真問  咩叫  側田位  打錯定我GET唔到 ║…

SOR= = 多謝大家熱烈解答

然而雖然知道已經買唔到… 但係我仲未入到個網睇下賣成點- -

6點多少少去到,9點左右開始勁多人
fifty1205 發表於 2015-10-9 10:44

如果加開四號…係唔係應該學你咁一早去排呢…有冇話邊間分開會易買D LOL

岩岩F5 左勁多次- -終鍾入到 再狂LOOP左N次 … 搵到31號晚480 最後一行連位 照殺左先 /_\

一點 個網都仲未暢順番10週年又係賣回憶 復出 15年又係賣回憶…
真係估唔到15週年會好賣過10週年咁多…

480其實真系仲有票,我買六張連坐都仲有,不過山頂位,我覺得買得好唔抵,所以好猶豫啊點算 ...
elky 發表於 2015-10-9 15:11

31號? 定係咩先…31 號 我就覺得OK 既 買氣氛 同埋原價放番出去應該點都有人收

回復  俊仔

3號啊,其實我就係驚將來加場我又搶到更好票的話,唔知手上呢d放唔放得出去 ...
elky 發表於 2015-10-9 15:45

你有一班FD 睇定點先? 如果兩張 我覺得31號 點都放得到

六連咁誇… 我入左好多次都係得番散位… 或者無