返回列表 發帖
系啊,個個都話想睇,結果變成六人行...尾場其實仲有,我一連試了十次都有六連座,不過就都係山頂位 ...
elky 發表於 2015-10-9 16:00

岩岩睇錯左 以為你話31 號 …  如果3 號我就覺得… 你可以等下 6張未必放得出…賣到咁應該點都加多場…

拍得好好 但我情願佢將D錢放係演唱會
721AXA 發表於 2015-10-9 16:40

今年D BUDGET 好似好左之前 LOL 同埋 SNS 個TRAILER 都拍得唔錯 雖然唔太關事

講夠未啊你真係好很煩

btw, 依家都炒得好貴
680普遍都炒到成千蚊 ...
electric 發表於 2015-10-13 08:17

雖然孖女咁賣得好開心但係其實會唔會到時D 內部位坐唔滿~_~
有D 擔心內部係咪真係場場都爆架…… 場場都3/4位內部…
公售四場加埋先得一場四面台的座位數量 四日賣哂其實都算正路…

咁又係,五年前我就冇錢睇人人彈起xddd
rubin01 發表於 2015-10-13 15:45

你岩 我5年前買280 已破產 /_\

聽講加開2場
jun518 發表於 2015-10-14 11:48

有冇人知真正內部 係咪加兩場… 之前叫個FD 買內部… 同佢講買唔到31號就買4號… 搏佢再加一場…
而家加兩場我咪又變左唔係尾場:-0

仲有唔好仲搵BOY'Z 做嘉賓 合唱死性不改
可以搵其他嘉賓合唱- -

只從04好玩之後 幾乎場場都係BOY ...
SA弟林 發表於 2015-10-14 23:30

我覺得搵唔係問題 但係可唔可以唔當係OFFICIAL的GUEST… 即係如果佢地個晚有去睇 (扮)臨時拉佢地上台係OK的
但係可唔可以前面部份每晚都安排一下非蛋公司的人… (JO/BOYZ/KKK/祖藍/杜生… )
其實好似之前TBB 個節目 搵下呀FI / NIKI/ SAMMI /(劉華)都幾正…

[url]http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20151015/bkn-20151015163154283-1015_00862_001.html/url]

11月先開始排 唔好再開會啦 反正最後咪又係個個RUNDOWN 同TRACKLIST  排住先啦LOL

好似六七月已講準備CONCERT 準備左好似好耐…令我諗住今次佢地會有充足的時間練同排~_~

但係而家10月中先黎話仲未傾好D RUNDOWN  

11月先開始練 唔好到頭來比人話做得唔名個陣又話因為得兩個星期排- 唔夠時間練/_\

D慢歌好似Joey咁整翻個classical medley就夠皮啦!快歌rearrange過
WIL-HIN 發表於 2015-10-16 10:30

絕對同意!_!

唔好唱死性不改啦,同Sa唱先知再同Gil唱良心發現,一定正爆!
FIVE 發表於 2015-10-16 13:12

街客應該會呆左⋯

BTW 仲唔加場睇黎真係有D危⋯ 定其實EEG 想搞掂哂內部D飛先LOL

小道消息 內部話加開4號   因為本身幫我留31號個個話留唔到(好在個陣公售買左兩張480 最後一行 /_\)
但係可以留4號

有無問4號係咪堅尾場?
fifty1205 發表於 2015-10-19 17:13

呢一round 只係得4號 如果之後隔n個星期再公怖加開個d就唔知啦…

(私心)唔好再加啦T_T
本身買左2號 而家買埋4號 如果再加5號 真係破產…

4號尾場 謝天謝地 平到當年高峰時期個紀錄已好勁啦

問過內部工作人員 今次內部唔準優先預購買4號
即係今次係(大約1萬2座位)公開發售 EEG可能真係睇全面公 ...
SA弟林 發表於 2015-11-4 10:08

咁之前內地FC 預訂計唔計內部? 同埋我之前托個應該都係內部的人買左四號
(係未公開四號會加場但內部應該已FIRM會加場個陣已留左)
我張飛係咪又要準備收皮:-0(之前31號又係咁…

BTW 5號 SA講到好似差唔多無可能一樣
話5號本身想加夜晚 但係唔得 之後仲諗過加下午場 但話會唔夠體力
講到咁的地步應該無得再加啦掛:-0

虛齡時代
作曲:伍樂城
填詞:黃偉文
編曲/監製:伍樂城@RNLS

S:如何重回少女 連眉頭那風沙 都將滿廿歲
G: ...
721AXA 發表於 2015-11-13 14:59

零宣傳忽然首發 LOL 連EEG D FB YOUTUBE 都無講出歌⋯

身經百戰的我都比佢刺激到

http://www.vjmedia.com.hk/articles/2015/11/19/120840

依家rundown有57/58個items,有部份係medley
hit同比較少唱既side都會唱,不過依然有部份想唱既歌放唔入rundo ...
tungbilly 發表於 2015-11-19 08:40

希望DVD可以收錄哂!

跳得有板有眼
alexleung 發表於 2015-12-1 20:37

GIL 呢 SA我唔擔心

預熱: 其實LOL唱哂成隻無跳舞真係好煩膠==

-------------------

我內部同信用卡飛都未到:-0...

信用卡飛今日到手
幫人訂,坐彎位.......
966 發表於 2015-12-13 01:11

我個兩張1月2今日到左 可能2號無咁搶 C行 SECTION45 !

恭喜~正中靚區靚行~
我訂除夕倒數場,預咗冇靚位,有飛入到去,算係咁

12.31.
section 60, 27行 ...
966 發表於 2015-12-14 01:33

但12.31 的氣氛應該最好 :-0!
好似唱得好咗
Ald 發表於 2015-12-13 23:33

又無跳舞 又有D墊底聲 -_,-

31號Section 65 row1 @@
aleksbear 發表於 2015-12-14 15:09

信用卡訂飛? 樓上幾位 31 號你最前正中同前WOR ! 65 好似係正面台(?) 有機會見到唔少明星坐你前面

回復  俊仔

內部飛...我都未試過咁前..唔知哩個位有冇得握手呢LOL
aleksbear 發表於 2015-12-14 19:05

正呀! 咁你個度應該係VIP 區你咁勁搵到人買31號內部飛

Apple:Twins今日為跨年演唱會做綵排。阿Sa話今晚試衫,佢都未知啲衫係點樣。而佢就透露邀請嘉賓方面有困難 ...
fifty1205 發表於 2015-12-28 21:36

尋晚先試衫LOL 得番3日咋WOR 希望31唔好甩碌

五場嘉賓: BOYZ 四場 SHINE 一場就笑…
如果有SHE 就真係大獎啦!!

Boyz無可能四場啦,Kenny一定系大陸搵銀
已經有一套衫俾designer唔小心曝光咗,真係LOL ...
fifty1205 發表於 2015-12-29 10:12

特登SERACH左二千年代的HK組合…

女: Twins、2R、CookiesAT17
男: Soler、EO2、Sun Boy'z、EKIDSBoy'z、SHINE

其實 AT17 SOLER BOYZ SHINE都幾有機  2R << 如果搵得番佢地出黎都幾SURPRISE

綵排D舞好似冇特別勁
CLWH 發表於 2015-12-30 00:37

同感… 又係個D DANCER 跳勁落力但係TWINS 擺下POST 就算 /_\都係唔好期望有咩勁歌熱舞/_\

好緊張呀
聽晚480 53段 $480 山頂揮手

老老實實  今次真係認真製作  值回票價   
佢地快歌一開頭穩定諗緊係咪有預錄定假live lol
然後慢歌真心唱得好好 唔係有時唔記得歌詞或者入慢左歌  真係會以為唔係live   gil 唱得好大聲!
Rundown 對fans 真心開心 但我後面一排山頂位街客 悶到傻  係咁問咩歌  sa 話虛0 時代今晚唔唱  睇黎每晚rundown 有少少唔同  可能係點唱part 個幾隻
唯一少失望係  無咩唱2be free 的歌。。。
呢隻碟係咪已經被遺忘  . 成長都唱左  2be free 唱一隻都好呀

SA 訪問話尋晚因為時間OVERRUN 有D 歌CUT左無唱…
今晚RUDNWON 應該會唔同!

亂世佳人 朋友的愛 那天很愛笑 今晚一定要有啊!!!
如果今次無,都唔知幾時先有機會唱

同埋我覺得 ...
fifty1205 發表於 2016-1-1 13:42

咁我覺得小心愛可以留因為真係勁小唱 而且個PART 都幾型 :D
但係我覺得個PART 賣性感的可以長少少 加埋你知道的 同埋 
金不換

有個Dancer跌左落升降台

新歌現場聽麻麻地,有D off+刺耳
Emoji:

btw小心愛同烈女個part ...
tfyhk 發表於 2016-1-2 01:33

其實想問好耐   d 和音係sa gil 自己唱家係liveband 和?

假點 有埋歌詞嘅  

Gil 隻手係咪有傷口 好深呀
jasonng 發表於 2016-1-2 13:41

搏命GIL BTW 今次減肥都算成功啦XD
今晚去睇第二場680!  其實我想問如果拎微反出黎影相會唔會比人BAN :-0?

今晚好正 !  正過三十一號!

今晚真係好氣氛過三十一   隻隻慢歌都大合唱咁b 成晚勁多歡呼聲  有d 無expext 會叫的位  都有勁多人叫
唔知係咪因為三十一號多街客你為左倒數同回憶睇  之前fc 內部飛就留哂去原本的尾場  又或者eeg 知今日錄影所以安排fans 係哂呢場。。。

而且哈錄位同埋對答都正過三十一 xd

唯一美中不足。。。
我見住個cam man 跌左落個升降台 但應該無咩人見到  只係我個個area 幾行見到。。。 (希望聽日報導講佢平安無事
心都慌埋 希望佢無事!
之後個十幾分鐘都無心情。。。

我見到,我坐藍區20行,佢走得好快,無留意升降台已經落佐,當時我定佐幾秒,希望無事啦 ...
kenvincy.cn 發表於 2016-1-3 07:57

真心拎住架機跌好危險:-0… (雖然重點唔係應該係呢度 但係有機會今晚聽晚其中一場會補錄番… 因為我印象中本身有2個走動cam man 後尾大半場都係得一個…

btw 尋晚另一個可惜點係 sg 同asone 無同twins 合唱…
可能因為已知版權問題一定唔會入碟…所以無一齊合唱女校男生…

今晚可唔可以再唱番虛0時代/_\
同埋究竟最後… 五日有無機會唱到2BE FREE的歌- -

Boyz 果晚,  阿嬌話Kenny“你根本就系一個八婆” 哈哈哈,好鬼衰啊 (3'10)
brianchung 發表於 2016-1-3 16:50

TWINS 今次係和緊- -? 我真係成日唔識分究竟幾時TWINS係和緊- -幾時係BACKUP 和音..

點解四場撞正三場都無唱虛0時代 wtf...
2befree 已正式比twins 遺忘左

你唔講我又真係無特別留意到呢點,我覺得聽落距地唔似和音喔
brianchung 發表於 2016-1-3 21:09

所以之前emoji live我都有同樣的疑問
其實當年布拉格之戀都係lol
我真係分唔到和個把聲係咪佢地本人

朋友睇果區隔離有一部camera 影緊喎
SA弟林 發表於 2016-1-4 00:21

其實晚晚都應該有架化? 因為佢live cam 播上mon 個d 都係會錄底架應該  只不過我諗會有一場做core 會多左d 埋身動態d的shoot 咁解姐

之後就左剪右剪  砌到靚哂咁

不得不提阿gill真係有去番當年一時無兩既感覺同水準
對比番人人彈起我真係覺得好欣慰 ...
wilson0091 發表於 2016-1-4 01:02

真心 我覺得真係信心累事… 呢幾晚睇得出佢係好ENJOY …
今晚佢無啦啦睇錯觀眾值D唔知咩好似一隻狗… 然後好得意咁問 "YI 點解有隻狗仔既? "
然後睇清楚之後 就係咁傻笑 痴線睇錯左 自己笑左十幾秒 XD

今次佢地既performance 係咁多次演唱會 最好
我d frd 都講 佢地唱live 好左好多
Sum11112014 發表於 2016-1-4 02:04

我隔黎個幾個街客成日係度估係咪LIVE 係咪LIVE 但貌似當佢地聽到有甩咀係真係無聲之後 就覺得應該真係LIVE

奉勸一句 SA 姐講的野 聽住先就好XD

小福利時間

尾場CUT咗烈女
啫係DVD唔收錄?
希望DVD出倒數場安可出尾場
Qmen 發表於 2016-1-5 23:35

尾場有烈女呀

大福利時間
721AXA 發表於 2016-1-6 00:00

近SA左手面第一個
BTW 好好彩拎到派既POSTER 但原來得TYSON的簽名  /_\ 除左當下好笑之外真係唔知要黎做咩LOL