返回列表 發帖

其實可能尾場就有高8度
但合唱既歌都算少

其實如果為睇 crossover 而入場嘅人,會唔會覺得俾人搵笨呢?
星勤 發表於 2017-2-16 23:51

得大約11首歌係一齊唱

其實不如向大唱片公司請班cm人開會諗theme諗rundown啦
唔明點解crossover演唱會都可以變到各有各唱:0)

唔會上網睇片住
星期六入場留名待笑
大家對個show期望太大,點知hea到乜咁

估唔到咁多老野睇

邊個comment話演唱會hea啊?
明明超正好唔好?
個rundown都好唔錯
而且又好笑
正過JH多多聲(JH個rundown頭 ...
JayantL 發表於 2017-2-18 23:56

今晚先睇,本身係零期望入場,預左佢地無乜crossover
無期望咁睇又真係唔錯,今晚之之表現真係超曬班
全晚最鍾意佢part solo,畫意酷愛水百合正到喊,酷愛唱得仲有感情過cd ver
之之solo壓場感好勁,但係真係擺明少一截歡呼聲:0)
張軒不過不失,佢似嘉賓多啲,佢唱得唔多,羅賓仲要甩曬beat咁制
其實迴轉壽司係膠,不過氣氛唔錯,好多人都睇得好開心

成晚最大問題係各有各唱,得十首歌度係一齊唱
同埋成日有個唱緊就另一個起台上做配襯:0) 演員咩
如果單論歌曲演唱、歌單、流暢度係好唔錯,值80分,時間過得好快,無乜悶場
但為左張王crossover而入場睇就一定中大伏,絕對係唔合格,成場得1/3時間係合唱
同埋兩條友講野既時間佔左成半粒鐘都有,雖然場show都有成170mins

無高8度唱擁抱一個人完全唔知係咩揀歌策略-_-
睇crossover演唱會緊係想睇合唱架啦大佬,jam番自己啲歌架啦
要jam都jam原版摩天輪/高8度,而唔係首擁抱一個人囉

雖然合唱歌係少,但我覺得Alex 同Hobing 個part各自歌對唱歌詞好似講緊故事咁,好有意思,自己覺得帶出活在 ...
joyjoyee 發表於 2017-2-19 00:29

合唱少都算,連交換唱對方啲歌都無乜咁制
下次愛你直情消失埋,派黎唔知為乜

似就美之把爛聲轉走咗高八音
以呢個態唱完畫意嗰段尾段再唱高八度應該會炒車

睇到好多地方話今場好正好過 ...
Frankiekiekie 發表於 2017-2-19 01:11

可能我坐$480聽唔清楚囉
但佢solo個part真係聽到起雞皮,超有感情勁屈機