返回列表 發帖
除左setlist幾好之外,其實無論造型同stage production 都好9流, 完全山寨版Adele 個 show

其實setlist事少wo, 最大問題系本身個show睇落好cheap, 邊個做美指?

d舞步加埋個look真系睇到噴

我想問下有冇歌手試過成個rundown前後調轉?
我突然係度諗, 佢琴日完場時間係11:10左右, 而31號開場係9:30
...
aRh3i 發表於 2017-12-24 11:35

一個show rundown 無論燈光/音樂/backdrop個program都pre-set好曬,最多可中間穿插幾首即興
如果要前後flip做定兩套program系極花時間花錢,根本冇咩可能

Cosmopolitan HK 個page下面D  comments真係難聽到呢
Jacz 發表於 2017-12-25 23:43

但佢Po哥條片又真係好多走音位

其實點解演唱會d costume唔度身訂造
可以完全配合個show
著brand piece 其實好蝦人著,尤其是普通身形亞洲人。

等啲觀眾覺得多啲變化 好似落本啲掛
宜家就似係求其揀堆衫 再每日求其揀一件

我都唔鍾意香港演 ...
721AXA 發表於 2018-1-11 22:50

著sponsor衫應該免費? 反而搵designer 度身訂造個$$$一定唔少 可能budget問題宜家香港concert先越黎越少concert costume
但其實件衫好重要lo 完全系舞台設計一部分 今次依個show 我覺得最敗筆就系服裝 心口大大個moschino logo 唱情歌慘歌 畫面上好難投入!