返回列表 發帖
環球系咪真系廢到咁,完全唔識包裝佢,仲7過Gigi個poster

天后嘛 想不火都難
帥小寶` 發表於 2018-3-20 15:42

你一日起碼100個comments都系關於美堅,好難唔火

估唔到d飛去得幾快,等我仲以為放工後買都執到靚飛添
等加場算

估唔到賣左2日d飛已經去得7788

你班人推咗9版啦,啲飛賣哂未?
hehehaha 發表於 2018-3-24 19:41

凈翻幾十張!加場後仲有成萬張要賣!一定爆到100頁嘎!Queen of Cantopop

個幾十張交俾你掃哂佢OK?
帥小寶` 發表於 2018-3-24 20:49

等緊現場當日68蚊買680位啵

目前銷情如何?
我可以幫手諗下點樣散飛
bagfgfcde 發表於 2018-3-25 14:15

剩翻極少量單丁位,你確定你需要幫手嗎?

笑死人
賣足幾日都少量單丁
咁即係爆得未?
hehehaha 發表於 2018-3-25 19:33

係囉
賣左幾日都淨翻幾十張單丁位
應該除左Kary外係有史以來表現最差演唱會

賣得仲差過JW
John 發表於 2018-3-25 23:05

點比啊,JW 歌hit咁多,開售一日sold out 是常識吧!

數張單丁單足幾日
日日都數張單丁
想點
hehehaha 發表於 2018-3-27 17:01

系lo 廢到爆 賣一星期仲有成幾十張單丁位賣唔去,今日仲放多好多飛出黎,真系7線歌手都不如,不如翻馬拉做酒吧歌手算啦

喂,依家冇藉口唔買飛啦
kayzzz 發表於 2018-3-27 20:43

新歌太難聽,已經正式棄粉

聽番和每天講再見ok?
帥小寶` 發表於 2018-3-27 21:01

要倒帶翻去雙雙/月球下的人先可接受。

佢根本一首hit歌都冇,麥家瑜一首好得很都hit過gin所有歌啦!除左忠粉同馬拉粉仲有咩人會買飛睇! ...
阿mark 發表於 2018-3-29 09:02

JW hit 歌夠有啦,點解賣得差過美Gin?

估唔到$68都唔洗出,半個鐘頭摩打手就搞掂,期待同堅堅瘋狂合唱雙雙

Carousell,唔知見定假,但唔少平飛,第一次見演唱會咁早就大平賣
Crooks 發表於 2018-3-31 01:57

但系一個演唱會就算幾滯銷都冇可能提早3個月賣跳樓飛其實系咪有人手上有免費贊助飛,又知道官方未賣曬,拿拿聲去貨

好記得begin個concert 8成都係中佬咁濟
帥小寶` 發表於 2018-4-1 14:53

Live In The Moment哥次都系啦,前後左右都系d頭油勁多中坑龍友

回復  Laichu

6000個位如果三成公售,二千張飛都無,散得咁慢,即係gin gin二千個真金白銀買霏嘅fan ...
黃家正 發表於 2018-4-1 16:25

本來公售哥d賣曬咁滯啦,宜家系賣緊黑左哥d位啵

Gin Lee 李幸倪
11 hrs · Instagram ·
你是否曾經有過這樣的念頭?「如果可以帶寵物去看演唱會就好了!」我經常都會有這樣的念頭閃過

噴死!咁開多10場比全港貓狗去睇啦!

阻住 發表於 2018-4-9 22:57

2036年都未賣完

咁多吉位到時咪好樣衰?
hkmilky 發表於 2018-4-10 04:35

鳳姐有冇吉位都樣衰ga啦

Facebook 有條 "很堅強 x 100次"開始多人注意
美堅今次系咪真系hit到啊><!!!!
仲有幾千張飛要散ga!!!!

其實環球跟Gin Lee班人系咪癡線?
Plug左"自我感覺還好"好似差不多半個月,都仲唔推出比大眾聽
想點? 仲有兩個禮拜開show...

唔知有冇機會好似欣宜/Kary/JW咁最後一日$100失禁式散飛?

其實不過不失啦。唱功同band arrangement 算係香港頂級。但始終唔夠hit歌,同埋成日連唱幾首輕快版side track, 搞到好odd。跟住唔知做乜最7的family環節反而最有氣氛。以一個大量贊助派飛演唱會黎講算係keep到絕大量觀眾到encore...

佢好多舉手投足都好似JY,直頭有佢d 氣場tim...
victor1991415 發表於 2018-6-24 00:23

係。我同我個friend都覺得佢好多位都好似Joey, 尤其是橙色裙哥part,連埋佈景差d以為睇緊Joey’s Secret live

本身已經冇咩hit歌可言,點解差唔多成晚都冇歌詞?

另外值得一提就係Gin跳舞其實算跳得幾自然同性感,因為好多時d香港女歌手成日為concert而刻意跳舞個效果都好姐手姐腳同好7(Miriam,Gigi,Kay等),但淫Gin可能淫底所以睇落唔太差。

我反而係覺得佢唱自己歌太多,開始冇耐就已經不停咁唱d環球side tracks,其實反而應該整多一兩首00年代廣東話金曲翻唱,炒下個場,同埋我覺得成個show可以再多d piano/acoustic環節showcase佢把聲。太多中板/快板而觀眾唔high,根本就冇意思,何不靜靜地好似adele型歌手咁比觀眾enjoy下?

覺得Gin Lee以後應該focus去小型音樂會或者同樂團crossover,揀d音響高質嘅場地,仲加適合佢。

咪再9up啦
琴晚明明9成full
hehe 發表於 2018-6-24 08:32

高峰時 9成5啦有。係最後encore時得翻8~9成

有冇人講得出香港宜家邊個女歌手唱live可以近乎完美而且又跳得又壓場,條氣仲勁到3個鐘不停咁唱基本冇停頓位?除左全盛時期Joey之外真系唸唔到!

其實我系最想聽心痛,點知唱李香蘭= =

琴晚系第一次覺得很堅強好聽
Gin Lee 真系可以用live將腐朽化為神奇

美祖2.0
Qmen 發表於 2018-6-24 14:33

唔系講笑,美祖如果退出,Gin Lee簽英皇唸得過
Gin Lee 全部硬件有齊,而且個樣唔會差得過Joey,國語又厲害,絕對簽得過
宜家只系差多幾首hit歌,而我唔覺宜家環球team人有能力幫到佢
難得出左首天地一沙鷗都可以坐住喺幾個月都冇人理,癡線。

美祖點會退出吖btw Gin Lee簽左環球幾多年先??
stephybest 發表於 2018-6-24 14:57

唔知,通常簽5年?姐系仲有2年?

依個concert仲有個敗北就系Gin 最受歡迎哥幾首歌都出得好random
當Aga合唱完落台後,大家仲系黑人問號緊佢點解唔solo唱多首歌,雙雙個Intro就已經起左
很堅強唱之前應該要9up下,用#很堅強個tag炒熱下個場,相信觀眾會有反應d,點知又系突然就開始唱
今天終於一人回家又系咁,趕完場咁
但芝麻開門依d冇人識嘅歌佢反而又講超多野,又要人估,鬼識咩

今個演唱會就系差咁依個環節:

同埋唱少d Begin/Live In The Moment side tracks

好多黑布呀480
(恥笑mode)
JasOh103 發表於 2018-6-24 20:05

同欣宜一樣

明明個d位琴晚有人坐
fifty1205 發表於 2018-6-24 20:36

其實我都唔明點解唔好似JW/Kary/Joyce咁失禁式$100咁賣,賣埋哥幾個區

IG勁多呢D $68飛POST
SANG 發表於 2018-6-25 01:23

印錯下話? 依個位好明顯系$680

譚詠麟 Alan TamLike Page
10 hrs ·
Facebook Creator
·
正所謂小時定將來,一位天生的岀色表演者日後將會在舞台上大放光芒!論音色的穿透力、論唱歌的投入感都是一流的歌者,所欠的只是一兩首入室的大hit歌。今天沒有進場看到她演出的朋友若將來有機會聽到她現場的歌藝,真可能會每天愛她多一些呢

譚伯都直接話美煎冇hit歌

唱到2320左右 唱緊最後一首歌 680前排陸續走左幾行
Garfield 發表於 2018-6-25 13:07

Cheuk Ng
最on9係,唱緊最後一首個陣,環球有女職員叫哂680區正中間前排d VIP起身排隊入後台,一走就走成十行。謝茜嘉 Adrian Fu呢d所謂嘅音樂人又係咁,排住隊聽最後一首歌,真係有咁趕咩?行內人都唔撐。唱片公司都咁做去丟artist架,Gin Lee早走早著。利申:睇哂2晚,真係唱得好好,香港無其他女歌手live張力勁過佢

環球真系一流唱片公司

好吉好黑
bigmag 發表於 2018-6-25 16:47

咪講左好幾版囉,要踩幾耐?當出面forum,facebook都撐Gin Lee,鄧佢唔抵時
CM都仲有班人繼續想落井下石,想置佢死地咁,都唔知咩心態
系咪香港全部女歌手flop曬先開心?

睇完king jer個post 真係愈諗愈嬲
某班觀眾咁趕著番屋企 不如以後唔好睇演唱會 ...
Garfield 發表於 2018-6-25 13:02

尾場情況我唔知,但首場我覺得encore時又唔可以講話走左好多人,起碼今天終於一人回家時都起碼有8成觀眾。
同埋大家都心照今次好多都係贊助派飛觀眾(包括我自己),所以23:00後人走係正常啵。
就算係睇Gigi哥晚咁好氣氛d人都係一路睇一路走,根本睇concert就係咁,冇得怪人

你都痴線黑布放到咁當見唔到當無件事?
阿堅唱得同好努力係一件事
UMG叫唔到人畀錢入場係另一件事
要鬧就 ...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-25 19:59

邊個當見唔到黑布啊,琴晚開show時咪討論完囉
宜家仲要抽水咩居心姐?係咪要我抽埋你icon哥位?

我今日先認真入post睇係咪發言要睇時間?
Frankiekiekie 發表於 2018-6-25 21:38

你連續幾個月日日喺依個post單打Gin Lee,乜今日先認真睇依個post啊?哈!

依張系尾場Encore時影嘅,得5成滿?邊到啊?

啫係回覆都有時間限制Show之傾得多,意見唔同就唔畀講
尾場24/06,我25/06先有時間認真回尾場嘅事都唔得?
...
Frankiekiekie 發表於 2018-6-26 11:02

完全唔知你想表達d乜
不如回應下你點睇到得5成入座率?

其實今次情況有少少似關心妍第一次紅館(當然家姐d歌hit好多)
又系賣唱功,又系唱片公司短時間內夾硬推佢開紅館,銷情當然都系唔理想
但相反嘅系,家姐開完show後比某公司嘅主流傳媒極力唱衰
而今次Gin反而有網民/KOL幫佢講好說話,鄧佢唔抵
究竟環球今次之後開始棄Gin,定系繼續捧佢呢?
我真系睇唔透...

gin 完左演唱會多左人識?最多2場觀眾人數識,好多咩?
bigmag 發表於 2018-6-26 14:35

起碼人地都叫做開到演唱會,大把歌手打滾n年連麥花臣都冇能力開啊,阿MAG會員!

唔覺關家姐D歌好HIT,
lblemon 發表於 2018-6-26 14:11

咪玩啦!關心妍02-04 hit歌接hit歌咁出

真正唔識"你有心", 但我識"戀愛大過天", "士多啤梨蘋果橙"

果個年代, BIG HITS 係 我的驕傲, 痛愛, 小城 ...
lblemon 發表於 2018-6-26 14:51

你原本個comment系回覆緊我話關心妍歌當年hit過Gin Lee,同佢d歌有冇我的驕傲咁hit有咩關係?
你有心,我太強,放生依三寶當年K場大熱,周街聽到,電視又狂播。
哥個年代後生哥輩就算唔聽廣東歌都一定聽過依堆歌

其實系咪曲線反Gin啊你?

其實我覺得Supper Moment分分鐘做到4場,而且系會炒價,大家太睇少佢聽眾個pool,雖然我好憎佢地d歌