返回列表 發帖
我真係覺得要迫你抄完先可以唱
ed8671ed 發表於 2016-3-22 13:49

你條友唔洗撈咖? 點解咁得閒響度吹水LOL
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

shhhhhhhhhh...
唔急住搞掂喔啲野

啱啱食飽飽。。。
ed8671ed 發表於 2016-3-22 13:54

我波屎都行開左
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

識用pivot table 已經進化左好多
kwanie 發表於 2016-3-24 09:02

#大師你我有緣傳授EXCEL秘技
多得你我先可以每個星期輕鬆UPDATE 3個榜既分咋

原來小明磨咁耐得225分
===
我每星期先係呢度update走勢:

然後呢度會自動計分 我就補翻M/F/G、唱 ...
nicholashin 發表於 2016-3-24 13:46

新細明體

You: 03>01>03>08>11>15
Me: 03>04>09>12>10>01
五週十甲+上榜7+星期>>>四週十甲 上榜6星期
你用開咩字體 ...
nicholashin 發表於 2016-3-24 15:55

微軟正黑

我反而唔喜用pivot table 本人既習慣
利伸 有讀ict有學噶

我本人對formula比較雲妮鍾情
每星期 ...
bagfgfcde 發表於 2016-3-24 16:01

可能我個人比較懶

PIVOTABLE既好處就係比我可以響半個鐘內UPDATE晒3個榜啲分 快捷方便

今週 (wk13)既冠軍歌係咪全壇得我一個冠??

呢度既會員無論點樣都會FF到架
利申無感覺我ban左o個首? ^^
nicholashin 發表於 2016-3-25 00:53

No centre generate have

朱千雪啲戲好好睇嘎

點解佢哋冇提名情侶大獎
jasonng 發表於 2016-4-2 23:39

條友背住我勾二奶 返到屋企要好好調教佢!!!

wow 今週共和第10位估唔到係呢首!!!!
證明前3plugs實在強差人意

開心
食完飯返到黎都仲未有榜
kwanie 發表於 2016-4-3 01:36

11點9返到屋企 12點半開始整 個幾鍾頭整好 快左咖啦

Finally can talk with an Aries harmoniously without any hard feeling.
Great experience.

Aries 係咪 J arie 同佢家姐高音貝
-Prince- 發表於 2016-4-3 23:20

明明佢就係一件天蠍座 個名做咩要改做arie姐

注意你 prefect 既body shape
kwanie 發表於 2016-4-4 03:21

Prefect lol

Hi
I am still daing binno^^

don't get too hot after daing binno ^_^
nicholashin 發表於 2016-4-9 23:42

回家路上^^

未訓等榜揮手區
-Prince- 發表於 2016-4-10 00:54
一雙手
nicholashin 發表於 2016-4-10 00:59
快D 啦-_-
kwanie 發表於 2016-4-10 01:22

0148 excel file opened

竟然係依首歌冠.....

eu超時任務真係不錯看
bagfgfcde 發表於 2016-4-10 23:27

雖然我都係斷斷續續咁睇, 不過真係好好睇呀好唔捨得啦又!!!!

me 2
而且都有啲意思
一開頭仲覺得套戲係膠劇

等我下星期上何眼c首歌先 ...
bagfgfcde 發表於 2016-4-10 23:32

禾等陣要上眼屎首歌啦....!!!!!!!!!!!!!

想煲返之前MISS左既集數呀千雪BB好正!!!!

我以前一直對朱千雪冇感覺
但睇完呢套之後有改觀到
雖然佢有時嘈得濟
但都算交到戲
可能因為 ...
bagfgfcde 發表於 2016-4-10 23:37

佢做拆局專家果陣扎起條辮做辣妹 (同EU一樣) 已經覺得佢好掂~!!!

佢果種嘈係有戲 相反蔡X貝果種嘈叫煩膠....

見近排冇咩歌好冠, 一於就冠首噴歌啦

決定好又決定拋硬幣 Oh
怕這邊有賊那邊有鬼 Oh
harryharry 發表於 2016-4-11 01:06

依首留返比你<3

我今晚聽晚呢晚嗰晚邊晚都得閒^^
jasonng 發表於 2016-4-11 10:20

WK15 OUT 左

最真心一對???
nicholashin 發表於 2016-4-11 01:18

同套劇咁夾既砍梗係要比1000分

裂開裂開都 X>2
我對祖兒有信心
jasonng 發表於 2016-4-11 11:03

你個ICON邊個黎

我發現一雙手係大部份中學生近期飲歌
jose 發表於 2016-4-15 14:20

Omg。。。

Twins,著名香港天后級女子團體

咩野天后先

我呼籲全球霏粉上ig search daniel.hoi23s like佢最新果個post
jose 發表於 2016-4-20 18:53

失控!!!!!!!!!!

我都無留意
而家cool chat冇分加 升得好慢呀個分
ed8671ed 發表於 2016-4-23 10:44

係囉即係呢世仔都升唔到做吹神要做死元老
#一個CM只有一個吹神

兩條佬 一廳一房 一張KING SIZE床

正到爆

你去旅行MEH?
kwanie 發表於 2016-4-24 23:46

去左人地屋企睇樓

點解會走左去兩條佬既屋企睇樓先  
#檢察官KL
kwanie 發表於 2016-4-24 23:48

本帖隱藏的內容需要積分高於 6000 才可瀏覽

係咪電影對白黎架
nicholashin 發表於 2016-4-24 23:46

如果我有人地咁有米就正啦!!!!

#等睇上c1

要靠富貴去玩樂 要靠開心的工作

你真係好賤格
又浪費食物, 仲要話落大雨開心,
幾多人因為落大雨所以出事, 落地獄啦你 ...
艾石仔 發表於 2016-5-4 21:38

#黑心兔
#全面杯葛

夠?
nicholashin 發表於 2016-5-4 21:42

OK 想減壓有秘方 everybody let's go!

陳柏宇真係好靚仔呀!!!!

賦音樂是由#方大同 所成立,一個融合多元文化體驗的獨立音樂廠牌。 藉由累積著過去十多餘年在音樂行業中的 ...
nicholashin 發表於 2016-5-7 18:55

救命,十分_ _

有些煩惱,但相信總會解決。
有些遺憾,但知道那不影響當下的勇往直前。

有些缺點,但那嚇不跑真心喜歡我,也看懂我的人兒們。
有時無聊,但擅於從無聊中衍生更多的瘋狂。

如果夢想是山頂,
理想人生就是
登頂之後那片專屬而寬廣的天空,
那有太陽有下雨的真實世界,
是經過努力才找到的,
不願跟任何人交換的每個時刻。

如果有個聲音一直讓你保有單純的感動
如果有哪首歌曲一直提醒你莫忘初衷

我們期待徐佳瑩的原因
不只是創作裡的純粹與真摯
我們喜歡徐佳瑩的理由
更不只是完美嗓音和動人旋律

而是她以音樂記下的真實人生 如此貼近又深刻

「世界無法停止變幻,
追逐之所以累,是因為沒有好好守住」 -徐佳瑩

徐佳瑩「日全蝕」演唱會現場實錄 2CD
重回現場●精彩收錄 2CD 26首LIVE版經典曲目

●精裝珍藏版
24頁全彩舞台寫真紀錄別冊 //《日全蝕》折疊小海報乙張

●實體預購獨家
CD私密加贈 LALA 原創DEMO 《小公主》單曲乙張

04/29 開始預購
05/13 正式發行

「歌曲是因應人心而生,我們無法揣測每個人的心,
只能盡力而為」 -徐佳瑩 出道至今, 看著徐佳瑩不斷地成長、挑戰、堅持,從一位創作人轉為細膩的詮釋者,我們親眼見證了她­的蛻變、她的企圖及無限可能。《日全蝕》演唱會現場實錄由知名音樂製作人陳建騏擔任音­樂總監,此次演唱會囊括了搖滾、舞曲、迷幻、電子、民謠多元音樂風格,一切回歸最真摯­的歌聲最純粹的音樂,極真實的徐佳瑩,用最直接的方式帶你穿透她的音樂旅程。為回饋歌­迷,此張實體專輯更首次加贈徐佳瑩原創《小公主》DEMO單曲,徐佳瑩用這些歌曲告訴­你也告白自己,即使站在大舞台上都不忘在小房間裡創作的初衷,並以此純淨質樸的DEM­O感謝歌迷的支持與擁護。精彩收錄的26首經典曲目,以及未曾曝光的原創單曲,讓這張­專輯價值更加意義非凡,絕對珍藏。

唔知會唔會出dvd呢

有無人有睇 朝5晚9
完sem無野做 煲完覺得山下智久真心型
hehemamama 發表於 2016-5-16 01:44

上季定唔知上上季既劇LOL

一直想睇但一直都冇時間睇/.\

請以歌曲質素排列下列七首 Cousin Fung 2016 年面世作品

層層疊
天平先生
Keep On, Fight On
廣東歌
拾回
...
kwanie 發表於 2016-5-19 00:06

唔洗諗咖 一定係天平先生

細眼林又有新歌出啦,睇怕下星期就會登陸n會員個榜x_x

還好有某會員在
終於發洩左出黎
bagfgfcde 發表於 2016-5-21 00:28

你地結婚啦

你同邊個發洩
nicholashin 發表於 2016-5-21 01:04

唔洗諗都知係邊個啦下話

和自己對話

btw 有日放學有個同學問我一唔一齊dse之後去台灣
我話台北定台中呀 不如台北啦
台中好偏僻 ...
bagfgfcde 發表於 2016-5-21 09:56

#RICH

✗ 自細總會想 一生多個方向 如我能變成賽車手
✓ 或我可成男歌手 一生都去演唱 
✗ 同時也成了研究所長
✗ 自細都發燒 一朝總會可以 能變成最強攝影師
✗ 或我可成紋身師 將肌膚當畫布 
✗ 同時鑽研泰拳挑戰合氣道
✗ 如梵高三十 重新開竅 一生幾千塊作品

某人30歲之前原來淨係做到1件想做既事 仲要係already done, well