返回列表 發帖
突然肚痛但lomo沖緊涼冇得去廁所既時候唱咩歌好呀?
未 發 一 言 我 努 力 強 忍 !!!!
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

上面個list好岩訓唔著既人聽x_x

你已經不再存在我世界裡 請不要離開我的回憶
fifty1205 發表於 2015-3-8 21:18

Weiii說好的contagious music chat呢????
2015又華麗地過左十週啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

破爛能怎補 是非怎禱告 删除不到

唔睇歌詞真係完全唔知丁小姐唱緊乜

超男友
超男友
jose 發表於 2015-3-9 21:40

首歌如何?AND 邊度有FULL VERSION 聽呀?

自己去友壇dl啦 港xxx

[廢事呃po] 奮不顧身好正呀頂 第一句就已經中哂
jose 發表於 2015-3-9 21:52

THANKS B
======================
不想再見咁高質做4th plug真係浪費晒!!!!!!

ho ng ho tan ah??
bagfgfcde 發表於 2015-3-9 22:05

聽完
好SIDE TRACK格 輕搖滾曲風
都is 3首派台好聽啲
廢過頭3plug  只有這句
jose 發表於 2015-3-9 22:07

你份人真植接

吳雨霏 - P.S. I Love You
吳雨霏 - 怎麼可
吳雨霏 - 隔夜茶
吳雨霏 - 攝氏零度
吳雨霏 - 春秋
張智成 - 傷心換日線
J.Aire - 不想再見
jasonng 發表於 2015-3-9 22:26

呢位會員連空氣都丁

超男友x50
多謝耀輝bb話我知世界原來係咁跣

岩先聽返未晚
點解冇聽一排 首歌好似難聽左咁既-.-

熟悉的~討厭我嗎?????
願你尚會問暖, 再見的話~~~~~~~~~

突然間覺得龜縮好好聽

呢排聽多左我本人全碟+一路有KEEP住聽既AKROSS
兩隻碟都係霏B咁多碟以黎比較舒服既專輯<3

SOM唔夠akrossary舒服?? 噴
bagfgfcde 發表於 2015-3-15 20:50

stalk我
我知咖啦 未加返今星期白安張相落ins度姐 唔好催我啦homo

我正在明日再打算偷偷蘇眉嘈到爆炸
akross係咩東東野?
harryharry 發表於 2015-3-15 20:50

KONTINUE啲朋友籽

爆炸? 係咪你ig果張相? 爆你的炸呀嘛 我知

反OT
與你近到最近也要自由 與你各有各去也去盡頭
世界太跣 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-15 21:56

就憑你quote出黎果4句,我就心心明白到
你覺得難聽係因為你唔係首歌既Targeted Audience

三大啱我口味n線女歌手
Yukilovey
岑寧兒
胡琳

希望佢地今年派多啲歌衝擊本榜女三甲 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-15 22:20

你已經忘記左黃浩琳

聽返一大埋霏式情歌, 佢D歌真係好好聽好好LOOP
雨霏真係陪我成長既一位歌手
WITH A BOY BE LIKE Y ...
Kyle_ 發表於 2015-3-15 16:42

佢啲歌真係合埋眼唔洗睇歌詞都可以自動波跟住唱

CALLSTAR - CANTOPOSIBILITY
之前一直都冇聽, 原來咁好聽噶<333

弄潮兒
偶然
苦苦

呢3首歌真係非常有助入睡
未聽晒苦苦已經訓著左<3
訓唔著既時候真係靠佢地><

原來曉陽BB一星期前出左呢首新歌~
都係Pop rock worrr 幾好聽xd
不過都暫時都係快樂很慢+撐著完勝

連師傅都翻唱徒弟嘅歌,仲唔開心死吳某
harryharry 發表於 2015-3-22 11:17

軍曹叔叔, 呢啲係咪叫高下立見呀?

真過份 真真過份 你令你令我變身超人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
======================================
sm首新歌幾好聽喔 已經有loop既衝動^^

真過份1:30已洗腦

插班生 你好恨 你這卑劣插班生!
阿拉登阿拉登阿拉登阿拉登阿拉登阿拉登阿拉登 ...
ed8671ed 發表於 2015-3-22 23:49

我真係估唔到吳雨霏響我有SON之年竟然可以幫Control搵到接班歌

鬼馬演繹
- Control
- 真過份

性感誘惑
- 一分鐘稀客一分鐘色誘
- 想入非非
- The Present

洪吳雨霏2016讓世界豔羨香港十八區巡迴演唱會 (北區站)

Rundown:

女皇氣燄 華麗登場
01. Lady K
02. 我正在
03. 豔羨
04. 麗人行

性感誘惑 羨煞旁人
05. 救命
06. 生我的命
07. 一分鐘稀客一分鐘色誘
08. 想入非非
09. The Present

廁所位:
10. 弄潮兒
11. 海枯石爛

少女之心 高呼愛情萬歲
12. 超男友
13. 奮不顧身
14. 句句我愛你
15. 愛是世界權利
16. 小愛

新婚洪太 甜蜜綻放
17. 遲早 (自彈自唱)
18. 未晚
19. 流螢
20. Love More
21. 第一季
22. 我敢愛

終極快歌 全場高潮
23. 真過份
24. Control
25. Medley: 戀愛天才/射燈在此/Mr. Sorry/Carry On
26. 狠狠

感情宣洩 情緒爆發
27. 蘇眉
28. 愛德華時代
29. 逼得太緊
30. That Girl
31. 失控
32. 一千個假想結局

ENDING
33. 生命樹
34. 不遠不近 (觀眾最尾同霏姐一齊LALALALALALA送霏姐落台)

Encore: K歌大合唱
35. 留不低
36. 最後一秒鐘
37. 座右銘
38. 馬戲團之戀
39. 人非草木
40. 我本人

60%係環球歌 唔該環球快啲幫佢個演唱會laaa<3

專輯分佈:
(1) Love & Hate
(2) With a Boy Like You
(6) In Control
(3) Lady K: Transformation
(0) Kary 18 Cuts
(2) Keep Breathing
(0) 合+歡
(4) Carry On
(4) 我本人
(5) My January
(5) State of Mind
(3) Across
(8) 豔羨

暨豔羨新碟發佈會噶

吳哥窟 我願意 告白 今夜煙花燦爛 呢
jasonng 發表於 2015-3-24 14:37

留返廣州站先唱啦

嘩 咁搞法 霏妹要唱 4 個鐘 wo 想攰死霏妹咩
chanchan0909 發表於 2015-3-24 14:45

分開4日搞囉
1日唱10首 唱4日就搞掂
1個區4日, 18區就72日
好勁呀可以連開72日show

好好既rundown差唔多首首都識唱大愛in control d歌

但冇ng gor fxxk {:1_11 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-24 16:29

你唔識唱邊首
我可以教你唱噶

我唔識哩幾首:

救命
小愛
That Girl

失敗既PART TIME 霏粉
Kyle_ 發表於 2015-3-24 21:19

小愛係一聽就會愛上既果種澎湃k歌格

救命其實有啲霏主流,可能第一次聽會覺得少少膠, 不過首歌係正既, 連3cmusic 評carry on隻碟都話救命係重點歌曲, 敗筆係霏姐handle唔到首歌

that girl 就係So...F_ _ _ that girl I see you dancing with tonight 果首雞腸歌!

估唔到有人會識不遠不近呢首勁side 勁minor既歌, 巧kai針唷

- 洪吳雨霏2016讓世界豔羨香港十八區巡迴演唱會 (北區站)
43首歌

- 不要只是有夢
- 小人物

me 真係雨落大地就識佢啦, 嗰時仲嬲佢搶左 Erica 嘅新人銅
chanchan0909 發表於 2015-3-26 16:45

係囉 其實我好憎你架 PHIL哥

我唔希望自己以後會被吳雨霏洗腦
我只忠心於連連
ed8671ed 發表於 2015-3-28 19:58

吳雨霏既魅力係沒法擋既~
我用100貢獻買你不久既將來會棄雅投吳!

===============================
豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

豔羨
一分鐘稀客一分鐘色誘
想入非非
一千個假想結局
流螢
我敢愛
超男友
真過份

永不結束的馬拉松

除左呢首 最近仲有乜台灣新歌ahhhhh
搵唔到ahhhh 好難搵ahhhh ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-28 22:40

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

有冇乜收穫咁

反OT 永不結束的馬拉松好好聽ahh
心花怒放好正ah
滲超好聽ahh ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-28 22:44

其實你仲可以去kkbox個排行榜搵下新歌, 仲有試聽添[/hide]
聽咗四十次,我連續聽咗六日Lol,聽足一個星期
rubylovessss 發表於 2015-3-28 23:28

小人物
也許有多少 怕險阻 但習慣高歌 直行直過!!!!!!!!!!!!!!!!!

icic

撐著
DWYW
靈魂相認
bagfgfcde 發表於 2015-3-28 23:44

咁你仲大大隻字QUOTE我句野出黎做咩喎衰人!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
尋日LOOP左: 不要只是有夢
今日要LOOP: WETOUCH

豔羨 - 全碟
我傻女
念念不忘
Wonders 發表於 2015-3-29 17:05

thanks for listening to kary's music <3

Kary x 周禮茂
- 暫借問
- 未晚
- 麗人行

Kary x 藍奕邦
- 今夜煙花燦爛
- 一分鐘稀客一分鐘色誘

Kary x 周耀輝
- xxx
- 偷偷
- 生我的命
- 豔羨
- 超男友
- 想入非非

Kary x Vincent Chow
- 海枯石爛
- 無名髮
- 超男友

Kary x C.Y. Kong
- 貪新棄舊
- 忍
- 流螢

Kary x 楊淽
- 我本人
- 人非草木
- 生命樹
- 沒有花收的日子
- 未晚

Kary x Mark Lui
- Carry On

Kary x Wyman
- 愛德華時代

Kary x 楊鎮邦
- 馬戲團之戀

Kary x Jerald
- 山歌
- Let Me Go

Kary x 伍樂城
- 戀愛天才
- 我傻女
- 雞蛋愛石頭

Kary x 藍又時
- 東京三月
- 復活
- 麗人行

Kary x 謝芊彤
- 告白
- 苦苦

Kary x John Laudon
- Lady K
- 狠狠

Kary x Tim Lui
- Here we Are
- Keep Breathing
- 遲早

Kary x 小克
- 復活

Kary x AGA
- 我願意

Kary x 喬星
- 我敢愛

Kary x 盧凱彤
- 想入非非

Kary x 潘源良
- 一千個假想結局

Kary x 張繼聰
- 水點

Kary x 黃思彥
- 小愛

Kary x 陳奐仁
- 救命

Kary x Walter Wong
- 座右銘
- 戀愛疲勞
- 距離
- 絕代雙嬌

原來林夕響kary環球時代只係比過我本人非草木花收3首詞比佢

開心時聽霏霏, 唔開心時更加要聽霏霏
三月份A霏既AP 遠拋離第2位

流螢
我本人
逼得太 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-30 23:41

7字歌: 一千個假想結局/現在已經是夜深

食雞蛋仔定飲珍珠奶茶好呢
mamakin 發表於 2015-4-3 17:31

邊個唱架

漁夫和少女的愛情故事三部曲:
- 暫借問
- 弄潮兒
- 海枯石爛

如果有一件事是重要的

如 果 有 一 件 事 是 重 要 的
那 就 是 對 與 錯 的 總 合

徐佳瑩 - 潛規則

成熟不是一味尊重那些說不出口的潛規則

Seek - 【尋】

尋人啟事 - 徐佳瑩
尋人機器 - 楊千嬅
尋回一碗湯 - Supper Moment
尋寶 - Twins
尋找獨角獸 - 薛凱琪
尋找精靈 - 白安
尋找莫札特 - Twins

天橋
天橋交匯處

Love More
(明日世界沒了都要愛~~~)

接 二十世紀少年
(如果明天前殞石降臨~~~)
(從不習慣去勇敢愛別人~~~)

再接 我敢愛

Perfect !

同大家分享今日d live 片

註1: 畫面較低質
註2: 周柏豪d 女fans 尖叫聲好大, 請調低音量先

南瓜車 - 薛 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-25 22:11

wt function lai ga????

估唔到而家先出...
低質mv但好過冇^3^

陳柏宇 - 動物農莊
作曲 : 周國賢 填詞 : 梁栢堅 編曲 : 馮翰銘 監製: 馮翰銘

「驢共馬匹  ...
chanchan0909 發表於 2015-5-3 22:24

有MV=冇MV
SONY啲MV全部用大陸拼音鬼搵到

COME ON
COME ON
COME ON
COME ON
COME ON
COME ON
COME ON
COME ON
COME ON

快接近我 快貼近我 快救贖我 我要陣亡

幾 多 的 追 逼 被 不 停 壓 打

Cool Music Forum» Cool Hot Hits » 過期派台區 » Come On - 連詩雅
bagfgfcde
我覺得幾好聽 但shiga把聲唔太適合唱呢種歌 4分

COME ON真係好正

做乜突然狂loop我愛歌
要棄霏愛雅嗎?^^
ed8671ed 發表於 2015-5-4 22:48

紅字是重點喔homo~
我心繫狼狼噶

四個朋友- 那些或許我該寄出的情書
徐佳瑩 - 不怕慶祝