返回列表 發帖
唔明點解兩隻碟可以差成5首歌咁多
帥小寶` 發表於 2018-3-20 23:09

d快歌其实都无唱晒成首,一般cd可以收录20首歌左右,最大容量
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

淨係計錄影場encore 24同 2號 稀客 煉金術 Single要買版權
31號 少女的祈禱 抬起我的頭來 唔洗買版權
依家 ...
fifty1205 發表於 2018-3-22 15:02

可能寰亚就系逼我地先买CD,到时DVD收录又多咗d唔同野,咁消费欲咪强lor。
   其实single可能系唔收录lor,因为本身个编曲系1号皇庭,玩味甚重。

不过期待佢唔续约之后,可以出埋之前话录果只广东碟

唔知道今次live cd,有无修过音,希望好似lb咁,突出下D编曲嘅华丽。。。

听日出碟啦……今日仲唔拍123321 cd version宣传下吗?
录咗都两个星期啦……
希望今晚12点itunes准时有

itunes又上架了

寰亚今日舍得出123321 studio version未?

估计要等live只碟卖够一星期先出

應該水瓶座先係最BIG HIT.
唔單止香港,強國係極紅。
matthewyky 發表於 2018-3-29 16:21

我系强国人(广州),我身边d朋友,一般最多就系识:水瓶座,野孩子,小城大事,少女的祈祷……
   其实真系好多人觉得 Kelly系 Diva,Sammi就真系好多人去睇演唱会(可能有d系从众)

依家呢次321go都系因为从众心理,先好多街客。

不过呢次live,真系好快厌倦tracklist

有,寰亞即東亞,當年買左華星,包括所有版權。(我印象中)

其實今次CD好多歌唔少都係新藝寶(野/水 ...
stone@stone 發表於 2018-3-29 18:34

好似话重新编曲,版权费唔使咁贵

而且之前出过咁多次,可能买低咗版权咯

回復  帥小寶`

擁有海一首都無唱....
黃家正 發表於 2018-3-31 18:59

有唱,不过系部分场次.

聽左好多次最正係 放煙花/最後的歌/自由行/的士司機/手信/小城/電光幻影/新世紀/火鳥/我的生存/我係我/1233 ...
wchild 發表於 2018-4-1 12:25

唔系讲笑.水瓶座今次都算live里面好听

终于拿到销量冠军,上周

LB都拎過冠軍啦,睇下有幾多week
黃家正 發表於 2018-4-6 16:21

lb一周冠军

希望可以两周冠军

我都同意你講法,根本佢今次揀歌好平衡到各方需要,有好多雖然主打過但唔多人識同好少唱live。我整 ...
Serendipity 發表於 2018-4-12 12:12

DVD下星期出,track list 同cd 一样

真係吹佢唔脹,死忠點都會硬食
HMV 2wks no.2
Jacz 發表於 2018-4-13 20:48

唔知道有无卖到超过1万只?
    itunes个榜卖成点?

DVD 下星期出CD銷量應該會跌幾位
aussie2013 發表於 2018-4-14 14:42

如果下周继续NO.1就真系叻叻猪

盧冠廷啦應該
matthewyky 發表於 2018-4-14 16:13

不过两星期 no.1都唔算好难睇。。。。

有无人到时出佐,第一时间帮我顺丰寄回来大陆

btw, 可唔可以plug首新歌做宣傳啊?
ilovemiriam 發表於 2018-4-15 15:27

去ig洗版..

錄咁多又唔PLUG, 想點
放空 發表於 2018-4-17 09:16

佢之前又话2月出碟,依家都快5月,歌都无派过……
   直觉话比我知,呢只大碟可能系同寰亚合约last 一只……

好心快快手手……趁年底tvb可能有剧,今年顺便整卖个至尊歌嘛……

星期五就出啦……有无人可以帮我买一只

Yesasia寫此產品不設卡拉OK功能。。
上次Let's begin DVD 都有伴唱㗎
點解今次要咁做呢?? ...
btvfans 發表於 2018-4-20 06:44

可能做成卡拉ok又要版权费

有人买佐未?

姊妹呢?
kenvincy.cn 發表於 2018-4-20 21:22

好期待有姊妹..
    今次剪成点?同埋d过场片段有无留?

cd 销量榜第四名..

希望来多两个星期top3就好了

听日我就收到只碟..好想知道making of有几长

虛名黎架姐,個兩個獎大家都知咩事

佢自己都認佐個兩年係低潮,d音樂又不知所謂 ...
Jacz 發表於 2018-4-23 18:36

不过佢又系最后一个有4大参与劲歌的最女

昨日收到DVD……走马看花一次…虽然唔系做到最好…不过都算是一个留念lor…

cd无收录D encore真系好浪费…DVD就纯粹留念算了…

其實剛剛好放我的生存之道果PART 非常好, 但又冇唱到
lemontea1069 發表於 2018-4-26 11:41

其实我都估佢会唱 刚刚好..

知唔知Bluray幾時出
btw...佢錄緊咩歌- - rock?
eldrian710 發表於 2018-5-1 15:41

点解佢录埋几首歌,都仲未打榜?
   好想知道,佢下次派台嘅歌,公司系写寰亚定丁生?

香港唱片商會銷量榜 Week 16 @ 2018.04.28
本週名次 / 上週名次 / 上榜週數 / 唱片名稱 / 歌手名稱
01 / 01 ...
Jacz 發表於 2018-5-2 07:40

估计还有两个星期会系销量榜..

今次只碟多左街客买来留念

有冇咁好賣
MHV 都係上榜5週
DVD 本週No.1, 上週No.2
CD 本週No.2, 上週 No.3 ...
Jacz 發表於 2018-5-7 14:47

上次LB只dvd都好好卖……希望蓝光会有惊喜啦。。

原來DVD係2週no.1
綜合榜都係排緊No.1
Jacz 發表於 2018-5-8 02:11

咁犀利,如果DVD 4weeks NO.1,加上CD在榜多3-4周。仲有新碟出埋,可能就有小小机会

今年最高销量,可能ginlee 打美千,哈哈

回復 772# Jacz

不过奖项呢d好虚..女歌手来说,佢销量算好

应该跟joey差唔多,不过比kelly果d好

2018 香港唱片商會銷量榜第19週 2018/5/11
TW LW NW
01 05 06 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
02  ...
Jacz 發表於 2018-5-11 14:24

今次只live cd卖得咁好嘅……好少见隔2星期再冲翻去no.1   美千嘅事业再高峰真系从2014女金完之后开始

頭先問左千Fa,佢親口同我講,
Bluray會extra收錄埋31號Encore 姊妹同練金術
fifty1205 發表於 2018-5-13 16:11

可唔可以叫佢出版埋其他场次encore?只是digital都好呀

估计呢只精选碟,5月底就会有资料..

希望呢只精选全一点...
其实部分甲音乐的歌,可唔可以重新编曲

我都鍾意 同埋我覺得佢對音樂仲係有heart既 (係懶d) 唔係都唔洗出wonder woman同rock歌
    又唔係 ...
eldrian710 發表於 2018-5-14 17:21

今次只精选,会唔会送dvd,收录晒寰亚mv

反正唔洗版权,又可以比粉丝做纪念

2018 香港唱片商會銷量榜第20週 2018/5/18

TW LW NW
01 02 07 Movie to Music / 盧冠廷
02 NE  01   上一次流淚 / 陳輝陽x女聲合唱
03 01 07 三二一GO! 演唱會2017 Live / 楊千嬅
04 03 26 Reputation / Taylor Swift
05 05 06 Moments / 胡琳
06 06 05 [dal segno] / Supper Moment
07 NE  01   The Makings Of / 葉巧琳
08 08 09 Greatest Showman / OST
09 07 09 Prologue / Gin Lee
10 RE 05 Unmasked / Andrew Lloyd Webber

HMV
DVD 4wks  No.1
CD 上週No.1, 本週 No.4
Jacz 發表於 2018-5-18 17:32

佢出精选,虽然可能10weeks

簽名會都完左 照某會員講應該要落榜啦wor
點解仲喺到㗎
放空 發表於 2018-5-22 08:34

美千只精选几时出来?等睇美千系销量榜超过20个星期啊~

過10weeks超額完成,精選慢慢出未遲
iamsingingwong 發表於 2018-5-25 18:45

精选拖住唔出,不如整多2首歌,当ep加精选好过啦,又有诚意

出隻精選都搞咁鬼耐...... 好煩!不如出大碟好過啦.....
ilovemiriam 發表於 2018-5-29 10:51

仲要123321无派studio version

首新歌都曝光埋…估计6月底之前会有精选推出消息挂?

Wonder Woman,123 321,搖滾之母,三首新歌都曝光左?!
stephybest 發表於 2018-6-21 13:59

曝光咗,除了123321没有放出studio version

3首新歌加16首精選
PP(alex+miriam) 發表於 2018-6-25 14:17

我以为系卖大包精选,得16首歌…唔知道系2cds还是1cd就搞掂

我想要Live CD/digital 上架多d
上次Let’s Begin又係咁 Live CD無得瘋狂loop Live版最後的歌/煉金術 ...
fifty1205 發表於 2018-7-11 15:55

我都系呀,超想要digital.

single live真系好罕有

精選7月31號出
kingsfacheung 發表於 2018-7-13 14:37

边度讲?

美千ig story
JayantL 發表於 2018-7-13 15:22

好想知道track list

bd听日出,有无人第一时间去买