返回列表 發帖

我記得有呢堆未收錄個人專輯或未出過CD

有你在愛我 (收錄係飛天少女豬事丁原聲大碟)
繼續努力 (普普樂團Remix)
(收錄係12夜12首)
智多多動物奧運會
(收錄係流行兒歌)
智多多知多多
(收錄係流行兒歌)
萬語千言 (與古天樂合唱)
小小夢想
展翅計劃
我很需要你 (與梁朝偉合唱)
(收錄係風沙)
怪乖 (與森美/小儀/方力申/李彩樺合唱)
(收錄係After The Rain)
我們的答案
停不了的愛 (與蘇永康合唱)
(收錄係香港廣播75年金曲銀禧紀念)
一生中最愛 (與鄭伊健合唱)
愛有枯榮時節
(收錄係大衛營原聲大碟)
寫給城市的詩
(收錄係閉上眼睛去旅行 2)
What We Want (與李彩樺/方皓文合唱)
(收錄係True Music Karaoke Hits Vol.2)
迷宮 (與梁朝偉合唱) (收錄係地下鐵電影音樂原聲大碟)
火紅火熱  (Asian Dub Remix) (與梁漢文/鄭中基/何韻詩合唱) [收錄係唔該,救救我 (火紅火熱版)]
唯有愛隨身
(收錄係Love 05 情歌集)
千杯不醉
只為了你醉

小城大事 (女子十二樂坊合奏版)
半邊天
堅強女人心
天生註定 (與任賢齊合唱)
(收錄係情意結)
世界真細小 (與光良/Nikki/TWO合唱)
給香港小姐
(收錄係主題曲101)
人人愛愉快
(收錄係卡通王國)
不信愛有罪
(收錄係歷久嚐新)
請將它放下
初見 (與林峯合唱版)
未完的歌 (與林峯合唱版)
友誼萬歲  (與香港兒童音樂劇團合唱)
那一天還未到
平行 (與丁子高合唱)
無雙

飽滿愛第一次收錄係楊千嬅精選碟
nonkul

星之碎片 唔係收錄係開大隻碟咩
阿mark 發表於 2018-7-26 19:10

係喎  記錯咗星之碎片  收錄咗2次
nonkul

邊有出過武十郎原聲大碟啊?-.-

什麼都不怕本身咪收錄左係揚眉咯,仲係第二主打添啵 ...
膠膠 發表於 2018-7-26 20:58

佢講既係什麼都不怕 Remix版
nonkul

我反而想要快樂與哀愁 KKBOX/itunes個d全部都無得聽
當年得kiss me soft特別版有收錄 ...
fifty1205 發表於 2018-7-26 20:00

呢首歌就出過一次  精選碟都冇出過
nonkul

勁到。
你係咪統計到千嬅總共錄過幾多首歌
Nathan 發表於 2018-7-27 09:55

仲有好多好多
印象中係得千嬅D未出版舊歌多到唔肯出CD 版
D唱片公司都唔記得咗千嬅錄咗咁多歌  
次次精選碟都出少少

Eason D 未出版舊歌同千嬅差唔多
nonkul

回復  fifty1205

快樂與哀愁真係沒得輸  沒收錄系正式CD好可惜
steven891026 發表於 2018-7-27 23:32

收錄咗係Kiss Me Soft avep 1
nonkul