返回列表 發帖
認同
好多人連唔啱音同用字不當都未分到 更唔好講睇前文後理
某一首歌某一句某一個字/詞語填得唔好 所以佢 ...
nicholashin 發表於 2018-11-26 23:44

很堅強唱得好
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

一句「大劫在頭上不堪設想」,謝安琪被指趁機抽水炒作;事實上一出道就以《姿色分子》講瘦身整容,之後的《囍帖街》講城市重建,《十二月二十》講貧富懸殊,她的歌路一直緊貼社會現象,更因此被封草根天后。「好想去表達嘅嘢,我都一定會去講,我覺得冇嘢唔可以創作歌曲。過去幾年香港經歷嘅大小事件,為香港人帶嚟好多反思同反應,大家嘅感受好多時都係負面嘅,又有好多對立聲音。喺咁嘅環境下創作嘅歌,反而令大家更沉重,並唔係我想做嘅事。我想帶出嚟嘅視野廣闊啲,對於你嚟講乜嘢係嗰道高牆呢?可以人人都唔同,希望可以喺呢隻碟建議多一個角度去觀察我哋嘅生活。」

Kay Tse is dead.
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

喜來登都係酒店
bagfgfcde 發表於 2018-11-28 00:00

Kay Tse is dead.

我覺得唔單止今個project
甚至以後 佢都會決定轉型

始終上次數愛個tour爛尾 大陸no show 同埋邁亞嗰幾年 ...
JayantL 發表於 2018-11-28 01:08

草根天后個浴室大過劏房
真係好唔慣
唔止係邁亞個佢
愁人節果個佢都已經無影無蹤

呢度係咪訴咩苦都得?
我貢獻仲未夠50分 一個禮拜了
mtrccc 發表於 2018-11-28 23:20

不過呢度都加唔到貢獻

冇人叫過我做Jay LOL
不過通常喺現實啲人一唔識串我個名
我都叫人哋從Jay拆開然後慢慢串返埋(BTW ...
JayantL 發表於 2018-11-29 03:04

Jay
一張醉臉傻痴痴

話說Gin Lee今年喺我個榜一隻冠軍歌都冇 但好有可能入三甲
為咗唔令Gin零冠軍歌入三甲咁失禮
我應該re Gin ...
JayantL 發表於 2018-11-29 17:02

Gin Lee好勁

**** 本內容被作者隱藏 ****
kayzzz 發表於 2018-12-2 01:00

我呢我呢

Bluejays 發表於 2018-12-2 00:57

我呢我呢

kayzzz 發表於 2018-12-2 01:10

好開心

幫關愛座趕客

酒店同AGA一樣
好聽叫強烈個人風格
難聽就叫重覆/predictable
JasOh103 發表於 2018-12-2 01:22

同Gin Lee一樣
好聽叫強烈個人風格
難聽就叫重覆/predictable

首首歌都唱得咁好
太重複

祖兒唱歌好有感情 = =
bagfgfcde 發表於 2018-12-2 15:13

長大聽得出佢落足感情唱

精選、hi fi碟、演唱會碟肯定仲有人出先
hehehaha 發表於 2018-12-5 18:31

所以仲肯做唱片真係好值得尊重

公 民 抗 命 的 抗 爭 方 式 , 可 以 在 耶 穌 身 上 完 全 看 到 。 耶 穌 的 一 生 都 選 擇 站 在 貧 窮 的 、 邊 緣 的 、 受 壓 迫 的 人 的 那 一 邊 。 祂 不 畏 強 權 、 譴 責 罪 惡 、 宣 揚 真 理 , 直 至 受 難 至 死 。 祂 的 一 生 , 本 身 就 是 一 個 積 極 非 暴 力 的 典 範 。 例 如 , 祂 在 安 息 日 治 病 、 拾 麥 穗 , 都 是 將 人 看 得 比 法 律 更 重 要 , 因 而 激 怒 法 利 塞 人 和 經 師 的 。

睇完Colin個post
原來得返20間CD鋪
好想即刻買多兩隻CD
hehehaha 發表於 2018-12-10 22:53

我改名叫cd

黎明啲歌好難聽
JasOh103 發表於 2018-12-11 21:50

好聽

傳出吳若希與同門師妹菊梓喬(Hana)不和,Jinny回應有關傳聞時直言不諱,認二人的確存有芥蒂,坦誠大家私下並不相熟,並笑言指:「因為我哋有不明文規定,新人要請舊人食飯,但佢到依家都未請我食飯。」

五區公投運動聯合委員會召集人余若薇昨日解釋,廣告希望帶出公投非保皇派所扭曲般可怕,而是一次和平理性讓市民透過選票,表達爭取真普選,廢除功能組別訴求的方法,「好多人講到公投好似好激,但其實我哋只係叫市民去票站投一票,爭取一個公義嘅制度」。

12月24返工既意義係邊
-Prince- 發表於 2018-12-24 11:45

意義係躲懶
好似謝安琪咁

nicholashin 發表於 2018-12-24 15:38

祖兒好慘
成日躺著也中槍

祖兒好勤力
nicholashin 發表於 2018-12-24 17:25

最勤勞歌手大獎

“Before 1997 people were worried about the uncertainty before the handover. Now they are leaving because of the certainty,” said Paul Yip, an academic at the University of Hong Kong who specializes in population studies. He said emigrants are feeling frustrated with the city’s changing political climate or hopeless about an economic boom that has passed many by.

【今日直擊】樂壇新人鄧思朗昨日到電台宣傳新歌《苦情俠》,他表示邀請到廖啟智拍攝宣傳短片,更獲對方大開金口獻Sing幾句,令他感到榮幸。

提到新歌廣告布滿港鐵和巴士,問到是否富家子弟?他說:「跟我無關,公司在這種市道都給我資源,多謝老闆,由英皇新秀開始賞識我,我會努力掙錢報答公司。」

帥小寶` 發表於 2019-1-13 00:12

原來愛情這麼傷 比想像中還難

希望心之科學幫到手
帥小寶` 發表於 2019-1-13 00:16

仍有胸襟
永不洩氣

都好適合形容我
連話對林家謙隻歌失望都可以無端端變左比人人身攻擊

真係好中
Kfmusic 發表於 2019-1-13 00:18

何必將責任揹起

i know that feel bro
帥小寶` 發表於 2019-1-13 00:23

點解我理解到對家...

帥小寶` 發表於 2019-1-13 00:29

我都要堅決說出來

我都有野想分享
不過唔想比d kay粉用黎人身攻擊我

Kfmusic 發表於 2019-1-13 00:31

都好正常...
我都覺得唔好受

你係以旁觀者心態定係對家心態睇...
Kfmusic 發表於 2019-1-13 00:33

前者

feel free to dm me via tg / whatsapp
Wonders 發表於 2019-1-13 00:33

本帖隱藏的內容需要積分高於 12345 才可瀏覽

我好似驚動左好多位會員....
anyways, 抒發左真係好好多
Kfmusic 發表於 2019-1-13 00:34

還要生活 別再三失眠

Kfmusic 發表於 2019-1-13 00:37

我都有做你同一樣的事情

都唔知點解單打極都未單打完

連傳聞鄧小巧唱下一個前度
都可以拎返我話Kay變質出黎講,屈我會話鄧小巧變質

Kfmusic 發表於 2019-1-13 00:39

其實最緊要開心

吻停不知幾多歲的你

漫長夜晚星若可不休

此唱片與胡鴻鈞的專輯《到此一遊》並列星夢娛樂有紀錄以來最高水準的專輯,收錄不少年度流行金曲,當中不乏劇集歌曲,其中外購劇《錦繡未央》港版主題曲《一輩子守候》更佔據三大流行榜冠軍(並無派上商台903),《手中沙》及《欲言又止》(與王浩信合唱)亦是兩台冠軍歌。

漫長夜晚星若可不休

事 後 Stephy 表 示 小 方 跳 舞 有 進 步 , 問 可 覺 他 舞 姿 僵 硬 , 她 說 : 「 OK 喎 , 我 feel 到 佢 唔 係 好 硬 , 不 過 我 feel 到 佢 成 日 電 我 。 」

風相怕被困 人品看似薄倖         
誰知雙子把感性脆弱 藏在最深
hehehaha 發表於 2019-1-24 05:34

不要以為我 外表喜歡創科
內裡便同時夠摩登

我真係有見過
kwanie 發表於 2019-1-24 13:32

IT :(

見到LIHKG吹奏KARY,好掛住KARY 嘅歌聲呀!!!
Kfmusic 發表於 2019-1-24 14:13

掛住我本人live同人非草木live

部分香港年輕人近年開始要求獨立。2016年,這些
「港獨分子」在香港立法會議員選舉得到1/5選票。面
對反對聲浪,北京政府的反應一如過往,展現它的肌肉
。6名泛民主派立法會議員因為宣誓案而喪失議席。

好多賤人

你係其中一個?
dongbb2332 發表於 2019-1-26 13:10

你覺得呢

我有無聽錯
林家謙變左做伍家謙
kevinlai1621 發表於 2019-1-26 16:47

無綫電視體育新聞主播伍家謙,涉嫌酒後駕駛被捕,獲准保釋候查。無綫企業傳訊部宣傳科副總監曾醒明證實,公司有一名體育記者在凌晨下班後駕車,在街頭被警方截查,涉嫌醉駕,正排期出庭應訊。

原來我1月5號之後未寫過任何tag