返回列表 發帖
我唔可以背住HONEY同人有咁多Y_M亂關係嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-1 16:09

點解
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

突然覺得依幾日好努力咁做野
屮SiU霖屮 發表於 2016-4-5 16:17

咁髮力
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

我就話0鏗同0邦都鍾意痴埋啲肥婆度
#可能係一個巧合 #除非唔係
matthew1990 發表於 2016-4-8 17:11

一黎到四月d 歌又好返
五首歌爭上榜
有四首仲要係派左唔夠一星期
kwanie 發表於 2016-4-8 19:39

說實話 - 李千娜
委屈的劇本 - Khloe Chu
愛 - 吳若希
讓我放開 - 胡鴻鈞

○七年,環球睇中謝安琪簽約力捧,豈料意外懷孕,最擔心並非事業被煞停,而是如何向老闆交代。「當年為生小朋友煞停事業,對我嚟講唔係一個好大包袱,可能我仲好新,最大壓力係向公司交代,因為我,影響公司好多計劃。當時我另一半仲同我一齊返公司搵老闆交代,向佢哋衷心道歉。環球嘅Duncan,聽到之後竟然話冇問題,環球都有好多有家室嘅歌手,當堂鬆一口氣。」

冇瓊姐冇醒目嘅我

「我由籍籍無名,到簽大公司備受呵護,好受歡迎到變圍攻好幾年,真係好難捱。又唔知幾時開始,被網友稱呼做女神,起初我以為係咪惡作劇玩我。槍打出頭鳥,當日有人有心要做你,真係中得好應。我係奇葩,一槍槍咁打到穿晒窿,我應該化咗灰,但可能我硬頸,同身邊人支持,我唔俾自己死。我曾經抑鬱到一個程度係有自殺傾向,呢種精神折磨要毀一個人真係好容易。但捱過之後睇法又唔同,呢個都係成長,似一場血漬斑斑,打仗般真實嘅外展訓練。呢幾年,網上『瓊姐』嘅追擊,係帶俾我好多煩惱,但佢亦係我生命一個課題,冇佢今日嘅我可能冇咁醒目。」

問到新歌可有給前老闆黎明聽過?她說:「未呀,但前公司高層就有聽過後話好聽。」對於黎明即將舉行個唱,Janice表示有有興趣去捧場。

Jancie又表示想跟同公司的樂隊Dear Jane合作,因她喜歡Band Sound,覺得舞台人多氣氛更熱鬧。

嘩未夠鐘 !! chanchan 生日快樂 !!
kwanie 發表於 2016-4-20 23:44

等多15分鐘壓線丫嘛

本帖隱藏的內容需要積分高於 71 才可瀏覽

我終於發現點解我由天然呆開始冇咁討厭容祖兒既音樂
因為佢比我睇到, 佢唔係一隻扯線公仔, 唔係人地叫佢唱咩就唱咩
原來容祖兒都係一個人黎既, 原來容祖兒係有想唱既歌, 想玩既音樂, 係有想法既, 而唔係求其做D會紅既歌保住人氣同播放率就算

matthew1990 發表於 2016-4-26 18:55

y_m

你私chat?
nicholashin 發表於 2016-4-26 21:47

好正

我講自己野多
不過都有特別講佢幾首歌好有意義咁囉
HOTMAN 發表於 2016-4-26 22:18

果然係要擦佢鞋

**** 本內容被作者隱藏 ****
好得閒
nicholashin 發表於 2016-4-29 16:05

悔辱下先

黎明照舊以一身黑色登台發言:「假期愉快,希望啲嘢啱食,最重要注重安全,祝大家有個愉快開心晚上,所有回憶會喺我哋腦中嘅Data Base。」開場後,核心外圍觀眾亦愈來愈多,比前一天更震撼,不少人帶同一家大細連食物席地野餐兼睇騷,成為最佳假期節目。

正當Leon演唱緊快歌《眼睛想旅行》時,場外歌迷亦舉起電話拍片,手舞足蹈齊齊跟住唱「Oh~Oh~Oh~Oh~Ohohoh!我眼睛想旅行~」。有歌迷更喺網上開心Share當時嘅片段,仲留言大讚氣氛值100分!

Phil Phil 要保重身體,錄音要加油!
聽說好快有新歌收聽Yeah !!

希望唔係活動宣傳歌  ...
nicholashin 發表於 2016-5-2 21:08

奇袋奮鬥2.0

話說我想去亞美尼亞。。。

無意中search到佢fb
kayzzz 發表於 2016-5-5 00:08

search點無意
唔通你search LEON就突然爆左出黎@@

類似啦
kayzzz 發表於 2016-5-5 00:34

估唔到某會員都係黎明fans

係味我?我好愛架
HOTMAN 發表於 2016-5-5 00:45

咩漿

絕對冇亂爆人私隱
esp. friend 子的私隱
matthew1990 發表於 2016-5-5 18:39

好明顯CM人唔係你朋友

賦音樂是由#方大同 所成立,一個融合多元文化體驗的獨立音樂廠牌。 藉由累積著過去十多餘年在音樂行業中的 ...
nicholashin 發表於 2016-5-7 18:55

快點陪肉我

人生最幸福應該係沖涼
electric 發表於 2016-5-13 23:30

一姐容祖兒即時出言反駁:「我初出道都成日落駿景練歌,今日嘅歌喉都係喺駿景練返嚟。」

hinz 發表於 2016-5-13 23:42

做DJ做到咁

係「A-G-A 男人蛋白質」
matthew1990 發表於 2016-5-15 01:31

原來已經做了四年半口水,我身體機制基本上三年就身痕,做一件事最好不超過三年,但基於很多因素, ...
hinz 發表於 2016-5-15 01:46

似係客氣說話

同陳陳零聯絡。希望佢可以同我私下傾計。打羽毛球
kk8733 發表於 2016-5-17 18:48

睇黎要開個會員示愛區

邪留丸好睇d~
kwanie 發表於 2016-5-17 22:33

丸丸星情

在題材方面,電影以愛情為主線,以警察生涯及調查黑社會罪案作為支線,構成一個愛情與警察生涯兼備的故事。故事講述一個警察方麗娟被選為卧底,調查「龍頭大佬」歐海文及其父親的非法勾當,其後兩人相戀,但因上司禁止而不再拍拖,最後亦有情人終成眷屬,可見電影是以愛情作為主題。

電影同時以警匪為主題。故事中的女主角方麗娟是一位警員,而男主角歐海文是一黑社會的龍頭大佬,故事圍繞著一個警方檢查犯罪集團的故事,由女主角當卧底,發展到最後,把男主角拘捕,整個故事也環繞警匪。影的主題也有關於黑社會,片中的男主角是一個黑社會的大哥,電影反映出黑社會對付敵人的手段、黑社會的運作方式、處理問題的手法,露了許多鮮為人知的黑社會秘密。

在內容方面,某部分的情節的失實的成份,例如在逮捕男主角歐海文時,形勢十分危急,但警長卻下令職員致電去催促送外賣的人,可見內容失實。其次,在內容上,本劇選用了多種語言,男配角黃浩然扮演卧底時,分別扮演香港人和非法入境者的大陸人,用了粵語和普通話扮演這兩個角色。

在角色方面,本劇大多用偶像派明星為主要演員,如女主角楊千嬅、男主角吳彥祖、女配角黃泆潼、男配角黃浩然、森美等,都是偶像派明星。用語方面,本劇用語較為粗鄙,例如在一些黑社會吵鬧爭執時,角色會講一些粗口,加強情感的表達。本劇也有口頭襌,以增加電影的趣味及觀眾對電影的投入度。本劇的口頭襌為許紹雄所說的「Go! Go! Go!」 出現過約十多次,通常在一些危急關頭時,警長命令警員執行命令,便會說「Go! Go! Go!」。

此外,戲中也有不少既大膽且暴露的鏡頭,以吸引觀眾的注意。例如男、女主角在談情時有床上戲,女主角也曾穿著性感暴露的衣著。在渲染劇情方面,劇中也利用了較暴力的手法。例如在女配角與男配角分手後,女配角憤怒地向男主角「爆樽」,可見劇中刻意以暴力深化劇情,加深觀眾的印象。

去我都唔睇
JasOh103 發表於 2016-5-20 00:42

我睇呀

阿Phil 嘅《高山低谷》、《一雙手》唱到街知巷聞,嚟緊仲會有新歌喺微電影同大家首次見面,密切留意5月26日 ...
nicholashin 發表於 2016-5-22 14:54

街知巷聞<3
一定講緊黃埔某條街喇

有得食蒸魚 開心  邊條街
nicholashin 發表於 2016-5-22 18:47

緊係sony樓下個條

又到笑笑時間

本帖隱藏的內容需要積分高於 71 才可瀏覽

唔通你想我好似ruby 咁
kk8733 發表於 2016-5-22 22:35

唔知wuby係遠方過成點呢

今日是開心買碟日
而家番到屋企一定要狂聽
matthew1990 發表於 2016-5-22 23:02

我仲未買有yun共鳴

對於《好報》率先披露她將十奪「最受歡迎女歌星」,祖兒說:「唔知呀,我只知道我要去,如果佢畀到我,係好好好好嘅榮耀,等同於服務大獎,服務呢個樂壇十年,最好有埋長期服務金添啦,一定平常心咁去。(座定粒六?)咁就冇粒六,當參加Party,畀啲咩我咪攞囉。」 (2015年1月10日)

2005又十年
2009年perfect ten
2010又話十年內第6次演唱會
原來2015都仲係十年

結果搞到有d香港人拍左套十年出黎喇 罪魁呀

話說琴日睇GINLEE, 完場有個仔仔見我搵FANS CLUB,
跟著一直係後面跟著我同我個FD
一路落到停車場, 中間對左 ...
艾石仔 發表於 2016-5-25 20:59

我今日搭輕鐵
有個仔仔係咁望我
落左車佢仲擰個頭出窗同我再對望
Jimjim

打風了。。開心

陳在做 tim在看
timmy 發表於 2016-5-26 23:16

原來你鍾意從旁觀戰...

matthew1990 發表於 2016-5-27 00:32

私隱問題 唔鼓勵
最好得admin睇到

matthew1990 發表於 2016-5-27 01:02

皮主唔係admin啦
皮主都睇到, 咁就有十幾人掌握所有會員私隱

b01091018 發表於 2016-5-27 23:05

第三即係最好的債

hkchart呢個漿粉又翻翻黎叫餐死
bagfgfcde 發表於 2016-5-29 23:13

本帖隱藏的內容需要積分高於 1234 才可瀏覽

喜歡你<3
你把我灌醉<3

E....
有人討論你老公喎

@j..........
hinz 發表於 2016-5-30 00:20

john?

見野你就坐喎
kwanie 發表於 2016-5-30 00:25

咁你幾時坐上黎

你係咪認錯人=___________=
hinz 發表於 2016-5-30 01:14

軒BB is the best

[攪事MODE]  
點解踩下美淫會即刻LOCK POST
長年踩美祖冇人理
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-30 00:46

唉 皮主一定係kay粉
反容可恥呀

hinz 發表於 2016-5-30 01:25

做乜反我眼
再嘈_到你反眼

好簡單,因為佢地出歌產量唔算多
而且又年歲這麼輕,尤其係Jw 同 吳若希
同埋JW嘅身高 ...
harryharry 發表於 2016-6-1 01:18

force 都有得噴射
作為一個理科生表示點點點。
kwanie 發表於 2016-6-1 15:35

為何偏偏得你不知我很落力