返回列表 發帖
有d後悔上年無冠百年不合
kwanie 發表於 2016-11-8 23:02

冠左
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

其實有冇人可以分析下點解會係Trump贏
係咪真係因為美國依然存在好多歧視 eg 歧視女性
...
bagfgfcde 發表於 2016-11-9 15:54

希姨姨今次贏唔到
睇黎美國一段時間內都冇乜機會再有女總統
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

支持脫歐最主要有兩大原因
一來驚歐債拖累, 二來驚要接收難民

支持Trump既, 或者應該係泛指支持Republica ...
matthew1990 發表於 2016-11-11 00:20

其實去到選舉尾段希姨姨全國民調係領先0-4個百分點左右
而最終希姨姨全國得票係多特冇譜大約0.2個百分點
所以民調錯唔哂
只係個別州份, 尤其是工廠州跌票較多
加上綠黨剛剛好拎走左希姨姨足夠票, 係winner takes it all制度下令希姨姨連失多州

其實同點解啲人投游蕙禎同一道理啫
matthew1990 發表於 2016-11-11 00:18

游蕙禎係靚女
特無譜只係一個70幾歲既阿伯...

其實有樣野諗極都唔明^^
明明參參係有錢佬出身
點解班窮人會信佢講既政綱
等睇學美y_m咁走數嗄 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-11-11 04:02

其實都冇乜可能唔走數
「lock her(hillary) up」「send her to jail」呢D冇乜可能實現
你估支那咩, 話判就判?

香港樂壇弄至如此田地, 就是有人經常強霸某個位置, 未能百花齊放, 那人就是容祖兒.

電台聽到第一次告別
死啦 覺得好聽喎
JasOh103 發表於 2016-11-13 14:27

隻歌我都覺得ok

如果Nowhere Boys嘅狂想曲我hea到今年WK01先上,噉我可唔可以當佢地係今年新人?

心急人上 ...
seeseetv 發表於 2016-11-15 11:58

自己鍾意啦
我徐嘉浩都當新人

dq左游蕙禎好唔開心
Cklababyk 發表於 2016-11-15 18:05

又大局為重?
得罪講句 係食相難睇囉好冇 見到個位已經流哂口水
射落海都唔投 完。 ...
Wonders 發表於 2016-11-16 13:23

真心好難睇
喉住個位準備分豬肉副嘴臉
不過唔緊要, 有雷動幫拖, 點廢都有3萬票

好想聽到啲真係感動到人同高質既新既k情歌。。。
bagfgfcde 發表於 2016-11-20 23:12

無人知道雙子座

wo wo wo wo
wo wo wo wo
一個小子 發表於 2016-11-21 01:10

天然呆?

乜粉身碎骨可以同奮不顧身混淆
真係叻過荷蘭叻
林仔 發表於 2016-11-21 15:24

證明佢冇聽美霏隻奮不顧身

其實點樣開口同父母講。。同朋友去旅行。。。

我父母會去機場送機。。
kk8733 發表於 2016-11-21 17:17

入閘之後先同朋友會合

父母唔會我單獨去。。
kk8733 發表於 2016-11-21 21:23

你幾多歲?

29歲啦。。

近排睇 沒關係 是愛情啊。。講好多心理病人心態。睇到我眼濕濕 ...
kk8733 發表於 2016-11-21 21:44

係囉
你有你既世界架嘛
正所謂「香港民族 前途自決」,自己點樣搭飛機,係由自己掌握

個網上朋友嬲了我。。我講完自己難處。就block 了我。。 〒_〒

究竟我做錯咩野。。 ...
kk8733 發表於 2016-11-21 21:53

咁咪獨遊
即係個朋友都唔想同你一齊去啦

去邊度呀

我都係同父母去。。慢慢Plan 下先。。日本或者韓國

父母點都擔心我。。我無得獨遊。同佢地去。父母最開 ...
kk8733 發表於 2016-11-21 22:00

又話父母係送機
又話同父母去
即係點

西瓜除左識前前前世同bruno mars首新歌仲有無其他
kevinlai1621 發表於 2016-11-23 07:34

開親都係Bruno Mars

咁誇張 今個sem我知有人直踩9至6都叫救命
不過可以off3日 ...
kevinlai1621 發表於 2016-11-23 14:21

可以個個星期去旅行

係外國上唔到my903投票...
冇得支持剛剛好

聽返我說(Gin Lee)真係不勝唏噓
一隻我說已經完爆新公司所有唔湯唔水既歌

雙雙既質素, 咪同舊公司side track如果牆會說話差唔多
好失望

我說響你榜冇冠軍可恥
利申 me有冠
dongbb2332 發表於 2016-11-25 07:40

我仲要第二年先求其上返兩week
當年實在唔太識欣賞Gin Lee
而家人長大左, 先至發現佢既好

如何有善地叫個同事唔好拎哂我D野做
艾石仔 發表於 2016-11-25 08:52

幾好,自己唔使做

好想睇洋腸派對

搵d 新人出下碟丫, 印一隻都好呀
kwanie 發表於 2016-11-26 02:13

Trekkerz應該拎到新人獎

容祖兒都轉咗幾間公司,去到英皇個時最好
賴爽 發表於 2016-11-26 11:24

得我估無人知道雙子座最歌

CM有冇人識日文
nicknicknick 發表於 2016-11-28 19:05

要講要聽定要睇
要睇試下google translate (日->英) + google圖片搜尋 + 自己估

其實新城市係咪因為千千
所以拆左個水池

頂...
我10月中去土耳其個陣, 美元兌里拉係3.09
而家已經升到3.42

咁好無說服力遮
  其實今年女主角係咪真係咁無人夠爭

男主角個面反而爭崩頭, bosc ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-1 22:32

冇謝安琪已經唔使睇

其實有位自plug唔好咩
nicholashin 發表於 2016-12-2 23:25

可以上返之前(幾個月至幾年)派左但走漏眼既歌
又可以re舊歌
仲可以自plug

這世代 逼我們絕種 你有多畏懼

天窗
dongbb2332 發表於 2016-12-3 08:54

我好似冇上過續集

初 入 行 的 泳 兒 , 曾 經 以 「 我 唔 靚 , 但 唔 醜 」 來 形 容 自 己 , 有 指 她 曾 徵 詢 過 公 司 意 見 , 有 無 需 要 「 修 葺 」 一 下 , 不 過 有 高 人 指 點 , 表 示 泳 兒 「 變 臉 」 反 而 無 運 行 , 於 是 細 執 , 只 做 割 雙 眼 皮 。

因 為 外 表 唔 夠 討 好 , 冇 廣 告 商 敲 門 , 即 使 英 皇 出 名 「 落 力 」 , 一 樣 未 能 為 泳 兒 打 開 水 源 , 入 行 四 年 , 所 拍 廣 告 五 隻 手 指 數 得 晒 , 加 上 唱 片 又 唔 似 容 祖 兒 賣 得 , 連 英 皇 高 層 吳 雨 同 Mani 霍 汶 希 亦 暗 暗 私 下 對 人 講 : 「 佢 ( 泳 兒 ) 無 可 能 做 得 起 ! 」

一早已經註定霉霉命運

其實雙雙真係幾好聽......

我之前以為得lblemon kevin john
matthew1990 發表於 2016-12-3 13:19

我系祖粉,,,,,*]]]]]

認真mode: 其實我傾向撐Gin Lee係見有咁多人笑勁佢, 想幫下佢啫, 佢亦係一個有實力既歌手, 值得支持既

我終於知你地講緊咩啦
-Prince- 發表於 2016-12-4 01:10

全部冇野睇
現階段有野睇既榜黎講
唯有含淚投返同一個榜

Cool Chart啲po低質到由本身想討論下都變到冇哂興趣
bagfgfcde 發表於 2016-12-4 13:15

做咩話我
討論返美祖囉

華納廢係爭唔到獎啫 (pakho唔係到), 但係shiga今年係做到好歌 (不過無獎)
   環球就真係錯曬 ...
kevinlai1621 發表於 2016-12-4 15:46

我鍾意雪中送炭

https://www.hkupop.hku.hk/chines ... 2/content/freq.html
又係民調

1. 越難越愛 - 吳若希 (44.5%)
2. 獨家村 - 謝安琪 (39.7%)
3. 不再說分手 - 王菀之
4. 讓我們走下去 - 容祖兒/謝霆鋒
5. 致少年時代 - 古巨基
6. 好時辰 - 王菀之
7. 勢不兩立 - 謝安琪
8. 流淚行勝利道 - 許志安
9. 色惑 - 楊千嬅
10. 天然呆 - 容祖兒
11. 最卑微的願望 - 張敬軒
12. 家書 - C AllStar
13. 大愛 - (???)
14. 聯群結隊 - 謝安琪/草蜢
15. 新天地 - 許志安
16. 枷鎖 - 許廷鏗
17. 逆來順受 - 關心妍
18. 最後最後 - 薛凱琪
19. 熊貓 - 鄭俊弘
20. 福氣 - 許廷鏗

見到呢句就唔開胃
ed8671ed 發表於 2016-12-4 23:44

同意
好嘔心xx(

請支持雙雙
all in Double Double!!!

請支持兩雙!
All in Double Double!!!
HOTMAN 發表於 2016-12-5 16:21

兩雙幾正
在雨中不能說雨

突然有感而發 提人提自己
我覺得cm唔少人都頗自負
有時謙卑都係學習
雖然我都頗自負

你知唔知你衰乜,就係衰在太有自信囉。
kwanie 發表於 2016-12-5 23:59

XX最忌XXX?

好悶
我要講噴言

請列出一個高汁既打手。
kwanie 發表於 2016-12-10 11:38

me

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2016-12-11 01:48

典解呀