返回列表 發帖
等佢慢慢發酵。。再整料入去。。再發酵。之後焗。

最快都要兩小時。。放入雪櫃。食前蒸下佢。。當早餐食 ...
kk8733 發表於 2016-3-15 12:08

所以點可能得閒整
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

要健康整下野食幾好。。假日可以消磨時間。。
kk8733 發表於 2016-3-15 12:13

放假都唔得閒啦
SSN Chart (24 May)  冠軍: 九秒九 - 祖兒  |  亞軍: 戀愛腦之死 - 陳健安

除左salad 之外其他野都幾肥
一係你去同一層麪包店 (log on 旁邊) 睇下  ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:29

麵包極肥架
食豬手/火腿好過
大家都肥 起碼好味d

而家Red Mr 收費其實都貴左
不過啲歌更新得好慢

(話說有個$46 綠茶雪糕+綠茶沙冰+綠 ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:23

成日都視聽版

食白麪包/法包
俾着係我就唔忍: 半隻雞吖唔該
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:41

我要食salami

一壽司食過幾次
都係貪平先食 但堅係麻麻地
平時都係食開元氣/千兩 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 12:50

元氣都係正正常常啦
我鍾意食佢個炸哈卷

去完德國之後我驚左食腸

而家都冇食一壽司
轉投左元氣既懷抱  ...
matthew1990 發表於 2016-3-15 12:56

點解呀@@你日日食?

matthew1990 發表於 2016-3-15 13:09

但salami都唔係好腸姐

好多脂肪既腸
matthew1990 發表於 2016-3-15 13:12

一定要配啤酒

其實而家兩間都唔好食 水準差咗唔少
nicholashin 發表於 2016-3-15 13:17

我覺得元氣同爭鮮冇乜分別

最愛炸蝦卷元氣卷
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:20

炸蝦卷真心好味
其實佢個燉蛋都幾正

爭鮮平d喎
艾石仔 發表於 2016-3-15 13:20

其實爭鮮可能因為多人買 貨去得快
d魚肉幾夠凍幾有鮮味

不過我覺得元綠既炸蝦卷好食d
不過已經有成十年冇食過
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:25

元祿而家好難食喎
其實板x個d都ok

不過講轉差
都吾夠板前
想當年家連威老道開第一間個時
差吾多個個星期食
又新鮮又好味
後泥一出名 開十幾廿 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:30

個個星期食@@
$$$$$$$$$$

我最後一次食元祿應該係孖女做代言人嗰陣
matthew1990 發表於 2016-3-15 13:32

我記得以前mk仲有個陣
間舖播左好多次紅噹噹飛吻同小心愛

想當年環境好麻
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-15 13:35

點解而家環境唔好@@

me too, 而家都係食3蚊壽司or放題時先有得食
kevinlai1621 發表於 2016-3-15 13:35

即係爭鮮 或者魚尚

我個頭未有爭鮮時就食魚尚, 而家有左爭鮮就唔會再食魚尚
kevinlai1621 發表於 2016-3-15 13:41

魚尚d雜錦拼盤配搭好怪

食緊生菜魚肉

刺身係回本ze, 飽肚始終都係壽司
kevinlai1621 發表於 2016-3-15 13:59

但刺身堅系好味d

味精魚肉
粉仲多過魚
kwanie 發表於 2016-3-15 14:24

菜先係重點
好不容易遇見菜
不過d魚肉都幾好味

繼續接唔該
呢碗野真係呃錢之最
kwanie 發表於 2016-3-15 14:27

其實都想食魚蛋燒賣/碗仔翅
不過堅系想食菜

食左一半
upload唔到圖

最曖菜子
kwanie 發表於 2016-3-15 14:30

蔡素玉???

要唔要幫你?
nicholashin 發表於 2016-3-15 14:32

幫我做乜

今晚又食脆香雞翼

炸漿是皇道
seeseetv 發表於 2016-3-15 19:41

食人

今日食franklin 慘過食屎
RVHOCPC 發表於 2016-3-15 21:08

點解唔食中菜廳@@

聽日lunch有得食三哥。。開心。。。
bagfgfcde 發表於 2016-3-18 17:13

其實想問好耐
究竟一小辣辣D定係十小辣辣D
禾好少食X_X
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-19 01:48

食開清湯

唔識食辣食少好多好西嗄
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-19 16:55

唔食辣先食到好西

山崎麵包d朱古力donut其實幾好食
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 21:11

我通常都係食長腸包
最抵食

我係就算辣死都要食既人
mamakin 發表於 2016-3-19 23:34

落辣油辣死你

今日又衝冠呀?
RVHOCPC 發表於 2016-3-19 23:36

冠軍咩黎架@@ 食得架@@

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-3-19 15:58

咪我囉

煮緊豆苗炒肉片。。。

咁夜煮
electric 發表於 2016-3-20 00:56

食完了。。
滿足

睇泥你鍾意長wor
屮SiU霖屮 發表於 2016-3-20 00:58

最抵食丫嘛
火腿磨goo包都9.5
我不如比多一蚊食長腸包

如果有性安娜我一定食性安娜

我覺得little mermaid嘅粟米腸仔包好好食
electric 發表於 2016-3-20 01:15

如果真係好味
我會揀A1 Bakery
雖然堅係貴 但起碼物有所值

等你帶路
雖然其實麻麻地麵包
electric 發表於 2016-3-20 01:20

去尖沙咀食野啦

又係你呀?
matthew1990 發表於 2016-3-20 01:23

唔係咩?@@

我去開sogo 間麪包鋪買法包 整潛艇三文治。。。
(Citysuper 嗰間啲法包太乾身, 整Garlic bread 先會買。。 ...
matthew1990 發表於 2016-3-20 01:26

好少食呢D
明顯唔係港島
雖然成日路過中環, 但都只會幫襯marketplace同瑪莎

citisuper淨係返中大先會係沙田順便買

唔知,因為我從來唔會/無諗過去sogo/c!ty'super買包,只係會去街邊舖,最多A1 bakery ...
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:31

A1對我黎講已經好貴
成日覺得包唔值咁貴
有錢我不如買酒飲

Rich
M&S 英國平好多
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:33

我好多衫係瑪莎買 野食就少D, 因為唔太啱食
marketplace咪又係惠康, 有乜分別

高價版惠康
一個salad都60幾蚊,我唔會食佢
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:38

我通常食壽司
不過有爭鮮就會食爭鮮

差好遠喎
起歌!當潮流愛 __ __~~~
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:47

爭鮮平丫嘛

點解賣咁平呢,你好好諗下
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:51

其實係貴個D牟取暴利姐
講真論質素 真係唔覺爭鮮同元祿元氣有咩大分別=.=

其實 爭鮮同元氣 就幾大分別嘅,個人認為
元綠好耐冇食,好似執晒喇 ...
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:54

認真元氣炸哈卷真係好食

同埋其實我係幾鍾意食赤貝

元氣卷
kayzzz 發表於 2016-3-20 01:57

炸蝦是王道
同埋我幾鍾意佢個燉蛋 唔知點解係幾好味

其實我麻麻元氣 其中一個原因係迴轉帶D野成日都無限loop
咁我使鬼食迴轉