返回列表 發帖
CH細聽.音樂推介 第八週

Rk Lw Nw Singer Song
1  3  3  Twins emoji
2  n  1  周國賢 Children Song
...
CunninG 發表於 2016-2-17 23:05

反OT 希望祖祖有3星期冠軍
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

我都鍾意喜歡一個人 vs 我都喜歡一個人
nicholashin 發表於 2016-3-12 22:39

我都鍾意Track 6
不過最鍾意都係無條件
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

我突然諗起呢段對話
某個名同美淫撞名既會員: 各位反容榜主 請注意,如果真係要捧michael仔,記住同時 ...
CunninG 發表於 2016-3-23 23:42

無論你比幾多分我好得閒
都係上唔到冠軍

今次同屋主 re 冠又係咩玩法

陳慧琳
-Prince- 發表於 2016-3-25 22:16

大家都好鍾意飲茶
講講下有d想食蝦餃

我出總結果日未睇佢跳 讓我對你說BEY BEY
如果睇埋應該會加分上做best of the best

舊街角其實最好係 ...
CunninG 發表於 2016-3-26 22:51

死 我連頭三plug都鍾意

CH細聽.音樂推介 第十四週

1  4  5  陳慧琳 偽君子
2  8  3  Dear Jane 哪裡只 ...
CunninG 發表於 2016-3-30 20:10

Kelly 愛餃亦愛笑啊
隻碟越聽越舒服 我近排成日都聽

今個星期上祖兒第幾位好呢

信今生愛過 同 呢首 可以唱下
待遇同side track差唔多嘅蝶蝶佢捨得唱未  ...
Wonders 發表於 2016-5-25 23:45

兩面兩面兩面兩面兩面

利申: 反容

其實除左想睇佢一口氣唱晒44隻字外
我其實麻麻地蝶蝶  

兩面主旨: 愛你=恨你

結論: 反容=愛祖 ...
CunninG 發表於 2016-5-26 23:41

蝶蝶好聽呀 我鍾意
當年我都有比冠軍

愛你變成杏你
原來祖兒都係霏粉

期待祖兒偽side track(冇人識既歌都當side track)演唱會歌單

1. 布穀鳥大反擊
2. 天然呆
3.  扮了解
4. 你說得對
5. 最新消息

6. 共你痴痴愛在
7. 呼天不應
8. 圓謊

9. 跟珍芳達做健身操
10. 無電才是災難
11. 出色
12. 28個我

13. 敬請留步
14. 故弄玄虛
15. 追風箏的風箏 (嘉賓: 許靖韻)
16. 獨活 (嘉賓: 關智斌)

17. 今年新款
18. 相當刺激
19. 瘦身大法
20. 暖光

21. 夢路
22. 為你萬歲
23. 無人知道雙子座
24. 續集

Encore
25. 一個人砌圖
26. 第一次我想醉
27. 歌姬
28. 與蝶同眠

2nd Encore
29. 我好得閒
30. 樂觀

獨活係咩料
同埋我最想聽果十首一首都無
CunninG 發表於 2016-5-31 21:41

呢個應該係博比人噓rundown

CH細聽.音樂推介 第二十五週

1  4  4  C AllStar 專業失戀30年
2  9  8  鄭欣宜 ...
CunninG 發表於 2016-6-15 16:01

好彩我唔識唱...

老老豆豆對上一隻成隻聽係若你碰到他
咁我承諾我係呢年內聽番說到愛 天使與魔鬼的對話同失語者

希望 ...
CunninG 發表於 2016-7-1 00:19

等我pm隻新歌比你先

我相信下星期19個榜都會上JOHN子首雲加點的歌
CunninG 發表於 2016-7-1 00:29

係學而隻歌

愛將美膠有特權
其實要搵九首PLUG左既國語而我又想 ...
CunninG 發表於 2016-7-7 00:20

美嘉個隻都係廣東黎既

希望祖兒2 weeks No.1!!!

祖兒比你燈到無2 weeks
CunninG 發表於 2016-8-24 23:10

Joey Yung同Joey Wong都是祖兒
不用分那麼細

聽下先

佢仲要話只開兩三場麥花臣就夠- -點解可以無信心到咁
雖然我都覺side track同紅館係有d唔夾
但點都開到四 ...
CunninG 發表於 2016-9-28 22:20

咁我係真祖粉定反容
上齊咁咁多plug

between, 佢有d派左既歌比起乜春16號愛人更加值得唱
派左唔代表多人識, 派左唔代表熱門
呼天不應, 喜喜, 甚至近年既布穀鳥大反擊都係派左等如無派, 但值得唱既歌

以往成日唱既16號愛人, 黃色大門雖然冇派, 但都唔算side啦下話
與蝶分分鐘仲side過呢兩隻

太自我中心喇佢
好似之前無人知道咁 身邊班人都叫佢唔好要 但佢係要首歌
另外就係太聽某人話 成 ...
Wonders 發表於 2016-9-28 22:35

無人知道雙子座唔錯喎

你連祖粉都ban既雙子座都上你直頭係死忠
btw 黃色大門其實連我果d唔係好識容祖兒既歌既樂迷同事都 ...
CunninG 發表於 2016-9-29 00:19

雙子座真係幾正
我啱啱先係街哼完

8  R  2  容祖兒 新貴

是咪雙子座2.0

希望祖兒今年既女金唔好俾xx之家都美化搶左
bagfgfcde 發表於 2016-10-12 23:04

支持Gin Lee女金

唔好離間我 ...
CunninG 發表於 2016-10-13 21:49

李幸倪都有個兒字

CH細聽.音樂推介 第四十四週

1  5  6  陳奕迅 四季
2  4  3  方大同 很不低調
3 ...
CunninG 發表於 2016-10-26 23:41

多謝支持
多謝不離不棄

故事教訓我地:
1. PLUG歌應該要跟季節plug, 始終要等呢兩星期有番D秋意先有feel
2. 我好得閒呢家排第十 ...
CunninG 發表於 2016-11-2 22:25

好可惜環球年尾對Gin Lee有少少放軟手腳
咁快就停手, 好難谷上一線

!!!
前幾日得閒都開咗套劇睇

原來個個榜都自plug過田福音唔同歌 ...
ed8671ed 發表於 2016-11-2 23:01

冠軍真係合唱歌

CH細聽.音樂推介 第四十九週

1  6  7  陳柏宇 沒有你, 我甚麼都不是
2  R  2  小塵埃 嗚
3  R  3  林奕匡 停止繁殖
CunninG 發表於 2016-11-30 12:05

SSN Chart Week 47   18 / 11 / 2016

01 15 升  沒有你,     陳柏宇       15 -> 16 -> 7 -> 15 -> 1
         我甚麼都不是
02 02 —  嗚        小塵埃       18 -> 4 -> 2 -> 2
03 09 升  停止繁殖     林奕匡       13 -> 9 -> 3

原來都有第七架

我下星期要冠小塵埃嗎
CunninG 發表於 2016-12-2 13:00

我諗有聽開偉哥既人都會將逸後視為私家歌
未必好多人識 但聽開班人當哂經典
好似憶蓮既微涼、楊千嬅既深息、美祖既扮了解咁

(雖然提扮了解係想取笑美祖, 但其實隻歌好聽, 覺得破格過玩家)

冠啦冠啦 我想一次過re埋化險為兒同埋扑扑扑

仲有今年新款同你說得對
簡直就係美祖既三寶
CunninG 發表於 2016-12-2 17:51

我頭先回上面個post個陣特登聽返扮了解
d音樂幾型, 好過後尾舒文做d歌好多
不過係頗side track格, 如果而家美祖plug扮了解, 一定比人話噴歌

armarm開左今年新款聽
都ok wor

希望side track show再唱多次
CunninG 發表於 2016-12-2 18:00

我好似唱k見過有祖粉唱扮了解

講真side track演唱會唱下呢d好過16號愛人

扮了解
神級西歌
bagfgfcde 發表於 2016-12-2 18:06

如果扮了解係1分
布穀鳥得0.3分左右

btw扮了解英文原曲都係西歌
個mv
有A Music感覺

覺得扮了解幾似千嬋d歌

同我果20首呢
bagfgfcde 發表於 2016-12-8 22:01

我又即刻根據印象列下n首先

別來無恙
I wanna fly
矛盾大對決
身邊人
你有沒有聽過
車匙
逸後
永久保存
告別之前
別怕失去
多此一愛
沒有吻的資格

第一下諗到既歌都好少side track
同埋我係跟碟去諗 好明顯我聽得最多既碟係Put On同The Next moment

CH細聽.音樂推介 第五十一週

1  R  7  田馥甄 念念有詞
2  R  4  方皓玟 你是你 ...
CunninG 發表於 2016-12-15 21:50

山林道勇奪3分
睇黎共和聯頒歌曲有望

CH細聽.音樂推介 第五十二週

1  3  6  林奕匡 停止繁殖
2  4  3  JW 小故事
3  ...
CunninG 發表於 2016-12-21 20:02

咁容祖兒既價值觀呢

CH細聽.年度總結 2016 前奏(I)

公佈自私選曲詞編MV入圍名單

CH細聽.自私選作曲人
怪獸 - 勇敢 (唱: 五 ...
CunninG 發表於 2016-12-22 00:37

其實and then真係唔錯
陳慧琳既碟黎講算係咁