返回列表 發帖
放工時間搭地鐵真係豬咁蠢
帥小寶` 發表於 2018-3-15 18:19

討厭地鐵
不過有d位真係快
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

明明原裝應該好襟用先係架嘛
帥小寶` 發表於 2018-3-19 00:33

冇用過原裝
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

我成日覺得無線會塞入左隻耳
kevinlai1621 發表於 2018-3-19 00:45

同意

做唔到 出街有得聽歌都係一種幸福
帥小寶` 發表於 2018-3-19 01:03

可以不停和XX講再見

無欲無求
在鬧市夜遊
成為
終生戰友
hehehaha 發表於 2018-3-19 00:52

沒有胸 掛念你

祖兒口齒極伶俐
hehehaha 發表於 2018-3-19 01:31

想比祖兒咬咬

真識食
hehehaha 發表於 2018-3-19 01:34

一齊?

其實可唔可以唔好再覆嗰位憤中
kwanie 發表於 2018-3-19 01:59

邊個? 國泰定酒店?

香港榜
kwanie 發表於 2018-3-19 02:30

話時話 大家有冇留意trivago最近既恐同言論

唔止trivago啦,好似仲有牛陣個代言人?
newguy 發表於 2018-3-19 03:42

大家記得保護後庭

其實佢地以前d訪問都已經有咁
electric 發表於 2018-3-19 04:27

真係冇留意 都係Fb見到

個壇突然變得好yum
新竹咁遠你包機票呀
hehehaha 發表於 2018-3-19 04:35

包起你

佢地本身就好直
有d蠢
electric 發表於 2018-3-19 04:38

似我 蠢蠢地

5點起身感覺良好.....
HOTMAN 發表於 2018-3-19 08:03

報酬是個舒坦的心

個個也探問愛戀不老的秘方
難道抱著殘像 可百世流芳
JasOh103 發表於 2018-3-19 09:40

反琪呀
琪粉反煎

想佢plug呢首多啲
帥小寶` 發表於 2018-3-19 13:09

幾好聽
同埋我都係好人 所以啱我聽

想夢見霏霏多一陣
帥小寶` 發表於 2018-3-19 13:23

我夢到返工 好恐怖

交易處理中,請稍候。

原來睡到想工作想貢獻係咁解
616.1314 發表於 2018-3-19 13:43

呢位同學好唔要得
成日剩係掛住通宵牌
kevinlai1621 發表於 2018-3-19 15:26

想通你

我一陣懲罰佢
hehehaha 發表於 2018-3-19 17:17

罰我…

想點罰
hehehaha 發表於 2018-3-19 17:42

比我諗下

They say you're a little much for me
bagfgfcde 發表於 2018-3-19 17:50

I am for you

巴 迪 斯 圖 達 拒 絕 興 奮

( 星 島 日 報 報 道 ) 倒 戈 相 向 的 巴 迪 斯 圖 達 射 入 全 場 唯 一 入 球 , 協 助 主 場 的 羅 馬 以 一 比 ○ 力 挫 費 倫 天 拿 ; 巴 迪 斯 圖 達 在 射 破 其 前 度 球 會 的 大 門 後 更 淚 盈 於 睫 , 是 高 興 還 是 感 到 慚 愧 則 要 問 他 自 己 才 最 清 楚 。

全 場 唯 一 入 球 出 現 在 八 十 二 分 鐘 , 巴 迪 斯 圖 達 在 禁 區 邊 獲 得 皮 球 後 隨 即 施 以 勁 射 , 結 果 令 費 倫 天 拿 門 將 托 度 束 手 就 擒 。 入 波 後 羅 馬 球 員 圍 攏 着 巴 迪 斯 圖 達 準 備 與 他 一 同 慶 祝 , 不 過 該 名 卅 一 歲 的 阿 根 廷 射 手 卻 拒 絕 隊 友 的 好 意 , 沒 有 任 何 興 奮 慶 祝 舉 動 之 餘 更 向 他 的 前 度 隊 友 點 頭 致 歉 兼 且 眼 泛 淚 光 。

歷 年 來 共 為 費 倫 天 拿 射 入 共 一 百 五 十 二 個 甲 組 聯 賽 入 球 的 巴 迪 斯 圖 達 , 現 暫 以 九 個 入 球 高 踞 射 手 榜 首 位 , 而 羅 馬 全 取 三 分 後 繼 續 以 八 戰 七 勝 一 負 得 廿 一 分 的 佳 績 在 聯 賽 榜 獨 佔 鰲 頭 , 領 先 次 席 的 阿 特 蘭 大 三 分 , 而 費 倫 天 拿 則 只 得 十 分 排 第 十 一 位 。

巴 迪 斯 圖 達 賽 後 表 示 : 「 倒 戈 相 向 對 我 來 說 並 不 好 受 , 但 現 在 我 的 心 情 已 平 伏 下 來 , 並 對 入 球 感 到 十 分 高 興 。 我 頗 為 擔 心 費 倫 天 拿 的 情 況 , 不 過 這 就 是 足 球 , 我 現 在 已 是 羅 馬 的 球 員 。 我 的 入 球 只 是 整 個 下 半 場 的 唯 一 一 腳 射 門 , 因 為 費 倫 天 拿 確 是 一 支 很 好 的 隊 伍 。 」

羅 馬 教 練 卡 比 路 亦 對 獲 勝 表 示 高 興 說 : 「 整 場 比 賽 我 們 也 發 覺 很 難 攻 破 對 手 , 故 巴 迪 斯 圖 達 的 入 球 更 顯 得 分 外 重 要 。 」

可 是 , 另 一 邊 廂 巴 迪 斯 圖 達 的 舊 戰 友 雷 哥 斯 達 卻 失 望 地 表 示 : 「 在 比 賽 尚 餘 八 分 鐘 才 告 失 球 落 敗 , 這 實 在 令 人 泄 氣 。 我 們 只 打 一 個 前 鋒 , 因 為 球 隊 要 應 付 羅 馬 的 強 橫 攻 力 , 而 我 們 亦 能 令 他 們 陷 入 困 境 ; 望 着 舊 隊 友 射 破 己 隊 大 門 確 是 沮 喪 的 事 , 我 們 是 應 和 得 負 。 」 

唔介意兩三年出一隻碟
不過由一張碟變到一首首歌咁去玩
問題係d碟無concept無flow無自己style
個個為左air ...
hehehaha 發表於 2018-3-31 18:43

agger

A contest at a leading Malaysian
university seeking ideas to "convert" gay students sparked anger Wednesday,
with activists warning it could drive people in the Muslim-majority country to
suicide.

游蕙禎的助選團人數雖不及梁,但聲嘶力竭呼籲支持,並高舉游的大頭相,氣勢不輸對家。游的助選團於截止投票前又盡最後全力,高舉寫上游全名及投票號碼的螢光牌拉票,盼將汗水變為奇蹟,擊敗梁美芬。可惜最終得2,041票,僅敗於獲2,345票梁美芬。游蕙禎敗選後眼泛淚光稱,今次選舉證明梁美芬非牢不可破,會再接再厲。另一傘兵在青衣長安,青年新政黃俊傑挑戰爭連任的民建聯羅競成,及民主黨何志偉。3名候選人昨在票站外拉票。其中建制派的助選團成員一見「自己友」,即上前拉着選民到票站投票。

菲國今年前2個月
新增近1900宗人類免疫缺乏病毒(HIV)感染病例,平
均每天增加32宗。衛生部報告指出,有97%病患因性接
觸而感染,其中又有85%來自不安全的男對男性行為。

In Puchong, 20% of the student in SJKC is non-Chinese, why do you want to "hapuskan" a real multiracial school?

試過冇錢交租!Gin Lee擇偶首選有錢

認真 加大力度好難聽
容祖兒好嘔心

我都試過, 果時仲讀緊書。有一日係油麻地地鐵上車, 上左車後就發現有個男人係咁望住我, 令我好唔舒服。我行去另一車卡, 佢無即時跟, 但當我預備落車時, 我竟然見佢係隔離卡。到左九龍塘我要轉車, 佢又出車, 望一望我, 然後超越我上扶手電梯, 當時我諗自己係唔係過敏。但之後再回想, 佢係有心跟我的, 因條路多數人都係行去KCR果邊, 所以我估佢估我一定唔係出閘而係去轉KCR, 所以就扮無野, 再係KCR月台等我。

我都已經隔一陣先上去, 點知去到KCR月台, 又見到果個男人。我確定佢一定係跟我, 仲驚緊唔知佢幾時行左去我後面我都唔知。我想搵人幫手。但未搵到人幫手前, 我一定要個男人係我視線範圍, 起碼佢有咩舉動我都睇到。 呢個時候, 個男人擺到明知我知道佢跟我, 反而仲大膽, 直情企正我附近, 仲向住我冷笑。嘩, 我超驚。

去到沙田, 我諗住上大堂搵職員幫手, 所以出左車。個男人當然又出車啦, 又重施故技, 行去我前面, 仲預備上扶手電梯。我人急生智, 即刻向後轉身跑番上車, 車門就啱啱好關上。

直至今日, 我仲記得我在車內, 佢在扶手電梯上望我既眼神和冷笑, 好似係度講: 今次算你好彩。

財 爺 料 今 年 財 赤 破 紀 錄

( 星 島 日 報 報 道 ) 財 政 司 司 長 梁 錦 松 昨 出 席 電 視 節 目 與 市 民 對 話 ﹐ 被 問 及 明 年 赤 字 會 否 高 達 一 千 億 ﹐ 他 拒 絕 作 出 正 面 回 應 ﹐ 但 指 至 今 從 賣 地 收 入 、 外 匯 基 金 表 現 及 地 鐵 第 二 次 批 股 項 目 總 數 已 達 七 百 億 元 ﹐ 不 排 除 會 持 續 上 升 ﹐ 未 來 仍 要 視 乎 阿 富 汗 的 戰 況 局 勢 而 定 。 對 於 早 前 「 開 倉 派 米 」 的 言 論 引 來 公 眾 不 便 ﹐ 亞 松 首 次 向 公 眾 致 歉 。

來 年 的 財 政 預 算 會 出 現 多 少 赤 字 ﹐ 亞 松 昨 仍 三 緘 其 口 ﹐ 指 仍 須 視 乎 未 來 環 境 情 況 而 定 ﹐ 但 亦 估 計 財 赤 必 會 破 紀 錄 ﹐ 至 於 會 否 高 達 一 千 億 ﹐ 他 則 指 不 肯 定 ﹕ 「 財 政 赤 字 會 視 乎 賣 地 收 入 、 外 匯 基 金 表 現 ﹐ 以 及 地 鐵 第 二 次 批 股 的 成 績 ﹐ 涉 及 金 額 已 達 七 百 億 元 。 」

他 強 調 ﹐ 加 上 其 他 因 為 經 濟 不 景 而 減 少 收 入 的 項 目 ﹐ 政 府 的 財 政 收 入 會 受 到 影 響 。 他 補 充 ﹐ 現 時 距 離 財 政 預 算 案 公 布 還 有 幾 個 月 時 間 ﹐ 會 有 好 多 不 明 朗 因 素 ﹐ 包 括 美 國 對 阿 富 汗 的 戰 事 會 持 續 多 久 ﹐ 都 會 影 響 財 赤 的 結 果 。

他 又 預 計 ﹐ 今 年 第 三 季 經 濟 增 長 會 出 現 些 微 負 數 ﹐ 但 不 致 於 像 新 加 坡 般 出 現 負 百 分 之 五 。 他 又 重 申 ﹐ 聯 繫 匯 率 在 可 見 將 來 都 不 會 改 變 ﹐ 因 為 解 除 聯 繫 匯 率 會 令 港 元 波 動 。

有 觀 眾 直 指 市 民 仍 未 淪 落 至 到 財 爺 官 邸 「 乞 米 」 ﹐ 亞 松 對 早 前 的 「 不 會 開 倉 派 米 」 言 論 首 次 向 市 民 公 開 道 歉 ﹐ 他 說 ﹕ 「 我 承 認 當 時 不 清 楚 背 後 意 思 ﹐ 我 要 向 市 民 道 歉 ﹗ 」 但 他 亦 認 為 ﹐ 財 政 儲 備 雖 多 ﹐ 卻 仍 要 小 心 地 運 用 。

對 於 近 期 燒 炭 、 跳 樓 的 負 資 產 自 殺 者 愈 來 愈 多 ﹐ 亞 松 認 為 ﹐ 市 民 遇 有 疑 難 應 多 些 跟 親 友 傾 談 ﹐ 或 向 政 府 部 門 求 助 。

他 說 ﹕ 「 政 府 保 證 市 民 一 定 不 會 沒 飯 開 、 沒 屋 住 、 沒 書 讀 和 沒 有 醫 療 ﹐ 所 以 我 希 望 香 港 人 不 要 因 為 一 時 的 經 濟 困 難 ﹐ 對 自 己 的 生 命 或 健 康 做 出 一 些 不 好 的 事 情 ﹐ 因 生 命 是 難 能 可 貴 的 。 」

負 資 產 人 士 麥 先 生 就 促 請 亞 松 「 救 救 負 資 產 」 ﹐ 希 望 政 府 製 造 更 多 就 業 技 能 。 亞 松 認 為 只 要 改 善 營 商 環 境 ﹐ 吸 引 更 多 外 來 投 資 者 ﹐ 就 能 令 中 產 負 資 產 人 士 得 到 自 救 。

他 說 ﹕ 「 政 府 早 已 聽 到 負 資 產 聲 音 ﹐ 施 政 報 告 沒 提 到 ﹐ 並 不 代 表 政 府 不 理 ﹐ 我 們 已 暗 中 跟 銀 行 界 、 金 管 局 商 討 減 息 作 出 解 救 。 」

亞 松 又 指 「 對 於 負 資 產 人 士 ﹐ 我 們 當 然 很 同 情 ﹐ 亦 理 解 他 們 的 情 況 。 我 們 希 望 盡 量 看 看 如 何 可 以 幫 到 他 們 。 」

梁 洛 施 提 分 手   陳 輝 陽 發 癲

剛 滿 十 八 歲 的 梁 洛 施 ( Isabella ) 今 年 五 月 被 爆 與  ...
dongbb2332 發表於 2018-4-22 00:43

都係小小超好

容粉好嘔心

容粉冇個好人

我個榜上榜三星期 暫時最高第8位
nicholashin 發表於 2018-4-24 21:30

支持老粉

我都係第八喎
kwanie 發表於 2018-4-24 21:36

我10=.=

乜而家啲新歌好聽架咩?
利申 聽緊00年代罐頭K歌
dongbb2332 發表於 2018-4-24 21:54

鄭希怡>鄭俊弘
李幸倪>李蘢怡

陳輝陽先係作曲家~
林乜鬼嗰D 行開啦
kwanie 發表於 2018-4-24 21:55

林一峰?

睇唔出佢游水咁勁
kwanie 發表於 2018-4-24 22:06

想同佢一齊游?

抬頭聽到你的聲線
和強忍的呵欠

大家等到了
hehehaha 發表於 2018-4-25 18:18

淨係型人道已經直回票價

記一次參觀人體奧妙展的經過及感受

身為萬物之靈的人類,不但擁有無窮的智慧,更有無法滿足的求知慾。我們會不斷探索大自然的力量,甚至自己身體的奧秘。我是其中的一份子,而人體奧妙展就深深地吸引著我。

我在長長的人龍當中,等候進入展覽廳。人龍緩緩地移動,與我的心情截然不同。在緊張、興奮和害怕的帶領下,我終於踏入展覽館。影入眼簾的是一具具被擺放成不同姿勢的「人」。他們不會使人不安或驚恐,反而使人覺得親切。相比起現實中的人更少了一份掩飾,多一份坦誠。向左走,途中發現一部有趣的儀器。在其玻璃幕室內,有一個繫上線的人腦。有很多人爭相親身感受人腦的重量。當我感受過後,頓感疑惑:人腦那麼重,為什麼我們還能靈活地活動呢?我帶著疑問到另一個區域。在桌上,擺放著一具以精密儀器切割而成的屍體。在感嘆現今科技的高超的同時,亦讓我體會到人體的奧妙。

我充滿感嘆地到達下一個區域。這裡,擺放著不同生長階段的胎兒。他們很祥和地躺在板上,彷彿還在生長著。多可愛的嬰兒,因為有先天性的疾病或缺陷,不能來到世上。只能躺在這裡,為世人作出貢獻。我帶著無奈來到最後一站。展覽廳的中央位置,有「人」在繪畫,有「人」在休息,更有「人」在站立著,仰天長望。不知道他們是否喜歡這些姿態呢?

最後,我帶著一般莫名的情感離開了展覽廳。回家後,疑問揮之不去,驅使我不斷回想。如此的展覽真的使我獲益良多。

karis lee
karis lee
2 months ago
睇倒千嬅由傻大姐到40幾嘅女人,真係好欣賞佢。
karis lee
karis lee
細個吾鐘意千嬅,但長大左好鐘意楊千嬅、好欣賞佢為人。
karis lee
karis lee
有D經歷嘅人、到左30歲後,會更加有共嗚,好感動啊!

堅姐眼見信勢色不妙即刻又出新歌
咁算好事定壞事呢
林仔 發表於 2018-5-22 13:31

Gin Lee好叻

《Love, Simon》這部電影譯作《抱抱我的初戀》,雖然譯得不算吸引,但千萬不要因此錯過這部精彩電影!

容祖兒真係趕客

"My family is not very wealthy. I was making money for myself and saved it," she said. Kiki said she charged from HK$300 (S$51) for dinner or "touching", up to HK$1,000 for other sexual services.

Now 19, she said she is left with a sense of regret and warned other girls to think carefully before taking the leap.
"A future boyfriend or husband might find it hard to accept," she said. "It's like you have a needle piercing your heart and it's always there."

**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2018-6-12 01:04

用食不飽的溫柔 浪漫吹風於街頭
怎麼可以陪我 連掃街都暗中忍手

wa_iu.
原來沒有人是孤島上過
慳番
kwanie 發表於 2018-6-11 01:54

如果晧軒出唔到碟
唯有比十大佢