返回列表 發帖
高登
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-25 20:24

高登反青政
連登唔清楚
膠登最本土但最少人
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

食緊嘢了
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:29

我未食...
SSN Chart (7 Jun)  冠軍: 戀愛腦之死 - 陳健安  |  亞軍: 波希米亞(沒有)狂想曲

其實日本牌台灣牌都好耐冇打真牌
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:32

只打香港牌 仲要3番起胡

我都接受
RVHOCPC 發表於 2017-3-25 20:34

截你胡

一個聊天區
以前有兩個家族
一個動植物園(香港區)
一個有兒萬歲(國內)
佢入嘅後者
仲有埋家族證{:4_ ...
風見志郎 發表於 2017-3-25 21:01

有兒萬歲個名好噴lol

樓上呢d簡直就遺禍人間
kevinlai1621 發表於 2017-3-26 21:41

教_?

其實我尋日買左Songs of Love 之前一直無行經唱片舖買唔到
nicholashin 發表於 2017-3-26 23:07

超薄

隻碟真係好難keep
kevinlai1621 發表於 2017-3-26 23:34

打棟擺lor

話說呢個女人又去左邊
kwanie 發表於 2017-3-26 23:45

我淨係識佢新人個陣d歌
做首愛歌, 各有各路, 空中小姐

一時唔為意, 唔知隻碟露左出黎, 唔知有無封塵
kevinlai1621 發表於 2017-3-26 23:55

露碟@@

連續四個po好髮力唷
stopzi 發表於 2017-3-27 00:46

好攰

從來不按牌理出牌
kwanie 發表於 2017-3-27 00:51

我打牌風格係咁

saounwrite3 years ago
佢個頭ku咁攻擊性坐佢隔離果d歌手點算??

痴線 隔咁耐睇返都仲係咁好笑

嘩咁熱鬧咁我都係時候訓啦~
kwanie 發表於 2017-3-29 02:18

咁早

手機打emoji好麻煩
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:14

同意
勁憎用電話髮力

因為好似講得好快好急好倉卒無停頓位咁樣即係例如一個句號都無咁?
kwanie 發表於 2017-3-29 02:08

快 你_到很快

你都十點啦 Z_Z
kwanie 發表於 2017-3-29 02:20

做咩起我底

你自己話你GMT+4 架咋唔關我事架
kwanie 發表於 2017-3-29 02:22

我初戀情人就係容祖兒
呢d野唔關我事架

用keyboard?
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:21

kayboard?

丸丸睇黎生左
kevinlai1621 發表於 2017-3-28 21:23

一加一一齊原來是二

其實我mean唔mean好睇心情
nicholashin 發表於 2017-3-29 02:35

係咩

正常返係好事 太多膠人拉低forum質素
Wonders 發表於 2017-3-29 02:48

有d無聊人炒旺下個場都好
如果唔係靜過膠登

咁又係 班老鬼走得七七八八 又冇新會員加入 矛盾一生
Wonders 發表於 2017-3-29 02:53

但係又好似好過大量坤粉同弘粉湧入

其實靜靜地又唔係太大問題嘅 如果討論係constructive嘅話
nicholashin 發表於 2017-3-29 03:00

好悶架嘛

女神粉呢
一個小子 發表於 2017-3-29 03:01

邊個女神先...
汪明荃都係自由女神

Cool chat自high
kevinlai1621 發表於 2017-3-29 07:42

好似美祖咁gotta get high

冇新人已經變左alternative fact 但其實係我地呢個圈子要冇年輕新人加入咁解 ...
HOTMAN 發表於 2017-3-29 03:05

唔明第二句…

無錯, 全壇愛祖
kevinlai1621 發表於 2017-3-29 07:57

祖粉論壇

明明係嬅粉
electric 發表於 2017-3-29 08:13

嬅粉要投票時先會出現

再現真身
kwanie 發表於 2017-3-29 08:46

咩真身

一個小子 發表於 2017-3-29 11:15

呢張圖好似貼過幾次

食完野 滿足

終於有一件開心事啦
HOTMAN 發表於 2017-3-30 00:28

願聞其詳

唔要佢地啲屎
賴爽 發表於 2017-3-29 22:40

咁要邊個

重溫完容語錄
好想整成一本書仔
唔開心嘅時候可以攞出嚟睇
jasonng 發表於 2017-3-29 22:49

我是偶像派 我真的不能說太多
非洲d小朋友食樹皮好似食蔗咁 好得意
你地唔係噓我嘛
力去力還
祝各位觀眾豬年豬咁肥豬咁蠢

Kary終於錄左歌
hehehaha 發表於 2017-3-29 22:25

係咪又好似Kay咁錄完兩隻碟都唔出

hi 祖粉
jasonng 發表於 2017-3-30 10:37

Hi 孖粉

今次係Alex Fung x Kary 合唱快歌
hehehaha 發表於 2017-3-30 10:39

我好得閒 - 吳雨霏

原來 迷 真係好好睇
electric 發表於 2017-4-2 11:44

因為有坤坤

今個星期決定黎個combo
連續第二周空降冠軍

一樣都係隻歌唔算新
不過今次係非派台歌  ...
-Prince- 發表於 2017-4-4 17:09

沒關係不是愛情

8/4 勁歌金榜

鄭俊弘 / 何雁詩 - 真心真意 (c)

World Class Plug Song Timing
RVHOCPC 發表於 2017-4-7 20:39

支持好勝STEPHANIE

到底出面個一沉不起post係咪傻得開
jose 發表於 2017-4-10 15:02

傻得不知幾好
同埋近十年容祖兒音樂上有進步亦係事實

可惜,另一首派台作《與蝶同眠》王雙駿相隔多年才為容祖兒來個《1874》的女版,過火的絃樂與編曲至氣氛 ...
bagfgfcde 發表於 2017-4-10 15:07

即係話佢膚淺囉
容小姐既歌基本上都冇咩深度

各人有各人定位既
比隻獨家村佢咪又係唱唔到
調返轉, 謝安琪亦唔見得唱得好新貴

應該係 只係寫到1999
nicholashin 發表於 2017-4-10 16:17

其實已經寫得好清楚。。。

中文無你咁好 sor
睇到兩個「或是」已經頭痛
nicholashin 發表於 2017-4-10 22:22

由於太多歌想冠
決定唔比天敵冠軍了
本身11>3>1

有時我見到啲香港女仔樣似菲傭會當面笑佢
點樣可以改變呢個心態
jose 發表於 2017-4-13 14:47

改變用詞
話佢好似個明星...鄭融or AGA

方麗娟在電影中,不同的角色都有提及她的樣子並不吸引,重新一再指明方麗娟的特點。當方麗娟知道自己要參加臥底行動後,她的上司就已經提到,她是因為樣子普通而獲選。及後,查總(查小欣飾)出現,也指出方麗娟是不是美人是見仁見智的問題。

就方麗娟的美貌欠奉,相對別人對她的情慾投射就會減少,甚至難以成為讓人消費的身體。方麗娟在《新紮師妹》中,也有一場與《孤男寡女》相似的情節,就是女主角讓男性,透過免提耳機指揮著要挑逗對面的男性。Kinki在《孤男寡女》中完全依華少的指示,做出各種性感的動作,而方麗娟在電影中則反其道而行,時常不依照耳機中的命令,更反把劍雄(黃浩然飾)叫到了現場,讓劍雄陷於一片困境。此段電影鏡頭只側拍方麗娟諧趣的表情,並沒有用特寫切割方麗娟的性感動作,可見方麗娟在電影中建立的,並非是一種可給物化的女性角色。

方麗娟的反抗不止於抗拒男性對自己身體的物化,更是要以女性的角度來拯救男性。方麗娟雖然天真單純,可是她的性格相當倔強,也不輕易表現懦弱。方麗娟會對著殉職亡父的剪報說自己沒事。而且當她脆弱時,也不會在工作夥伴和男主角區海文面前痛哭,反而會英勇的去拯救男主角。方麗娟的拒絕配合和反被動的拯救男性,可見方麗娟並非一個主流商業電影的女性形象。

不過千嬅唱到尾聲時最終都忍不住喊起來,更一度咽哽唱不到歌

嬅嬸指定劇本

巨band 不愧係巨band
濕扒行開啦
kwanie 發表於 2017-4-18 08:54

邊部分巨?