返回列表 發帖
獨家村真係冇得輸
Kontinue真係冇得輸
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

其實A豬A係咪玩緊霏妹

成日作埋啲死唔斷氣嘅歌俾佢

等自己可以做環球一姐
宮心計噶 ...
nicknicknick 發表於 2015-10-7 21:06

其實環球係咪想AGA偷襲作曲人獎
但係又冇留意原來認, 戀愛為何物, 最幸福的眼淚, 天橋, 大了一歲全部死哂
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

Slowness出時 0 迴響,有時最好嘅嘢反而最少人欣賞,四台成績都算差。(plug錯哂歌又好難唔差嘅) ...
kayzzz 發表於 2015-10-26 10:51

隻碟岩岩出個陣雨過天陰個勢幾勁
印象中moov點播率仲要唔低
不過之後攤凍之餘, 仲要公司已經落力plug陀飛輪

載我走真係SIDE 中之 嘥
kwanie 發表於 2015-10-27 23:16

如果肯谷 都唔會咁冇成績
不過真係公司資源放哂去無人之境-陀飛輪-一絲不掛度
張敬軒又係年頭出碟

去到年中之後先有宣傳資源比返脆弱

條友走去plug藝妓囉。激死人。結果藝妓 0 反應,雨過天陰又唔hit,載我走又係浪費晒。
應該咁plug: 1 ...
kayzzz 發表於 2015-10-27 23:16

12月出碟派乜都死
活著爭女金唔應該派 但又同隻碟主題最貼近

今晚playlist

親(雞嬅) / 一起去阿拉斯加(藍奕邦) / G For Girl (梁詠琪) / 一個地方(梁詠琪) / Too Late (Zarahn)
親愛的仇人(陳柏宇) / 多得他(奠秀文) / 有福氣(陳慧琳) / 一千次日落(許志安) / 永和號(張繼聰)
同行(周柏豪) / 古著(張繼聰) / 使徒行傳(梁漢文) / 新城市(goldEN) / 柳媚花嬌(楊千嬅) / Chocolate Eye(衛蘭) / 事後(劉美君)
找我(梁漢文) / Never said goodbye(麥浚龍) / 小綿羊的氣味(Yukilovey) / 忘了美麗(方大同) / 漢城沉沒了(周國賢)
應承(Eric Kwok) / 高妹(李克勤) / 情深說話未曾講(衛蘭) / 愛你變成杏你(吳雨霏)
你們的幸福(謝安琪) / 攣上你的床(鄭秀文) / 稀客(楊千嬋) / 結果(張敬軒)

點解千千唱唔到好不容易遇見愛既高音
每次loop都要停一停
-Prince- 發表於 2015-11-5 17:43

楊千嬅:「如果我走音,鍾意我嘅人都會覺得好聽!」

點解個個都有冠用力一抱既, 真係全無印象SOR =3=
kwanie 發表於 2015-11-10 23:10

個年佢有三隻歌, 同埋出左隻極hea既精選碟
用力一抱、半邊生命、凡人之家
我一句都唔識唱
同埋東亞宣傳真係垃圾級, 我可以講衰過Sony幾倍

btw,

01 時空        周國賢
02 支柱        陳柏宇 / 洪卓立
03 Never        梁漢文
04 一起去阿拉斯加        藍奕邦*
05 皇后餐廳         王菀之
06 皇后餐廳         王菀之
07 冰山一對        許志安
08 一首情歌        Mr.*
09 皮膚是一張地圖        黃耀明
10 我們的故事        衛蘭*

11 飛        Supper Moment
12 童夢        周國賢
13 童夢        周國賢
14 逆蒼生        麥浚龍 / 林二汶*
15 青春頌        許廷鏗*
16 夭心夭肺        陳柏宇*
17 一顆星的故事        Robynn & Kendy
18 音樂殖民地        C AllStar
19 彼此        何韻詩
20 身邊人        陳柏宇*

21 最好的時刻        謝安琪*
22 通電        泳兒
23 雷克雅未克的情書        壞碑唇
24 周末晝報        薛凱琪*
25 灰        麥浚龍*
26 能說不的秘密        AGA*
27 我的宣言        周柏豪*
28 我的宣言        周柏豪*
29 無可避免        Dear Jane*
30 你倫敦‧我紐約        藍奕邦*

31 囂張        盧凱彤*
32 我好想你        蘇打綠
33 機械人        Supper Moment*
34 任我行        陳奕迅*
35 諸葛亮        薛凱琪*
36 謝謝你離開        官恩娜*
37 今夜煙花燦爛        吳雨霏*
38 今夜煙花燦爛        吳雨霏*
39 燈下黑        盧凱彤*
40 無盡        Supper Moment*

41 紙牌屋        李克勤*
42 星空        王菀之*
43 You Go I Go        衛蘭*
44 小日子        容祖兒*
45 圓滑        盧凱彤*
46 遠在咫尺        陳奕迅*
47 鶴頂紅        麥浚龍*
48 懂得愛        馮允謙
49 如果你        恭碩良*
50 生我的命        吳雨霏*
51 宮若梅        薛凱琪*
52 世界變了樣        Supper Moment*

* 我記得最少一句

淫婦 教壞細路
希望迪士尼以後唔好再搵佢做代言人

利申:擘比果段睇咗幾次

返OT: 生於斯全碟{:1_11 ...
nicknicknick 發表於 2015-12-6 17:15

我剛剛買左生於斯
返屋企過落電話
聽日搭車有得聽Yeah

'第5台'流行榜
DBC 華語歌曲流行指數 @ 18/12/2015
(Week 50 10-16/12/2015)

RK   LW   Songs      ...
kevinlai1621 發表於 2015-12-18 21:54

其實呢個都算係各大流行榜啦