返回列表 發帖
第七位:《豔羨》吳雨霏
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

beGin 全碟
隻碟真係好kum聽, 光環同含蓄都開始改觀
kevinlai1621 發表於 2016-6-18 23:55

隻碟好舒服, 係內歛的美
以前係BMA係下下哂冷, 今次係點樣演繹個感覺出黎
好鍾意含_同芝麻開門, 個種feel係以前未見過, 好新, 都算係突破

講真轉新公司, 一定係出隻Falling翻版最爆
但佢選擇first plug揀隻算係平凡既雙雙, 就知佢想賣乜
SSN Chart (31 May)  冠軍: Thank You Postman - 陳卓賢  |  亞軍: 瘋子 - The Hertz

live無差到, 係d廣東話愈黎愈唔正
  不過都係入親環球無好野 ...
kevinlai1621 發表於 2016-6-19 16:23

但我睇返Falling MV
都好頂唔順佢d咬字 好似仲衰過而家

反而我說, 玫瑰的故事個d就真係發音正常

佢個形象根本唔應該係 雙雙 嗰隻, falling嗰隻先襯佢

佢個性格俾人感覺係少少倔強,人地對佢印象都係唱 ...
kayzzz 發表於 2016-6-19 17:24

我說係最切合佢character

Falling個隻...佢講過唔鍾意比賽
Falling個類歌感覺太「比賽歌」, 好哂冷, 佢最鍾意既應該唔係呢類

再講其實Gin Lee比賽好勁好唱得, 呢個形象已經好明顯, 都唔太需要專登整隻哂你冷既歌, 再突顯佢唱比賽歌有幾叻

唔係話佢一定局限只可以造ballads
就算喺流行曲既框框下,都有好多種唔同音樂路線可以行
但做得一首單曲, ...
matthew1990 發表於 2016-6-19 18:02

我覺得祖兒d歌都算有記憶點
樂觀, 我好得閒甚至Gotta Get High都係搶耳既
不過佢有時唱得唔夠好, 例如樂觀都唔知佢想點
但Gotta Get High同我好得閒佢都唱得幾好, 開開心心咁, 襯返佢

其實我們專喜愛得不到的
手鬆點也好
-Prince- 發表於 2016-6-19 22:31

I had a great time