返回列表 發帖
DVD無啊,所以我先咁講
你有無keep第一次完整rundown資料?
fifty1205 發表於 2015-12-29 18:38

應該冇乜人仲會keep住,不過我記得第一次演唱會好似有大紅大紫,同埋魔法王國,活動教學,神奇兩女俠,嘉賓請得最多,不過就得joey,eason同家燕姐有落碟

佢地第一個演唱會差唔多全假live
連入碟都咪錯哂嘴
CLWH 發表於 2015-12-30 16:00

所謂既假live系咪CD同DVD錄既唔系同一場掛?貌似果次系得DVD,CD有冇出過??

但睇得出佢地咪錯嘴個陣表情有異
都幾肯定唔係後期
係現場咪嘴
CLWH 發表於 2015-12-30 18:16

系咪咪嘴就真系無從考究啦,果時冇yutube冇智能手機,正系得新聞花絮(唔知仲有冇當年既新聞片段)

冬令時間唔算side咯,不過阿嬌之前訪問講過自己好中意呢首歌,其餘3首都正喔,無霖過會有機會唱慌心 ...
brianchung 發表於 2015-12-31 07:17

冬令時間唔算系sidecut,不過當年plug果陣就比較大膽,始終當年呢首歌聽落好怪,呢家聽返反而好正

side 乜鬼 tracks啊...幾隻歌都係有MV既(含LIVE版),如果唱沒出過MV兼系K場沒得唱既 就真係side tr ...
steven891026 發表於 2015-12-31 08:59

咁不如叫佢地唱人比人,高手看招同發夢見到你啦,呢三首有mv但neway系從來冇得唱....

twins可以專心開show,唔洗理903同RTHK既垃圾頒獎禮

突登唔睇反白但樓下quote完唔小心睇到-__-
已爆嗰四首正!
hihi 發表於 2015-12-31 12:40

希望有一點一滴,尋找莫札特同咖啡迷,仲有海底深!

百度有傳 opening係天地驕陽(反白)
真既話都幾爆下........
721AXA 發表於 2015-12-31 13:25

其實我之前都唸過會唔會系呢首做opening,仲幻想緊系piano version

我都覺,但實在太冷門
之前1314都有人話朱古力萬歲opening,但其實只係綵排唱先 ...
fifty1205 發表於 2015-12-31 13:38

但最後都有唱到,不過唔系做opening姐

希望會跳返千金果隻舞,最好同海底深,金不換連住唱就正!

我相信今次rundown一定有驚喜差在係咪得驚
721AXA 發表於 2015-12-31 18:18

如果rundown同千嬅let's begin果個半minor classics咁都幾正

會唔會會有哈姆太郎同光之美少女呢d大部分人都識但又好少live嘅xd
bowbowbow 發表於 2015-12-31 18:57

想佢地唱有所不知,200%咒語同百試不厭

開未
風見志郎 發表於 2015-12-31 20:53

東方話會延遲到9點半開,同12年前零4好玩一樣

估唔到opening會系呢首,預料會有仲多sidecut

邊首
CLWH 發表於 2015-12-31 22:24

著睡衣跳舞,sidecut之中嘅sidecut,微博好多人話估佢地唔到

今次好多人話今次唱功進步好大。。。

話時話有冇人知慢歌果part啲衫系邊個設計?好容祖兒1314個feel

唔知今晚嘉賓邊隊組合呢
jun518 發表於 2016-1-1 18:12

會唔會系c allstar??

rundown同尋晚一樣?

今晚係Boy'z
佢地兩個講嘢講到眼濕濕咁
阻住 發表於 2016-1-1 21:32

幾乎次次twins開騷佢地都一定做嘉賓咁

希望唱多D舊歌,首首都可以大合唱……期待今晚嘅嘉賓
kerin 發表於 2016-1-2 09:16

今晚點都應該到cas啦掛

回復  p74d47

Supper Moment 唔知道有無機
kerin 發表於 2016-1-2 09:28

唔好啦掛,對呢隊band冇乜好感

1月1日 歌單

著睡衣跳舞
TGIF
LOL

明愛暗戀補習社
二人世界盃
愛情當入樽
熱浪假期

丟架
Love Medley:  ...
阻住 發表於 2016-1-2 00:39

twins party同2 be free一首歌都冇唱過....仲以為會唱布拉格之戀或者傷心情歌

希望dvd好似美袓咁收錄多晚encore~
mc) 發表於 2016-1-2 16:31

求神拜佛唔好好似1314咁cut曬D對話就謝天謝地

嗚呀!!!!!!!!!! 又唱左我好鐘意既side track la!!!!!!!
第1場仲諗揀左安全感都唔揀埋施比受!!!!!
出碟要留 ...
tungbilly 發表於 2016-1-2 23:14

唱埋受之有愧就好啦

同一間公司同樣係女人,容祖兒真係保守到不得了
Twins揀歌一流,今晚到我睇
希望有受之有愧、飄零燕、18變 ...
Wing1211 發表於 2016-1-3 10:25

容祖兒系一個好冇主見嘅人,人地叫佢唱乜佢就唱乜,上次1314就系咁,揀歌都系比左隊band揀先....

睇黎佢地終於發現girl power係正碟
cbacbacba1 發表於 2016-1-3 11:11

睇返施比受果段片,佢地話唱完好似默書咁

呢幾日香港各大論壇真系得呢個論壇系討論呢個演唱會,其他論壇全部都講緊坤哥

今次Twins concert 好過 上次 人人彈起 N 倍
係佢地咁多次 以黎 最正 最好睇 既1次
全部 都 唱晒自己既歌!! ...
Sum11112014 發表於 2016-1-3 17:32

我覺得:LoL<零4好玩<一時無兩<ichiban興奮<人人彈起,人人彈起真系冇眼睇...

今晚會唔會系cas呢?四個人

岩岩現場 聽到神奇兩女俠真係好開心 不枉係前排叫得咁大聲⋯
其實你講你愛我 同 救生圈 好多人都叫唔好{:1_ ...
rfv123 發表於 2016-1-4 00:00

唔好啦,分飛燕,我唸fans同Twins對呢首歌應該會有D抗拒

我覺得人人彈起其實可以改做夏日狂嘩
人人彈起根本冇乜人識 個medley係high但到最後呢兩首高有啲跌watt
呢 ...
721AXA 發表於 2016-1-4 11:23

因為佢地其實都講過話唔想唱太多Hit既歌,睇返呢幾日既rundown,基本上最hit果幾首全部擺曬系尾果part,戀愛大過天同女校男生今次就直頭擺系encore部分....

近年既演唱會好似好少有人會因為唱錯歌詞而要重頭黎過...佢地算唔算系第一個?

不是死忠,但聽佢地歌大
見佢地咁爭氣,有啲老懷安慰感覺 ...
Qwerty 發表於 2016-1-5 12:18

其實2015年佢地同千嬅嘅演唱會都講左比人聽,我會不斷進步!!