返回列表 發帖
講起04 年twins女人味個十大又係嚇死人無命賠
大大首飲歌 / 嬌假唔揀
揀首女人味
哪來的重口味?
我記得 ...
ricnature 發表於 2017-8-21 22:09

其實女人味果隻碟當年好大爭議,話twins轉型轉得太快,唔應該咁早唱呢類型歌,不過果隻碟頭一plug好似系丟架,但tvb優秀選竟然系女人味,丟架反而唔入,有D怪。。。

真係想像唔到菲姐去獎門人係點
咪玩啦98 年俾菲姐就俾臭四粉噓
如果頒俾Sammi 分分鐘俾全場噓 ...
ricnature 發表於 2020-9-24 11:47

98年有上獎門人㗎,同那英柯受良幾個一齊

話說有冇01年打後既派台歌記錄(唔係流行榜),想睇返

delll

愛其實係派得差
弗洛伊德笑我 -- 臨走前吻我 -- 愛
咁派就無事啦
堆怨婦歌真係救命 ...
lemontea1069 發表於 2021-1-28 06:16

stylish index嗰隻都派得好差,鞋呀!鞋!-- kelly bag -- 對不起不是你 --念口簧 咁plug仲好,鞋呀!鞋!話曬都係大碟概念主題曲,居然走去plug乜鬼phone殺令,mv仲要勁on9

其實嗰期除咗phone殺令,仲有咩hit歌?我正係記得七里香同好好戀愛合唱版都係嗰期推歌入面算係hit嘅

煉金術 地平線 傷追人 女人味? 翡翠劇場?
分身術啩雖然當年好憎
ricnature 發表於 2021-2-1 21:48

記得當年煉金術同分身術當年鬥得好勁,雙方fans嘈到拆天咁

分身術 JXH 重光成功
616.1314 發表於 2021-2-1 23:56

中意同碟嘅心病多啲,不過好似佢又係唔中意呢首,當年仲要攞埋廣告歌曲獎

我同意ASK隻碟超正,係我覺得Kelly Top 3最正大碟!

我都覺佢04 Plug歌幾好,其實Stylish Index派得 ...
Serendipity 發表於 2021-2-2 00:25

隻碟第二版同一首歌可以有三個版本,都好癲下

懷疑情人戰係亞洲遊戲展主題曲所以plug?

我細個都鍾意呢首。。。應該講Kelly 04的派台歌除左 對不起不是 ...
on07111 發表於 2021-2-2 00:47

對不起不是你我覺得ok好聽,係個mv(正東版)累事,反而tvb版仲好睇過佢,情人戰就算啦,一浸娘味,mv仲衰過伶仃,嗰陣時覺得正東開始hea佢

容祖兒(Joey)昨日於西貢拍攝新歌MV,除獲贊助商借出三千萬鑽飾拍攝外,Joey與男主角拍攝纏綿鏡頭時,更害羞得滿面通紅,坦言「成塊面充晒血」。

容祖兒昨日與一型男在西貢一片場內拍攝新歌《流淚眼望流淚眼》MV,除獲贊助商借出三千萬鑽飾拍攝外,身穿黑色透視裙的Joey,身材若隱若現好不誘人,其間更一度惹來走光疑雲,不過Joey表示事前已做好預防措施。

咁睇前世真係冇plug嘅空間
4 plug有3首plug硬
LoveMirkay520 發表於 2021-2-2 09:52

05年以為會plug前世,點知殺出個希望出黎,前世隨即慘成炮灰

希望 有期聽到怕
on07111 發表於 2021-2-2 11:45

嗰期以為得粵語版,點知正東癡線到出埋首國語版,兩首一起狂播,嗰期真係聽到首歌都即skip,btw我成日都形住國語版有plug,原來冇

我記得neway 定加洲紅熱唱榜幾個星期第一
仲吹到金曲金大熱
熱潮過左之後真係唔太想聽返 ...
ricnature 發表於 2021-2-2 18:41

反而思念好襟聽,高質過希望,但又係唔plug

賣碟天後容祖兒,上周推出新曲加精選《喜歡祖兒3》,銷量已直逼雙白金數位,成績相當理想。碟內的《明日恩典》更成為近日最熱門歌曲,唱到眾人耳熟能詳的程度。
因為該首歌曲歌詞內容積極向上,旋律動聽舒暢,所以竟不約而同被香港三所中、小學校長看中,並主動聯絡唱片公司,打算將此歌取代校歌,成為每天早會的歌曲。為此,唱片公司火速印製大量歌詞卡送往學校。

唱片公司藝人管理部總監霍汶希說:“幾位校長都很有禮貌,事先諮詢了我們的意見,唱片公司就特別印製了歌詞卡,希望讓學生可以隨身攜帶。而這首《明日恩典》歌詞確實很有意義,將來我們都會創作更多此類歌曲,鼓勵大家積極人生!”而容祖兒成功殺入校園,大感開心,並表示希望抽空到學校與師生一起合唱。

袓好勁
連小學生嘅市場都有
但始終都得唔到14億人民嘅心
LoveMirkay520 發表於 2021-2-3 11:44

英皇話:祖祖有揮著翅膀已經好勁

呢首真係屋嘔心
明明應該越唱越強 / 天之嬌女先正路
但俾首嘔歌掃獎 ...
lemontea1069 發表於 2021-2-3 17:03

街客既話點都會聽明日恩典多過其餘兩首,再加上bi-heart其實派邊首都死,因為真係成隻碟非常差,得越唱越強/還未/損友/天之驕女呢幾首見得下人,其餘真係聽到都即飛(好事多為都夠膽死攞黎做演唱會主題曲都唔知係咩心態)

Twins 05 年表現都差咗好多
全年真係無乜邊首大熱
救生圈好聽還好聽但完全食唔到糊
連勁歌都扣埋佢哋首十 ...
ricnature 發表於 2021-2-6 22:35

嗰年掛住進攻大中華市場,香港人氣差咗係正常,再加上隻國語碟香港劣評如潮,samba又係衰在plug歌累事,成隻碟又轉型轉得太過突然,係年尾隻一時無兩先有翻啲質素,不過已經大不如前,06年基本上已經沉咗

其實Twins 係咪由精選 冬令時間嗰期開始慢慢走下坡?
感覺上丟架 女人味之後都無乜邊首叫做好hit ...
ricnature 發表於 2021-2-7 15:21

Samba開始啦,見習愛神入面起碼都叫做有一兩首歌係大中華地區hit嘅,samba真係冇乜邊幾首係hit

赤地雪係tmw最差果首,但tmw全碟係唔錯
刻不容媛一樣難聽,合久必婚好聽好多 ...
sexykaren 發表於 2021-2-7 21:32

Tmw全碟最差係第二版leung到爆嘅情歌的情歌,演唱會主題曲嚟講呢首都算幾悶下

情歌的情歌都計tmw?格格不入
之後jump up主打係ok,但全碟無主題

glow直頭繼bi heart後又一垃圾

係in mo ...
sexykaren 發表於 2021-2-7 21:41

佢間公司驚死隻碟賣唔出咁,格硬出第二版加多三首歌嚟討好啲街客點知三首得獅子山下合唱版係有人識

tmw銷量ok,反而jump up ,glow銷量差
sexykaren 發表於 2021-2-7 22:28

Jump up 就算9數喇,由選歌到宣傳都出曬事,明明獨照都已經冇乜點玩一雞兩味呢個idea,去到jump up又嚟玩,仲要唔係好聽嗰隻,啲咬字又出奇地差

Twins和Boy'Z日前拍攝賀年新歌MV,四人穿上旗袍、唐裝和校服外,更大玩反串,蔡卓妍(阿Sa)扮哨牙佬、鍾欣桐(阿嬌)扮阿伯、Boy'Z則扮阿太,齊齊攻打四方城。

英皇組合Twins已連續三年推出鬼馬賀年歌,今次Twins繼續以歡樂形象出現,與師弟Boy'Z合作,一同唱出《四囍臨門喜迎春》,他們並以騎呢造型示人,向fans大放笑彈,希望大家能有個開心新年。

回復靚樣
在賀年新歌中,四人合唱《打雀英雄傳》,Twins和Boy'Z在MV中大玩反串,阿Sa戴上假髮和假哨牙,阿嬌則扮四眼阿伯,而Boy'Z兩名成員扮阿太,兩個男孩濃妝豔抹之餘,還露膊嘟嘴扮風騷,與剔牙的阿Sa和「戙」高腳坐的阿嬌竹戰,造型相當搞笑。
不過四人除了扮嘢之外,亦會回復靚樣示人,分別穿上旗袍、唐裝和校服上陣。
Twins和Boy'Z的賀年新歌將收錄在Boy'Z本月中推出的唱片中,隨碟還附送利是封和揮春等,而本月十八日,四人更會在西九龍中心舉行簽名會。

想問邊度可以睇翻02到05年嘅派台新歌記錄,我記得之前有個post係有,但搵唔翻

03最女+金曲金,係咪因為幫TVB拍咗美麗在望
乐坛风云 發表於 2021-4-9 08:55

其實02年年尾就已經係咁傳話英皇幫美祖接tvb劇去換獎,結果年尾得首十大+廣告歌,係去到03年我的驕傲上位再加上套劇暑假播,年尾順理成章最女+金曲金,你話冇用拍劇去換獎真係講都冇人信

阿Sa阿嬌化身豔馬喜鵲(東方日報)

Twins 本 年 度 壓 軸 廣 東 大 碟 《 一 時 無 兩 Twins The Missing Piece 》 今
日 隆 重 推 出 , 早 前 Twins 為 新 碟 拍 攝 封 套 , 阿 Sa ( 蔡 卓 妍 ) 身
上 掛 滿 假 髮 飾 演 活 躍 於 日 間 的 馬 , 而 阿 嬌 ( 鍾 欣 桐 ) 則 滿 身
羽 毛 扮 演 活 躍 於 夜 間 的 小 鳥 , 封 套 設 計 精 美 , 活 像 一 本 真 人
版 童 話 集 ; 而 新 碟 首 批 定 單 已 達 白 金 數 字 , 成 績 驕 人 。

今 次 大 碟 以 日 與 夜 為 題 , 黑 夜 代 表 沉 默 的 阿 嬌 , 日 間 則 代 表
活 潑 的 阿 Sa , 兩 人 分 別 化 身 馬 兒 和 小 鳥 , 雖 然 活 躍 於 不 同 空
間 , 但 有 一 天 相 遇 , 兩 人 即 化 身 豔 馬 和 喜 鵲 , 令 所 有 人 都 看
到 美 麗 和 快 樂 , 寓 意 兩 人 即 將 舉 行 的 《 Twins 一 時 無 兩 2005 演
唱 會 》 , 設 計 意 念 非 常 獨 特 。