返回列表 發帖
23/12 第一場 Rundown

01 繼續努力 (金色短髮)
02 熱血青年
03 放煙花
(倒數十秒 happy new year )

0 ...
fifty1205 發表於 2017-12-23 20:33

0 驚喜既 RUNDOWN.......好心佢唱下A MUSIC D歌 啦

咁都零驚喜?
newguy 發表於 2017-12-24 00:23

D歌 差唔多全部都唱到爛晒 仲要近幾次演唱會都唱過
唉 好心佢比多D 心思揀歌啦 真心唔鍾意呢個RUNDOWN

咪唱佐ALL ABOUT LOVE囉
Jacz 發表於 2017-12-24 00:25

唱下D 從未係演唱會唱過既歌會好D...同近幾次演唱會太似 個人感觀

其實我都係咁諗
對fans黎講真係冇驚喜
只係每個演唱會執d歌黎唱

其實zip 一兩隻從未唱過而又受歡迎既si ...
jason567 發表於 2017-12-24 00:33

其實我覺得唔關版權事 只係佢唔肯去練番D歌 可能作為NON-FANS 睇 會覺得好好睇但作為睇左好多年既FANS 睇到呢個RUNDOWN 真心好失望 lol

連最高峰金牌時段嘅sidetrack 都咁嘅反應
如果再唱A music 嘅未現場唱過嘅歌,好難想像 ...
treee 發表於 2017-12-24 00:33

咁既反應? 咩反應?
其實好多歌 都應該聽歌 我都唔知叫唔叫side track

但一首都無都好離譜成件事

唱孖公仔 知情識趣 捉伊人應該全場靜哂
以為佢翻唱衛蘭d歌
(同埋基本上完全唔arm feel) ...
John 發表於 2017-12-24 00:38

知情識趣 其實好岩佢唱 我亦期待佢唱呢隻好耐 lol 我諗到佢 88 果日都聽唔到呢首既live

果隻碟side track鍾意只談多d
別阻再重少少都幾好 不過同呢個show似乎唔太夾 ...
John 發表於 2017-12-24 00:43

如果要砌佢d大路歌.......就砌黎砌去都呢d 爭在未有出埃及記 果d haha........可能再開 minor classics 吸引d

可能果幾年佢d歌太怨婦 同埋佢心境都怨 所以向來都少唱
唔單止Meridian同Wonder Miriam
連之前Unlimited ...
John 發表於 2017-12-24 00:48

所以我諗鐵粉失望係有原因既.....
期待佢仲有機會開minor classics lol

佢明明話今次會唱single
又走數
lemontea1069 發表於 2017-12-24 00:49

難過極了 要笑.....人地咁幸福好難唱single

唔知有冇解讀錯左,千嬅唱三二一之前up左啲野,話希望用新歌黎抵返之前啲成日唱嘅歌
我諗千嬅都想唱下唔同 ...
treee 發表於 2017-12-24 00:59

其實我諗有睇開既fans
都睇到成張list 除左新歌 / 親 / 缺陷美   其他歌出現次數 都好多次了 lol
呀呀 仲有 wonder woman lol

都仲有 我的生存之道  / 繼續努力 其實煉金術 / 火鳥 之前我睇D場都無聽過 ...
dickson 發表於 2017-12-24 01:07

生存之道 唔係好記得 lol

繼續努力 (花樣千嬅、萬紫千紅)
   煉金術 ( L&G 、 Let's begin )

火鳥 ( Let's begin 、三寶拉閤 )

佢係拉闊聽到觀眾對快樂與哀愁咁好反應都唔醒水

整番part 冬天theme 咪幾好
出場:冬天的故事 (好鬼好聽. ...
jason567 發表於 2017-12-24 01:15

佢有個演唱會 咪分左春夏秋冬囉 ......用過

向左走向右走
佢應該勁憎呢首歌
mychart- 發表於 2017-12-24 01:20

呢d 咁耐無唱先應該要唱下
唱照相本子都好呀 雖然上一個mini con 唱左.......

一千零一個 龍爭虎鬥 魂斷威尼斯 全部無影

繼續努力  花樣千嬅唱過,萬紫千紅淨係第四場唱過
煉金術   L&G尾場encore點唱,LB都係一二三場唱過
火鳥 ...
Jacz 發表於 2017-12-24 01:52

咁勁 你仲記得DETAIL 過我 其實我都唔SURE

我印象中我睇果時聽過 咁岩就係果場 lol

楊千嬅從來叫人點歌都係假架啦

永遠都係會唱番自己練好果D 慣左 lol

1001 應該唔會走數既 整定歌詞比佢自己睇啦