返回列表 發帖
等咗五分鐘先入到東華果網但已經無哂霏
煎煎依家紅到

Diff.
Beo 發表於 2024-2-26 20:15

如果出首叫Dilf.會唔會有noise啲

《秒速8公里》
作曲:ROVER
填詞:林寶
編曲:Ariel Lai@emp
監製:Edward Chan / Cousin Fung@emp / Ariel ...
MCmatt 發表於 2024-2-27 17:03

咁快就有event
兒登後援會前admins+fds同Anthony後援會前admins+fds係咪準備開工啦

咁蕾兒呢?之前又話演唱會果期出新碟

AK 新 MV 又一日過百萬 views, Ian 兩個禮拜先 1.8M views
boy4dudes 發表於 2024-2-27 22:05

如果Team AK搵到邊度有平plan既話,可摸耳過兩日幫煎煎買埋

可能今日搭巴士嗰陣上緊cm
梨胃言 發表於 2024-2-27 23:29

獨立歌手好貼地

迪迪 3 days to go 啲乜
WZA111 發表於 2024-2-28 00:21

有個黑心
可能佢作俾美祖嗰首三月新歌派台

好期待金Gin 24年首plug係點
今晚00:00就有得聽
Wing1211 發表於 2024-2-28 10:50

ig story話練歌係咪練緊新歌
見到歌詞有 好似”生” 同 “的在接吻”

荃力支持龍兒首奪最男
SugarFree 發表於 2024-2-28 16:04

係咪會安排龍兒頂替美光坐蕾兒隔離執衫

仲有半個鐘CM準備死壇…
WZA111 發表於 2024-2-28 23:23

但點解美蛋ig仲未出post預告首歌

係咪聽日中午先聽到
Garfield 發表於 2024-2-28 23:26

啱啱見到GLFC出咗ig post話係
12:00 叱咤樂壇首播
13:00 各大音樂平台

00:00得件diff. T-Shirt係GLFC App上架

即係女銀已經係 Gin Gin 嘅 peak…
WZA111 發表於 2024-2-29 10:17

美蛋開戲捧煎煎做女主角咪再有個peak囉

新碟啲歌可以點排
Yan 發表於 2024-2-29 12:23

舊年啲歌擺係Disc 1,出銀色CD
今年啲歌擺係Disc 2,出金色CD

Gin Lee 李幸倪 - Diff.

曲:SeaTravel、朱琳
詞:陳詠謙
編:SeaTravel
監:Derrick Sepnio張德銘、Fergus Chow貢多傑

【歌曲簡介】
人一長大,彷彿買樓結婚生小孩,才是成功唯一出路;打開社交媒體,一張張高鼻大眼網紅臉,定義了美的標準⋯⋯甚麼時候,成績表上的星星、銀行户口有多少個零,甚至IG的followers人數,衡量了我們的價值?他追求的,不代表我想要;適合你的,不一定與我合襯。人人生而不同,何苦磨蝕自己稜角,變成通通差不多?

Gin Lee李幸倪2024年首支作品《Diff.》,以全新唱法、輕快節奏,肯定你我都是獨一無二、無可取代的個體。學懂欣賞自己的特點,人人都可以找到屬於自己的舞台、發光發亮。2024年,Gin Lee祝你恕不奉陪、絕不妥協。

【歌詞】
試過我愛的 被毀於一旦
碰到我要的 但沒有方法
放棄找心理治療 等那治療太慢
走大路換高踭

有意見的總有些 (逐利嗜血太不好惹)
說再見的都有些 (但是勇氣我可問誰借)
個個要企好 跟我比 說那個更好
在螢幕不斷嘈 在不斷嘈

Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
I won't say sorry  
feeling so high

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope可跟你不一樣

妥協到變質 或爭一口氣
派對過片刻 但過了片刻沒人理
我要你記得 不靠高踭和眉筆
所以恕不奉陪 一切奉陪我

Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope可跟你不一樣

通通差不多
偏偏差得多

煎煎係咪睇開咗,唔再爭女金啦

支持Gin Lee Disc A 祖兒Disc B
風見志郎 發表於 2024-2-29 17:28

Disc B係咪Gin Lee新唱祖兒金曲

呢兩日派咗咁多歌
都俾Gin Lee搶哂風頭
米色蘇 發表於 2024-2-29 18:38

應該會搶到美祖派歌果日

Ginlee串流低到唔見咗

I have to laugh
begin 發表於 2024-2-29 18:57

KKBOX即時榜排第15,低過坐看雲起時係咩事

到底香港D 中女有幾得閒, 同對佢自我價值身份認同幾咁低先咁得閒做咁多無謂野, 咁強GE ATTACHMENT ...
快劍俠 發表於 2024-3-1 10:08

咁多油水撈,點會無謂
唔通真係咁驚兒登生日展搞得唔好睇咩

Diff index:0
John 發表於 2024-3-1 07:54

係咪煎煎講明自己不奉陪,不妥協,所以殤台播其他歌算

回復 370# wing

再見傑克老師好勤力,個零月裡面已經出咗十二首歌

小妍準備出新歌

cathinwong:
3月玩啲新嘢
一於嚟個「出歌前每日一唱」