返回列表 發帖
6. 特別嘉賓
唱衰家姐

獨一無二
會否重錄?話晒靚聲碟

其實 獨一無二 入左碟,可否重新PLUG 去997/Rthk?

903似高ap冠佢喎
可惜高極都冇乜可能十大

靚泳真係好忍耐力
明明06-09壓住巨家姐,之後好似俾人關資源甘都五走

睇見佢從10-13年,連續四年食白果都繼續堅持去頒獎就知道了
明明d歌唔差,連個豬肉獎都無 ...
阿mark 發表於 2016-4-22 00:01

終於等到美容吾玩,可以有得上一線但都已人老珠黄

咁英皇而家係咪應該捧下五六家姐 (未知Mag簽唔簽番英皇)
其他唱片公司都開始捧二字頭女歌手啦 ...
XYZZY 發表於 2016-4-22 01:02

係都捧4家姐先,始終小紅過(自己信)5、6、7家姐等下先

我的情書好好聽
Flambeau 發表於 2016-4-28 00:03

AGREE>>

我的情書 最後靚泳變左亞婆,笑左

ME都笑左LOL

我的情書好K歌FEEL
stephybest 發表於 2016-4-28 00:18

仲K la至少個編曲少少POP ROCK
我稔起 鼻敏感
編曲好有印象,不過同想像太大出入,SIDE TRACK FEEL
其實靚泳係米想彌補當年錯失 給自己的信 ?

特別嘉賓 變左JAZZ
甘快已經有負皮

次次出碟都大鑼大鼓
可惜後勁不繼,虎頭蛇尾
失敗收場@@

浮沙之路一開始係好神祕感覺
但去到chrous感覺完全五同左,因為轉左key,或者係呼應份詞,但好似chrous part寫得好求求其甘,同樣問題我稔起巨家姐首落棺,同英國美Le出自Echo 個隻I Got You

浮沙用黎拎口碑
我的情書應該hit到 英皇谷一谷呢首 應該可以keep到四不像個勢 ...
721AXA 發表於 2016-4-28 13:35

其實同2010年隻FOREVER FRIEND好似,千祈吾好又晒左佢~但計埋 獨一無二 同,
已經第4PLUG

聽晒甘多首,我心水:
獨一無二=我的情書=四不像>浮沙之路>城裡的月光>南海姑娘=眼神>天空>>>>>>特別嘉賓

特別嘉賓 真係幾難聽下,係敗點 (「當」我.../如像「將」…,好多次好似FALT 左甘,但又吾係,好似好攰HEA唱甘,佢把聲好似好厭倦首歌甘)
感覺上呢位 特別嘉賓 好乞人憎甘
但 城裡的月光 好 黛玉笑了FEEL 好驚喜GE COVER, 南海姑娘 唱得好型,首歌好有女人味,好似一位著旗袍GE大小姐甘

明明浮沙之路melody吾係特別好聽
但編編忍吾住再loop,吾知點解

我的情書 靚泳 9嗌嗰段吾算出色,但就好有印象
但整體好聽過close to you 打後所有cd

其實浮沙個mv都好聰明,用呢種 dancing表現出半天吊既感覺,慳水得嚟好睇
HOTMAN 發表於 2016-4-29 00:21

我稔緊她點跳唱LIVE另外,我擔心她跌親/扭傷

咪咁上下囉
HOTMAN 發表於 2016-4-29 00:39

LEONA LEWIS 隻 I GOT YOU LIVE 都係跳LE D不過有無美感見人見至~
但美KATY 一向LIVE 都差,所以無人期望跳住唱會好得去邊

咪咁上下囉
HOTMAN 發表於 2016-4-29 00:39

認真KATY 唱歌一向好難聽佢跳埋LE D所謂舞,同佢平時表現差不多

依加米有個POST估靚泳隻CD上榜WEEK數GE
大家點睇?
我見「愛情歌」5WEEKS,「風情歌」0WEEK
我認為今次有3WEEKS或以上,話晒有2首HIT SONGS   同 獨一無二
仲有 坐陣

衰极都有1周?話晒今次系有新歌
阿mark 發表於 2016-4-30 10:50

1 WEEK一定有我自在、接近天空的地方 (1~2萬點擊)都上到啦
何况
    30萬點擊,獨一無二 接近70萬~
上隻失敗係選歌問題,
我本來靚泳隻隻碟都有買,唯獨風情歌無買
因為全CD得 擋不住的風情 算好聽,絕 太平淡

隻碟真係0 吸引= =
繼4不像後, 浮沙之路又係比你地(或者某個aii 粉) 煲到勁大, 真心首歌悶, d 轉音定唔跳扭 ...
Kyle_ 發表於 2016-4-30 11:52

見人見至啦,我媽都話好聽,或者因為係傳統大歌編排~佢就話係好行貨,就MUSIC>人聲~
我聽靚泳甘耐,我反而認為 感應先係最悶,最耐聽GE係 CLOSE TO YOU隻碟 同 快樂眼淚
其後係 接近天空的地方~
但今次我就覺得,隻CD照顧左好多吾同人GE需要,有K歌,有玩樂器靚聲,又有勵志同翻唱

佢呢隻碟我估最多3weeks 低位

我估榜估佢有3 weeks㗎,唔好令人失望
kayzzz 發表於 2016-5-7 23:38

想她快D派 我的情書 谷起隻碟上番3,4weeks 咁她又可以shit多次

但以班底,分分鐘又3台冠
一撇係佼佼者~
真係好有潛質大hit

請問頭三首同尾一首邊忽 HiFi ?
呢隻碟認真去聽,肯定死硬
lmml4 發表於 2016-5-8 19:37
我覺得音質,我的情書係最差,四不像係4首新歌入面最清既一首

美鰻真係好慘,明明都有美SHIT一半點擊,但又上唔到l星期

PS:美屎隻碟我都係啱啱上星期六先買,係咪好多人都第2星期買?所以上第6?

美SHIT 開新碟分享會,有機上反銷量

睇下聽日個榜有冇得re,當年愛情歌都re完再上3 wks
doughnut 發表於 2016-5-27 00:15

我估上多week第9

Yeah!! 唔洗plug翻唱歌
l00540 發表於 2016-7-7 18:31

最多咪上新城,分分鐘連一台都無得上

TVB應該都會上o既,宜家Vincy變左愛將
KITSTON 發表於 2016-7-8 13:24

美泳2 plugs上左,無quota la

我的情書 係米吾要ga la?
出左LP ?我未見過,係邊有?

CD Warehouse $299
fifty1205 發表於 2016-8-24 00:54

THANKS但係d街舗好似無見到,上次 「愛情歌」LP都要訂…甘難買到,梗係銷量吾好LA

等巨家姐落榜?不過903都吾會上GA LA~最多得一碟2PLUGS 上(吾計 「揀燕」)