返回列表 發帖
前晚舉行的ViuTV頒獎禮賽果遭網民連環嘲諷,姜濤的得獎感言則被批心機重!對於隊友當眾示愛,Anson Lo直指 ...
kenneth 發表於 2023-5-9 11:50

真係大師級 但明明表演最差,最俾人笑果個係佢

其他歌手其實為乜?明知作12件音痴癈人嫁衣裳,仲甘擁躍去。

雖然話可以上台表演,但除非你攞獎,否則根本每人唱果幾句(由其新人),鬼得閑記住你咩?

我真係寧願睇老餅港台,至少獎果合理同有足夠時間俾你分享創作心德同表演。

viu如果年年再咁樣搞落去

搞到的歌手去又唔係 唔去又好似唔俾面

聽到的咁嘅感言真係O曬嘴 ...
sunshine 發表於 2023-5-9 12:09

繼續 An盧,肥桃,月巴斤欠 ,厲鷹 玩落去囉。
根本情況同 發明星夢台 差不多,個結果就係個台ge 觀眾的偏好。

明星夢台 美菊,美弱,削面,信號王。

d 人仲吹到妖視好人好多,笑左

星期六嗰日都已經講連續兩日都有笑話睇
Kenneth講嘅無死錯人嘅  ...
kenneth 發表於 2023-5-9 13:24

真係核突,港台依加情況就好似 2020年發明星夢CEREMONY 甘  
不過,如果真係要比較,港台各方面仲要比 妖視好少少。

港台係星光暗淡,但妖視D 表演係又多又短音質又差,中段悶到我直頭係熄埋機出街

反而港台悶得泥我仲跟到個FLOW,知佢地做緊咩,兼都對得獎者有少少期待。

開榜以黎已經搞過三次
FoldCC 發表於 2023-5-9 13:53

第3屆仲大改,一聽已經扣晒分

可能下年投五強
評審再五揀一
梨胃言 發表於 2023-5-9 13:56

根本應該所有獎項應由觀眾投選作入圍,然後每個獎就由權威性評審係侯入圍名單選出最終結果。

流行歌曲 作品的說話
    另類歌曲 留一天與你喘息

點揀好 ...
FoldCC 發表於 2023-5-9 14:17

打和啦SUPER

認同rb 佢明顯short撚咗
kenneth 發表於 2023-5-9 16:43

我都鄧台下11件尷尬
依加係有佢講,冇人講。

再者,其實佢果D廢話(私事) 同其他台下歌手冇關,佢當正自己主場 (上次1月1 甘) ?

要講就開CONCERT 先講啦,做咩要其他歌手陪襯?

最好笑係隊長話: 姜 情感攻擊"人地" 大家都嚇一跳 (唔係"我地", 係"人地"), 但係都感動嘅, 要消化一下架大 ...
boy4dudes 發表於 2023-5-9 17:32

笑左,LOKMAN 話個頒獎禮似做節
佢地個FEEL 似鬧完交甘 而且好似 佢地D 互動都好勉強做出來甘

吾知佢地仲可玩幾耐

求其copy幾句公諸同好先
**** 本內容被作者隱藏 ****
kenneth 發表於 2023-5-9 20:19

我本身好鍾意XXX,但依加你地....
我吾係MMM粉....,但睇吾過眼....

本身對MMM冇咩留意,但你地.....

其實條肥姜都幾陰濕
見自己輸畀條anal,即刻扮有團魂,霸晒人哋金獎嘅airtime

好明顯 ...
CircleXoX 發表於 2023-5-9 22:48

月巴 o里予 睇吾睇得起其他人就吾知,但常人見到甘GE 台上點評方式,都好自然聯想到老師/教練指導學生GE 情境,會有主次之分。

不過,相信FANS 自己會有其他解讀,可能覺得佢地好融洽佢地有咩信念自然有咩解讀...

中村嘅吃中吃勁多中粉力撐
呢首歌好多人話值得新人獎同歌曲獎
絕對值得大家細味 ...
kenneth 發表於 2023-5-10 05:45

中村無論唱,樣,身材都好過件 月巴o里予,叫鏡嬸情何以堪

嗱 佢哋啱啱上個月定唔知幾時. . .
出過首環保歌同英文歌㗎喎
唔知當無無留意 當然係好明白
因為根 ...
kenneth 發表於 2023-5-10 14:23

果首英文冇回響係事實,香港都冇咩人提TIM

你果幾句HIGHLIGHT 我稔起 洗衣XX 之前類似說話

泥鯭上台搶 mic 講: I’mma let you finish, but 心穎bb has one of the best videos of all time! Crown M ...
boy4dudes 發表於 2023-5-10 16:05

相信1/12件廢人吾會甘易俾佢搶到MIC

越來越克人憎