返回列表 發帖
環球同華納好似都未做過超級勁歌推介

契仔首你最重要唔plug?

話說之前唔係有小道消息話kay錄左勁歌架咩
hinz 發表於 2015-6-3 20:17

坤哥喺ig post咗張同Kay一齊影既勁歌後台佈景板既相

楊千嬅居然plug 天橋上tvb又係得lyrics mv
但只係挑戰歌, 應該唔會冠?

最好的債冇得plug? {:1_ ...
hechart 發表於 2015-6-9 02:37

好不容易遇見愛 04 byebye啦
    年度plug 最好的債 咁都唔派,呢首可能千嬅都仲想上節目唱下live

東亞真係慳水又慳力
係唔係第一次有歌手用Lyrics MV plug歌上TVB
我等我在 發表於 2015-6-9 19:38

好耐之前狄易達個首Revolution已經用咗Lyrics Video plug上tvb
   之後就梁漢文首一路走來 不過后尾用返Official MV

鄭融錄勁歌唱左Love Hard同Sick
唔知會唔會同一集播咧

Gin Lee玫瑰的故事都係plug lyrics video
KITSTON 發表於 2015-6-10 18:09

因為玫瑰的故事后尾都冇出正式既MV...

李克勤錄左勁歌
from 嘉儀ig
唔知係你最重要定世界真細小

同場仲有陳詠謙 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-10 22:50

你最重要 吧 如果世界真細小 應該會搵埋Joey合照
   有得聽告白live

陳柏宇 K.I.S.  鍾舒漫 都錄咗勁歌啊~~~

回眸一笑有得冠

睇咗電視預告 鄭融唔似會冠咁

立立錄左勁歌金曲

樂勢力
2015.06.20 - 糖妹、劉威煌、謝中傑
播出日期: 2015.06.21 (日)       

常聽說,中學生涯是人生中擁有最 ...
ed8671ed 發表於 2015-6-14 12:35

咁姐係下星期超級勁歌推介有陳奕迅李克勤鍾嘉欣啦

2015勁歌金曲優秀選第一回
年份: 2015
分類: 音樂
頻道: 高清翡翠台,翡翠台

...
hinz 發表於 2015-6-15 18:03

唔知有冇陳奕迅咧

唔知今週勁歌仲要上多幾多首呢?
除左 WeTouch,仲可以空多幾多位出嚟呢?
係走 坤哥 Eason 定 柏宇 呢? ...
Bluejays 發表於 2015-6-16 12:46

WeTouch、原來她不够愛我肯定落

睇返今集勁歌,側田咁似咪嘴既?

仁至義盡第二次勁歌Live⋯
兩個星期前先唱完

BOP好似下星期錄影勁歌

洪卓立好似係咪咀吧?

唔明佢有咪咀..但係鏗鏗無咪!做得果15分鐘所以先咪咀?定係立立唔舒服
點解又拉到去KARY度? 關咩事 ...
rubylovessss 發表於 2015-6-21 07:57

L佛聽「純情何時叫地與天不容」用左假音就知live啦 studio版本用真音上

洪卓立怪唔得要假唱啦
講野把聲都沙曬咁

Tvb真係派多好多歌
再洗多兩次榜都清唔哂lol
hinz 發表於 2015-6-23 03:00

數左下 有疑似14首可以上榜既歌塞住

而且個榜都好塞 眼淚的秘密 仁至義盡 你最重要
    回到最愛的那天 為何要我愛上你 忘了嗎 六首歌等冠

Jay Fung無冠 立立可能都無
咁塞唔似會冠shiga
nicholashin 發表於 2015-6-23 10:57

上年shiga都冠左兩首wor
    今年起碼有一個冠掛 華納冇咁弱雞掛
    話曬為何要我愛上你算係年度plug啦 雖然其他台成績麻麻

日期: 24/6/2015
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 何雁詩、譚嘉儀、鄭世豪、羅鈞滿
              ...
rubylovessss 發表於 2015-6-23 19:34

煙花非花 + 無懼/逾越生死?

Shiga都錄左
hinz 發表於 2015-6-24 21:39

希望碎雅可以冠

睇左預告
今個星期有美勤、sherman同LLV

前幾日岀個陣無清平調架喎
hinz 發表於 2015-6-26 14:44

好似日頭既超級勁歌金推介都冇播過清平調啊

係咪下星期 o係原有4首之外加多1首
再下星期就轉另一round  (即係清平調得1星期) ...
hechart 發表於 2015-6-27 22:36

不過勁歌金曲又唔播清平調wor 樂勢力又會播既