返回列表 發帖
再學人講嘢禾就打屎佢
rubylovessss 發表於 2014-7-24 00:13

好驚驚  好彩我無學你講野。。。

有無用錯方法...?
wchild 發表於 2014-8-6 17:30

日日勁食零食。。。快餐。。。食甜野。。

喜食煎炸野。。食了好多油呢。。。咁樣食。。一定肥。。

雪糕無食半年 薯片無食2年 零食都無食2年
rubylovessss 發表於 2014-8-6 17:40

你媽媽煮野好有鑊氣。。落好多油???

多食高纖野。。燕麥。。蔬菜。。水果。。食多些易飽肚。。。

晏畫有食蘋果同橙 菜夜晚都食好多
rubylovessss 發表於 2014-8-6 17:47

你一向肥底???

雪糕無食半年 薯片無食2年 零食都無食2年
rubylovessss 發表於 2014-8-6 17:40

日日食了好多肥肉落肚???

咩原因???

肉 我只係食5嚿咋
rubylovessss 發表於 2014-8-6 19:25

要睇媽媽點煮野。。我三家姐嫁左。。佢奶奶煮野食。。勁多油。。肥了好多。。驚。。。

我阿媽都係用橄欖油 橄欖油係咪唔會肥?
rubylovessss 發表於 2014-8-6 20:53

都唔可以落勁多啦。。。
香港D 橄欖油 有時都驚驚。。政府監管不足。。

橄欖油只宜低溫煮 http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20121120/00325_001.html
11款產品出蠱惑果渣油充橄欖油每百毫升賣貴6元  http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20121116/18068474
橄欖油可以炒菜嗎?  http://www.cupcookstudio.com/201 ... 8.html#.UinPBD-d9ws

咁用咩油好。。
jose 發表於 2014-8-6 23:49

家中用花生同粟米油多。。。

好少整煎炸野。。通常蒸多。。如果炒落勁少油。。2-3茶匙就夠啦。。

橄欖油 驚驚。。如果純正又好貴。。平些又唔知真定假。。所以唔用橄欖油

好緊張tim聽日知咩offer
hehemamama 發表於 2014-8-8 01:32

快些去訓。。明日就知啦

又畀人扣分喇~~多謝版主!!!!多謝CM!!!
~蛋撻~ 發表於 2014-8-12 22:22

唔好咁啦。。做版主有佢難處。。大家唔好令人誤會啦。。

做個乖乖會員啦

收皮啦咸濕佬
本來對你無乜野
你真係好變態
影自己下面都算啦 仲要係咁同人開心share
無人想睇你啲閃卡呀 ...
Cklababyk 發表於 2014-8-15 21:37

邊個呀。。。

我學校個變態佬
佢真係痴線
周圍問人_唔_
仲要係咁比自己啲閃卡人睇
Cklababyk 發表於 2014-8-16 00:13

佢有個人長處。。想show off
話俾訓導主任知。。

我地學校真係乜狗屎垃圾都有
低form有個小妹妹

比個男仔_左

之後仲要周街唱

佢好心檢點下啦 咁鬼淫 ...
Cklababyk 發表於 2014-8-16 00:21

牙籤仔 都要話俾老師知道啦。。。

我中學年代都有依D 新聞。。趙完唱。。好無品呢

好想知。。。好想知。。。

算啦。。依個世界好多野。。我都唔知。。

十級不安
岩先有個fd(唔係學校果個) whatsapp埋啲咸圖比我=_=
Cklababyk 發表於 2014-8-21 02:42

男神可以收咁多圖。。好羨慕呀

你係咪有鍾意矮仔既偏好?
bagfgfcde 發表於 2014-8-23 22:43

我矮過dong BB

近來好悶。。。要找其他興趣消磨時間呢。。

真係好唔開心 以為有機會入大學 點知睇黎又係空歡喜一場
PerryXD 發表於 2014-8-28 20:34

俾心機。。一定有出路。。時間問題

回復 676# dongbb2332

嬲呀。。又轉相。。
之前張可愛些。。依張我覺一般。。

周永恆你真係好假呀!根本就唔配做基督徒!
黎我地度講見證原來係度扮好人,神係唔會原諒你架 ...
rubylovessss 發表於 2014-9-3 20:21

自己唔好偷食。。發現對方偷食。。一定要離開佢

咳!!!仲咩係呢個時候病 後日又約左人 咪傳染比人?
rubylovessss 發表於 2014-9-4 12:29

飲下羅漢果水啦。。。同埋戒食甜野。。水果只可以食蘋果。。其他水果食完會不停咳。。例如橙同提子

做咩事!今日條腰痛到喊
rubylovessss 發表於 2014-9-5 23:08

關唔關女人事???

近來唔知點解。。唉。。

睇完套劇集。。見到個女主角身患重病。。為了親人。愛人好努力咁同病魔鬥。。最後都係離開。。

好驚有一日都會咁

回復  kk8733

一咳就咁
rubylovessss 發表於 2014-9-6 00:26

快些咳好就無事啦。。唔好飲凍野。。休息多些

頂 無啦啦黎m
心情超down 但無特別事發生過嫁喎
hinz 發表於 2014-9-8 00:12

發洩下。。大叫。。或者做自己喜歡野。。快中秋開心些。呵呵。好有節日氣氛

最近好墮落,終日無所事事,,唔願出街,人生無目標無成就,抑鬱到想死
Nathan 發表於 2014-9-8 00:18

快中秋啦。。唔好咁唔開心啦。。笑多些。。食月餅。。食水果。水晶梨。柿子。沙田柚。好岩依個節日食。

我假日都唔願出街。。在家中找活動啦。。陪下家人啦。。爸爸今晚教我整芋頭炆鴨。。YUMMY

i dont have any 氣氛 lot
hinz 發表於 2014-9-8 00:35

Sorry 。。
其實氣氛自己製造。。我傻傻咁令自己開心D。。放D 月餅。。望住水果。。自己自HIGH

同屋企人無兩句。。。

兔兔,你份人都幾樂觀,成日鼓勵人,
Nathan 發表於 2014-9-8 01:14

唔好有日失去。。先後悔唔同親人傾計。得閒關心下對方。。唔好將有些說話放在心中。有人怕講出來老土。難為情。尷尬。。有咩好怕。。怕就打文字俾佢地啦

唔一定要傾計。。一齊睇電視。做運動。。都會好溫馨。。

其實我都好易唔開心。。

不過關心下人。。自己有滿足感。。咁就會開心。。上次搭升降機幫婆婆按樓層。。佢之後多謝我。。我好開心。。俾人讚

好想喊
就算病了,條腰有幾痛
都唔會有人關心你,慰問你
人地理得你!
我諗我條腰無架啦,到老都會灣住行
...
rubylovessss 發表於 2014-9-8 15:06

你唔當我係人。嬲
你唔好咁灰啦。。中秋佳節開心些。咳好就唔會腰痛啦。。
上網找唔到相關咳到腰痛可以點解決。。你下次問下中醫師啦。。

你係人..我唔係嬲你地 我係嬲某個人 唔係cm人
   好想做運動呀而家又做唔到!!! ...
rubylovessss 發表於 2014-9-8 23:32

唔好日日因為其他小事影響你生活。你有無聽生我的命
自己盡量掌握自己生活。自己想點就點。

你未病好又點可以做運動。休息多幾日啦。訓多些。唔好四處去追星啦。
愛惜自己身體就要俾佢休息啦。

明白,但時常忘記。
不過有時同父母傾計有壓力,當問及學業工作感情等問題,就唔想傾落去。

其實,有 ...
Nathan 發表於 2014-9-10 05:35

你咁早起身呢
好彩我父母唔會問我依D野 佢地知道現今社會幾難向上發展

回復  Nicholas

2年前已經喺微博講我是非 我係咪真係好討厭好煩令到佢地好唔鍾意我 前世同佢地有仇 ...
rubylovessss 發表於 2014-9-10 23:52

人生唔如意事多到咩啦 點解你常常活在唔開心世界呢
唔喜歡我的人大把啦 最緊要不要放在心中 自己有自己生活 呵呵

你好似活在唔喜歡你的人當中咁 係唔係你自己睇唔開呢
日日想佢地衰野 不如想下開心野 你追星應該好開心呢 想下依D 野好過啦  

追個個星嘅時候成日心諗人地會點諗我,會話我D咩
rubylovessss 發表於 2014-9-11 00:08

如果你咁樣追星  不如唔好追星  個心唔係為了睇明星  支持佢地

真係火都黎 你幾時先清醒

你不如睇下D 書 --- 如何令自己開心 如果解決煩惱 如何做個開心女人--- 依類題材書籍  書店好多依類幫助心靈書籍  希望你睇完會懂得令自己開心

係啦,我明架啦!不用火都黎 要放棄追佢地我做唔到
rubylovessss 發表於 2014-9-11 00:22

打字時有少少火 依家無事

追星時唔好想唔開心野  

你要諗追星為了咩  ????
為了人地會點諗你,會話你D咩???  應該唔係依個原因啦
你下次記住自己追星目的 唔好理其他人 開心咁去啦

最後我都有幾個岩傾又真心既朋友都已經好好...
    只分享自己之前既事 lolxD
Nicholas 發表於 2014-9-11 00:31

希望RUBY 明白大家對佢關心 大家都想開解你

有幾個真心朋友足夠了 有時傾下自己近況 對方聽我傾訴已經好足夠 好滿足
有時覺係上天俾我最好禮物 有人會關心我 關懷我 擔心下我

只係網友 佢地願意咁幫我 我覺好難得呢

雖然我都好羨慕人地仲可以一大班中學同學出來玩
    但係當時候去外國之後都無聯絡...
    想但係.. ...
Nicholas 發表於 2014-9-11 00:45

懂得珍惜已經係長大了 成熟了

年少無知搞到不懂事  依家你明白就好啦  
唔好自責  媽媽係天上都會安慰

我細個都唔識野 好曳 蝦女麻女麻 佢係我小學六年級就走了 依家自己生日 佢生日 節日時都會掛住佢 會買佢喜歡蛋糕拜祭佢

去咗脫墨, 話要戒口,唔食得海鮮,豐富蛋白質食物, 否則易生肉芽。 

嘩,有無咁大陣仗  ...
Nathan 發表於 2014-9-11 18:38

聽話啦。要靚就要咁。。

早些訓啦。唔好咁夜

唉又諗野諗到頭痛 又訓唔到...
    唔知洗唔洗睇下醫生 sosad
Nicholas 發表於 2014-9-12 01:50

問下自己有咩煩惱  試下有冇方法解決。。

如果解決不到  只好認命  諗十萬次都冇用 唔好自尋煩惱

睇醫生咁嚴重。試下靠自己力量先啦

唉 聽日番早 但係都係訓唔著  眼光光 點算
屮SiU霖屮 發表於 2014-9-12 02:07

同我傾計  傾到眼訓。。
做運動。做到好累之後去訓。

睇書。睇到訓。
聽悶音樂。聽到訓。

訓前幾小時不要飲茶同咖啡。唔係會眼光光

唔知啦

我成日因為我個人太心急
    有d 野當晚未搞掂就訓唔到
    而家大學好多project又要同人夾呢
     ...
Nicholas 發表於 2014-9-12 15:37

人地唔做 你要做埋佢地D野
下個sem 唔好同佢地一組啦

唔好迫自己太緊 順其自然

六合彩一個都唔中  

你都岩既 thanks ...
不過佢地成日走堂 驚佢地到present果日都仲走 :(
Nicholas 發表於 2014-9-13 01:14

佢地走了 佢地自己冇分
影響不大 Lecturer 會知道點樣評分  你做好自己本分就可以

嗯你岩既... 我個朋友仲衰佢之前讀asso 之後讀讀下要做project 點知又係好似我咁d 人唔做野
    到 ...
Nicholas 發表於 2014-9-13 23:05

又唔洗quit  大家用email 通訊   有咩野有record 最後出事  可以同Lecturer 講

證明自己有盡力去做  又有幫手催促其他組員做  同埋自己做埋其他組員部份

真係好想一腳踢爛個大門
_你 以後唔鬼想開 次次都開唔到!!!!
rubylovessss 發表於 2014-9-18 20:58

你好惡呀  嚇死我啦

叫師傅去整就得啦  點解要咁

王菲霆鋒復合

TAG 番隻歌先
-Prince- 發表於 2014-9-20 15:22

放長眼睇

點解個電話台可以廢到咁
逢親同個個人 (Mr.A) 講野就經常會斷線
同其他人又唔會
又或者同其他人可以講到野 ...
FY5856 發表於 2014-9-20 19:30

大陸公司你都要信
好快滅聲啦

Ruby!!!

你真係好黑人憎囉!
怪唔得人地咁憎你la!!!
成日做埋曬無聊嘢
無所事事成日開埋d無謂post!!
知唔 ...
rubylovessss 發表於 2014-9-22 00:58

你有冇事  擔心

我都好冇聊  你唔好咁話自己啦

我講咩都係錯
係時候要收聲
rubylovessss 發表於 2014-9-22 18:06

你咁好咁啦   
無人叫你收聲  開心些

係我自己要收口 我唔識用腦 成日講錯嘢
rubylovessss 發表於 2014-9-22 20:32

俾你靜下啦

係嘅 明嘅 明嘅
rubylovessss 發表於 2014-9-23 10:05

我對你好好呢   

可能我身邊有依D 人   會明白你多些   

睇多些開心野  唔好自己亂想野

近來我自己放下更多野 冇迫自己  自己冇咁大壓力
這是我的人生  我只好接受  環境改變  我要去適應

空氣好差   睇唔到D 山

一吹北風就係咁    多謝大陸送大禮