返回列表 發帖
一口氣睇左 5 集歲月樓情
chanchan0909 發表於 2015-5-19 23:55

青文唔知點呢。。。

唐寧做得好好,同影后對手戲,唔會俾人感覺到影后帶住佢,黃日華都好正,好耐無見啦。。。

最驚喜係關寶慧,好耐無見啦

次次睇完食的秘密都好想食佢介紹d野
岩岩睇到上海菜又真係好耐無食過

btw, 歲月樓情睇到第4集, 今 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-21 11:44

究竟青文去了邊????

你好為食,其實我都會,睇睇下好肚餓,好想食野

5 月 6 日 至 5 月 13 日
點播 : 43,000 → 41,000
LIVE : 95,000 → 87,000
138,000 → 128,000 (↓7.25%) ...
chanchan0909 發表於 2015-5-15 12:45

5 月 13 日 至 5 月 19 日
點播 : 41,000 → 36,000
LIVE : 87,000 → 73,000
128,000 → 109,000 (↓14.8%)

又跌呀

歲月樓情唔係重頭劇黎嘅咩 ???
chanchan0909 發表於 2015-5-21 21:52

無咩宣傳  唉。。。

呢類戲太heavy
Nathan 發表於 2015-5-22 13:15

開頭以為似CCTVB 咁,好無聊,睇落又唔錯,夏雨講往事超搞笑。。。

依套劇係香港八十年代講到依家D 野,點heavy ???  我見到好多舊物件好開心,我同父母都覺好睇過《歲月神偷》

睇hktv都係年輕人所以唔岩懷舊野?
唔知啊。希望佢收視好d可以經營落去。 ...
Nathan 發表於 2015-5-22 16:26

好擔心呢,唔開新劇唔知點算。。。

我都唔知道HKTV 觀眾群係幾多歲。。。

電影好啊,交代番d野
加插小三線應該係商業考慮,但要處理得好好唔係就變質 ...
Nathan 發表於 2015-5-22 16:34

希望王子復活啦,唔係cm 王子

好想睇王子同方凝大戰

前排唔係話年中開拍新劇咩
Nathan 發表於 2015-5-22 16:39

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150522/19155898

港視開台劇《選戰》去年年底播映時,坊間的迴響叫好又叫座,事後有傳港視有意原班人馬拍續集,不過一直只聞樓梯響。昨日有周刊報道,指本來劇集在本月開拍,但結果一拖再拖,令台前幕後的工作人員大為不滿,昨日港視的發言人被問此事,她以短訊回覆:「有關電視製作的問題,正如之前提到,需視乎免費電視及流動電視制式兩單司法覆核的判決而定,因此,《選戰2》暫時未有拍攝的時間表。」

https://hk.news.yahoo.com/1137-% ... 00040--finance.html     王維基認為,市民應該更引頸以待關於移動電視牌照司法覆核上訴結果,若果正面,將重新規劃移動電視發展,並融入網購概念

言下之意即係叫CM王子死左佢算啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-22 16:48

唔係呀,你誤會哂我意思。。 我唔想大家搞亂哂,提提大家呢。。

一提起CM 王子,美版主就咁留意 王子近來係CM 消失了咁,好少留言。。

其實都唔係好舊ze, 講屋村情又唔係咁老套
  況且我覺得愈黎愈似科幻又ufo, 又死過番生, 又唔 ...
kevinlai1621 發表於 2015-5-22 16:58

有一集講江湖大佬互相打鬥,好多刀影,好似睇電影咁,睇到我好驚,唔敢食飯呀。。冷靜一會兒先可以繼續食。。。 同埋佢地講哂粗口,好真實

比我獨佔左少左出泥見大家
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-22 16:58

OMG , 美版主。。我無機會了

sou desu ne 我睇咗一集炸。 @_@ 驚異世紀都未睇完
Nathan 發表於 2015-5-22 17:10

我應該有驚異世紀後遺症,近幾晚半夜起了身,嚇死我,之後係雪櫃找下野食先訓到。。。

其他會員睇完有無事

歲月樓情播到尾聲喇....好想知青文同嘉利咩關係
仲有...估唔到華哥會中風
唔知會點樣結尾 ...
Kyle_ 發表於 2015-5-27 15:49

你想俾吸血仔仔吸啦

好彫我無睇到ze
kevinlai1621 發表於 2015-5-22 17:39
好彩我都冇睇到
Kyle_ 發表於 2015-5-27 15:50

依排又無事啦,可能忘記哂

痴線, 今集歲月樓情真係睇到眼濕濕......真係好感人
Kyle_ 發表於 2015-5-28 21:04

好催淚

5 月 13 日 至 5 月 19 日
點播 : 41,000 → 36,000
LIVE : 87,000 → 73,000
128,000 → 109,000 (↓14. ...
kk8733 發表於 2015-5-21 21:50

5 月 19 日 至 5 月 26 日
點播 : 36,000 → 33,000
LIVE : 73,000 → 78,000
109,000 → 111,000 (↑1.83%)  

歲月樓情大結局....鮑姐又爆seed....真係睇到眼濕濕
--------------------------------------
還 ...
Kyle_ 發表於 2015-6-2 15:55

新劇得九集,好慘,男主角好好丁,好搞笑,好緊張,好好睇。。。

我要俾男主角人工呼吸。。

男主角話:「我唔係人類,我係吸血族」

咁型仔吸血鬼,快些吸我啦
還來得及再愛你  唐禹哲  好鬼正

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有無睇姐姐立正向前走?
rubylovessss 發表於 2015-6-6 11:42

未呀,我知道有汪東城
我喜歡吸血鬼仔仔多些

好好睇架..心如姐姐好靚
rubylovessss 發表於 2015-6-6 12:04

我睇仔唔係睇女同埋我支持HKTV 劇集先

好似返去以前睇台灣時, FF自己係女主角 同男主角有親熱戲
Kyle_ 發表於 2015-6-6 22:22

原來唔止我一個FF ,兔兔好開心。。。

我想俾佢人工呼吸,想俾佢攬,我每集睇兩次,一早睇了一次先,第二次同父母一起睇。。。

節奏好快,好甜蜜,男主角好COOL 好型,溶化兔兔心,男主角快些吸兔兔啦

終於開還來得及再愛你
唐禹哲真係好有型
但係點解無落水救人嘅scence, 剩係人工呼吸 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-6 21:40

第四集有濕身,浮係水上,想大叫一聲,好型呀,我想同佢玩水呀

好期待
見佢ig都無濕身/露肉相
kevinlai1621 發表於 2015-6-6 22:36

露了腳仔。。好似無點露肉。。我都找不到佢露肉相,今日 去search  唐禹哲 肌肉 找不到。。

濕了身都睇唔到野,好慘,同埋佢有女友,佢女友真識食

落水戲又包到實一實
  我剛剛睇完第一集已經第一時間google, fb, ig, 都係無咩料到 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-6 22:46

希望最後結局打鬥劇,打到爆衫,可以露肉。。。睇角色介紹d Trailer 去沙灘都著哂衫褲,我想扯開佢D 衫

其實而家hktv劇少人睇都好既
之後如果真係有牌, 都唔會太多人睇過d劇, 變左可以再播返, 唔會浪費左d咁好既 ...
John 發表於 2015-6-6 23:03

睇雜誌講,九月起無哂劇集,會播香港明星係內地拍的內地劇。。。

唉。。中共控制哂,唔俾人反,wiki wong 好難有牌,你太樂觀啦

我睇返歲月樓情 呂熙好正 難怪兔兔咁like 佢 以前佢喺tvb都無留意佢添 即刻follow 佢ig  ...
hehemamama 發表於 2015-6-8 02:11

係呀,呂熙BB 之前係hktv 賣健身廣告先正,一路做,肌肉一路識跳咁,好想咬

近來迷上  唐禹哲 ,吸血鬼咁正,好快會錫女主角啦,唔制呀,女主角咁唔靚,唔可以錫

還來得及再愛你 ch5
今集roy真係巨charm....j死我
特別係果下回眸一笑真係殺死人

btw 今 ...
Kyle_ 發表於 2015-6-8 15:58

之前好Cool , 依集識笑,冧死兔兔。。最後個幕眼火爆。。 點解會咁,唐禹哲係我呀,唔俾呀

另外你找唔找到佢D 露肉相,我找不到。。

找到佢的肉肉新聞啦,開心,不過台灣新聞真係有少少黃色,不過形容得好正

目前感情狀況空白的他,笑稱沒有女友,但有一堆「兄弟」。
他與好兄弟們之間的互動,被工作人員取笑是「性玩具」。
原來他跟多部戲劇中的女主角,包括Ella、黃小柔、林依晨都成為不錯的好朋友。
只是包括Ella與黃小柔常常鬧他,黃小柔常會捏他的乳頭以「叮噹」方式跟他問好。
而Ella更是會摸他的胸與屁股,Ella甚至評他的胸太單薄,屁股倒是有肉。
面對2位好友的「肢體互動」,唐禹哲說自己算好了。
因為Ella還有會「偷桃」(摸男生下體),因為他很了解Ella,所以自己防護做的很好。

http://m.xuite.net/blog/man180/twblog123/311809220

講到好正咁

5 月 19 日 至 5 月 26 日
點播 : 36,000 → 33,000
LIVE : 73,000 → 78,000
109,000 → 111,000 (↑1.83 ...
kk8733 發表於 2015-6-3 11:40

5 月 26 日 至 6 月 2 日
點播 : 36,000 → 31,000
LIVE : 73,000 → 70,000
109,000 → 101,000 (↓7.34%)  

快大結局啦。。。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

6月9??
  還來得及再愛你竟然都無咩人睇, 睇黎d人似乎走曬
kevinlai1621 發表於 2015-6-10 20:54

6月2 日,更正番啦。。。

見IG 好多女仔不停POST 吸血仔仔相,睇今個星期四公佈收視就知依套劇多唔多人睇

睇啲comment仲以為hktv播鹹片
harryharry 發表於 2015-6-10 18:59

正經劇集來,不過好多情節大家可以FF

近來我睇完依套劇,訓前FF,訓得好SWEET

估唔到咁快又完一套劇
而家睇到第5集, 尾場有咀戲
裡面d比喻真係好正 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-12 15:20

第5集最尾咀咀戲睇到我眼火爆,ROY BB 係我

我每集睇兩次呢

咁誇張
  其實有時close up見佢個咀口upup都幾吸引
kevinlai1621 發表於 2015-6-12 15:37

你咁留意人地咀仔 你想。。。

我留意到第七集係天台,唐禹哲bb 背面出好了汗水,不過就透視唔到野,激死我

俾你發現左
  其實後期配音個d, 我都好鍾意睇係佢個咀原本講緊d咩 (類似讀唇), 然 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-12 17:22

睇FB 講 ASTRO 播 係可以聽吸血鬼BB 原聲

你好曳曳呀 我係睇佢樣子同佢D 衫,D 衫愈著愈低胸 想摸下佢

可能你睇到一半, 就會被吸血鬼迷惑
    睇下佢中期業績時點講la
  市值咁多, 但係流動資金有無 ...
kevinlai1621 發表於 2015-6-15 13:15

我一早俾吸血鬼迷惑,近來好開心,訓前FF 下

今晚睇新劇先

末日+5 ch.2

久違既潘燦良, 仲要solo 成集...!!
今集正, 故事好過第一集好多
氣氛營造得好, 甚至 ...
Kyle_ 發表於 2015-6-16 09:37

依集真係好正,氣氛好正,全條街無哂人

5 月 26 日 至 6 月 2 日
點播 : 36,000 → 31,000
LIVE : 73,000 → 70,000
109,000 → 101,000 (↓7.34% ...
kk8733 發表於 2015-6-10 17:31

6 月 3 日 至 6 月 9 日
點播 : 31,000 → 28,000
LIVE : 70,000 → 69,000
101,000 → 97,000 (↓3.96%)  

吸血鬼BB 救唔起好多收視  

6 月 10 日 至 6 月 16 日
點播 : 28,000 → 25,000
LIVE : 69,000 → 64,000
97,000 → 89,000 (↓8.25%)     

導火新聞線好睇
好想睇到梁小冰同周家怡再合作
HKTV就玩完,希望可以繼續拍多D好劇集
D演員無左HKTV 無可能 ...
rubylovessss 發表於 2015-6-21 16:43

之前梁小冰係無線只係古裝,古裝再古裝。。

今次真係好有新鮮感,遲些九月會拍電影版導火新聞線

大家對老人劇好似無咩興趣 。。。

其實我有睇呀  不過你知啦 排球賽季開始 梗係睇排球啦

套劇一開始都 ok 嘅, 老人家成 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-13 21:25

好似變了藍色對黃色咁,其實幾好笑 。。。

一來啦, 二來自己都好似唔多得閒
  其實係睇多左韓劇
kevinlai1621 發表於 2015-7-13 18:56

其實我日日都有睇,不過見你地唔多出聲,自己唔敢留言呀

可能有你宣傳下會吸引到人睇呢
kevinlai1621 發表於 2015-7-13 22:02
我唔係好識講野呀,不過我反而幾喜歡元華依個角色,似保皇黨,用食物,利益令老人家選佢。。。依家變了藍色VS 黃色咁,幾搞笑

對哩套真係提唔起興趣等緊佢下星期播新劇
Kyle_ 發表於 2015-7-13 23:08

白彪同佢老婆好搞笑,個老婆好惡,當白彪依個老公好似隻狗咁,對住朋友都呼呼喝喝,因為我有個親戚係咁,睇到好大共鳴

之前呢套睇左頭幾集之後, 我有留個美言嘎
chanchan0909 發表於 2015-7-13 23:58

你得閒留下言,食的秘密睇到我流哂口水啦 最新一集講香港D 海鮮,好正呀

我啱啱睇埋 4 年 B 班淨返嗰 2 集
最尾嗰 part 係突如奇來嘅感動  ...
chanchan0909 發表於 2015-7-24 20:12

我都係,好好睇,D 細路好得意

7 月 15 日 至 7 月 21 日
點播 : 14,000 → 13,000
LIVE : 41,000 → 43,000
55,000 → 56,000 (↑1.82%)
...
chanchan0909 發表於 2015-7-24 19:58

7 月 22 日 至 7 月 28 日
點播 : 13,000 → 17,000
LIVE : 43,000 → 48,000
56,000 → 65,000 (↑16.07%)

三面形醫有好多廣告,好開心。。。

睇到我眼濕濕,入面講了好多病人故事,好認真,好寫實咁講。。。

升啦升啦
做手術 part 你唔驚麼
chanchan0909 發表於 2015-7-30 22:07

嚇到食唔落飯。。。

不過都可以當睇手術片睇。。。

呢套又真係唔啱一路食飯一路睇嘅
我一見到手術場面更加比心機睇  
貌似黎緊仲有好多大大 ...
chanchan0909 發表於 2015-7-30 23:19

你咁大膽,我有時偷偷地睇手術。。。睇到腳都軟。。。

昨晚睇完唔開心。劇集入面講好多創傷後的心路歷程。。睇到我

好彩之後有CM 人話兔兔係女仔,我先識笑。。。

林文龍做專業人士,好CHARMING ,郭可盈就好,有個咁正老公,之前有集爆TALK 講林文龍好聽老婆話。。好妒忌呀。。。

講起郭可盈, 好想佢有新戲 不過都係無咩可能
kevinlai1621 發表於 2015-7-31 11:20

有錢女。。唔休做。。。

佢之前D 戲,D  晚裝全部自己的。。

灣仔區送日本毛蟹。。。

點解我唔係住灣仔。。

放棄麵包蟹?真過分嗄!!!!!
harryharry 發表於 2015-8-1 20:01

我想試唔同的蟹,食食食

但係而家都有點播, 重播都係吊住條命, 有新劇係最好, 不過d人又走曬
最衰都係個一男子{:1_1 ...
kevinlai1621 發表於 2015-8-5 12:36

無所謂,近來開始轉型,全面整網購,好多野買,兔兔買了好多日用品。。平過藥房呢。。。希望今晚禮品係日本水果,隨機派送。。唔知送咩

開心到爆,免費  送了 北海道 雷電赤肉蜜瓜 (秀等級/約1.25公斤)

仲好多胸毛
electric 發表於 2015-8-6 10:17

套戲入面睇唔到毛,暫時連手毛都睇唔到

港視今晚發通告,披露其位於將軍澳地皮興建6層高大樓的工程。。。

港視擬建的多媒體製作及分銷中心建築面積3.18萬平方米,由一幢6層高媒體大樓、1層高製作室及有蓋貨倉及停車場組成,料明年10月完成。

無牌仍起大樓。。。