返回列表 發帖
讀書壓力好大, 考之前feel唔到, 考完之後等成績先至坐立不安
我讀緊大學year 1, 入year 2選邊個major係depends on year 1嘅成績,
所以year 2入邊科, 今年嘅成績好關鍵.
之前以為自己對成績唔係好在乎, 認為求求其其合格都入到普普通通嘅科,
雖然我係有入儀嘅科, 但係我會覺得自己入唔入到都冇所謂.
上星期考完, 一直都係咁嘅想法, 但係由尋日開始, 逐份paper出成績,
我又唔敢上網睇, 諗住之後出晒先一次過睇.
當晚瞓覺就夢見知道自己成績未達標, 入唔到理想科目, 到朝早醒咗都仲feel到嗰種失落感.
所以不安嘅情緒一路延續到宜家, 有人話發夢其實係反映內心真實想法,
可能我心裡好在乎自己入到咩科, 不過宜家已經係定局....

好了, 發洩完畢

前日, 我一個中學同學因cancer離世...
我先得嗰廿歳, 點解咁早就要面對咁多生離死別嘅嘢?!
見到佢上個月先結婚, 算係了結心願, 但係幸福又咁短暫...
雖然同佢唔算熟, 但總算相熟一場, 宜家個心好難過...

人越大就越會面對生離死別
每一次既離別都係提醒你要珍惜身邊既人 ...
屮SiU霖屮 發表於 2014-7-17 19:26

我明白人愈大, 愈多身邊人離開,
我係感慨佢仲咁年輕, 在這個年紀應該去尋理想, 覓未來, 而唔係爭取時間了結心願.
人生應該由出世, 成長, 壯年, 衰老, 至死亡, 這個時間佢仲有好多階段未經歷過, 感到好可惜.
其實半年前我又有另一個同學急性肝衰竭命懸一線, 最後好彩成功換到肝冇事,
嗰時已經提醒自己要珍惜身邊人, 但係每當有人離開, 我總會覺得自己未夠珍惜, 珍惜呢樣嘢真係好難做到

Fail咗個非常重要嘅 logic test, 入唔到dental
離理想永遠差一步...
其實有啲SAD唔係因為入唔到某course,
係呢兩年一路都順風順水, 宜家好有挫敗感

見到有d fd係fb like埋個d咩向警察致敬 反暴力個d post
其實好嘔心唔該
hinz 發表於 2014-9-28 13:41

我都見到, 好想即刻del fd, 奈何佢同我一齊住緊 -.-

咁不如搵多d 野做 乜都好...
    咪唔會ff 太多囉 lolxD
Nicholas 發表於 2014-10-20 01:11

其實鍾意ff嘅人, 無論有幾忙碌,    始終都會搵到位去ff,
   有時明明知道自己係ff緊, 但係會愈嚟愈信係真,
   之後就會勁唔開心

我又唔係鍾意ff嘅, 明知ff完都係假架啦,
   但係又唔能夠擺脫喎, 有夠犯賤的

今年又抽唔到叱咤飛

搞到要破費買貴飛

我都抽唔到!!
rubylovessss 發表於 2014-12-30 21:49

你都係買?

本來網上睇都算, 但係今年又幾期待喎, 又想攞本場刊

聽晚去叱咤
點同阿媽解釋點解我咁夜返?
唔想比佢知
rubylovessss 發表於 2014-12-31 11:11

去叱咤頒獎禮呢啲咁健康同有益身心嘅活動都唔知得㗎?你話去元旦倒數

比佢知都比佢鬧死啦
rubylovessss 發表於 2014-12-31 11:53

唔明喎去睇show又唔係咩不良嗜好

宜家喺出面搵個留意香港樂壇嘅人唔通真係咁難?
想搵個fd同我一齊睇叱咤啫,
個個都唔想睇, 唔通留意香港樂壇嘅就只得返CM一處淨土???