返回列表 發帖
能說不的秘密(AGA) /

好想唱K瘋狂唱呢首

二零一六年四月中旬處女座運程:
17日之後正式逆行,移民、搬家、繼承家業等大事,不要在此時決定,由於市場風向改變,你也清楚應調整方針,不妨靜觀其變。只要是你的隱憂,都會在此時影響你,看似樂觀的你其實很悲觀。
------------
有人話如果星座真係準 呢個世界只會有十二種人
甚至有人話 運程成件事係有個list
每個月就抽幾個出嚟
信唔信呢啲嘢 係自己決定嘅
我覺得 既然有緣見到 咪當個參考囉
2016.04.18: 麥家瑜 - 給自己的命書

可唔可以Plug 很想要吧

可唔可以Plug R.H.S.
nicholashin 發表於 2016-4-19 12:56

Pun10?

yayayaya
今日好開心…
為表獎勵…
今晚可以去做一啲無聊嘢~~~~~
2016.04.19: 容祖兒 - 快樂最快

某美會員Post咗十八次天平先生

如果很不安 試將感覺 隨音韻釋放
當寫紙寫到完全唔知咩叫靈感嘅時候…
嗰種無助嘅感覺真係會令到你發神經…
當呢個學期過咗三分二嘅時候…
最chur嘅時候都已經過咗嘅時候…
係時候嚟到鳴謝嘅呢一part…
多謝我對手…多謝我個music library…
多謝我個腦…多謝所有喺我周圍出現過嘅你地:D
2016.04.20: 林奕匡 - 一雙手

點解要多謝你對手
nicholashin 發表於 2016-4-20 19:12

唔用手點打paper :O)

蔡see背
ed8671ed 發表於 2016-4-20 19:53

達哥
你想俾佢打?  (我是假膠)
matthew1990 發表於 2016-4-20 19:52

噉咪變打手囉?
你又o岩
到我做紙lu
nicholashin 發表於 2016-4-20 19:51

加油~~~

大方針要統一 做隻棋 未鼓舞百家姓

比某台洗咗腦
Wonders 發表於 2016-4-21 11:25

好煩啊 可唔可以喺我個腦度消失          即刻!!!!!

你知唔知你愈覺得唔鍾意既歌
就愈喺你個腦出現
matthew1990 發表於 2016-4-21 12:11

噉等我繼續唱先
總有些人在山頂 總有些人在山腳

我個腦有好多諗法…
有好多嘢想做…
噉係咪叫做夢想…
呢堆嘢有好多都係好濕碎…
叫做夢想會唔會令到成件事太嚴肅…
但係其實我只不想係想食塊有煉奶嘅西多架咋喎…
2016.04.21: 鍾舒祺 - 夢想家

你想點呀先生
matthew1990 發表於 2016-4-21 19:52

想食西多

正 西多係岩我呢d瘦人食
kevinlai1621 發表於 2016-4-21 21:42

瘦人留名食西多

Wonders 發表於 2016-4-22 00:38

愛蝦餃老母

我又跟車太貼噢

一二三四五六七八九十根指頭
ed8671ed 發表於 2016-4-22 20:32

一支竹仔瞬間可折彎兩對腳變作三足太慢情人及拍擋四分五裂過後又再共患羅
遲大到趕不到六點鐘的客機這個禮拜有七天的假期無緣份與你置身八達嶺上另覓港九勝地

其實一直都覺得個腦好多諗法…
然後可以好清楚噉同人present…
到最後仲可以逐一將呢啲諗法實現嘅人好勁…
傳說當2015年嘅嗰個念念不忘十年後續集未完成之際…
佢已經著手做緊第二啲projects
其中包括呢個名為"Evil is a point of view"嘅企劃
2016.04.23: 麥浚龍 - 初開

多少 厭倦至反胃 多少 又不想白費 顛倒 有抑壓需要嘔吐 這個亂世 如何上路
喺Google搵咗好多篇Articles要嚟做paper
睇睇埋埋咁多…
有幾多可以用到喺份assignment到…
又有幾多係用完過咗個Sem就唔記得…
我唔知啊…食濟咗喇我已經
2016.04.24: 周國賢 - 消化不良

跳起Yeah(MastaMic/The Pancakes) / 娛樂圈殺人事件(農夫) / 狗教授(Project Ace) /
消失的光陰(鄭伊健/陳小春/謝天華/錢嘉樂/林曉峰) / 孤兒仔(苦榮/陳奕迅) /

是日噩耗
親愛的iPod毀咗容但仍然用到…
有個女人話既然仲用到噉唔好放棄佢住啊…
哦噉好啦我唔會放棄佢住…
直至佢自己放棄自己
集氣之 iPod先生請Keep on, Fight On
繼續謹守崗位
2016.04.25: 馮允謙 - Keep On, Fight On

ZolarWind,可以拆開Z(S)olar同Wind
兩樣都係春天好難可以同時出現嘅自然系東西…
今日…係有太陽…有少少風…不過係熱風…
如果可以的話…我係一定會去享受春天稀有嘅太陽…
但係…我返咗學…望咗個天…打咗個卦…
全日唯一嘅有意義活動係…做Assignment…
做極都仲有嘅Assignmentssssssssssssssssssssss
2016.04.26: ZolarWind - 望天打卦

圓 同 One Day At a Time 開頭四個bar都係 re-mi-la re-mi-la re-mi-la re-mi-la

趕過咗原定嘅目標…
可以係噉意抖一陣…
又咁啱我今朝起身記得琴晚發過嘅夢…
然後用咗少少時間去搵資料…
發現原來有Training
係可以令到人更加易去記得自己發過咩夢…
就係記低或者瘋狂同人講你記得嘅嗰個夢loll
2016.04.27: Fabel - 夢花鏡影

係囉 啲人成日出yum 歌
jasonng 發表於 2016-4-27 23:39

你講咩

願我這晚上 不用勉強說聲Sorry
願我這晚上 不再計較見到Debbie
願我這晚上 不用教訓痛毆Daddy
願我這晚上 不再怕會碰到Credit
願我這晚上 不用說再變身Jeffrey

費城實驗(Kolor) / Jungle(MastaMic) /

因為一下嘅忽發奇想
嗰度攔住咗我嘅閘終於打開…
又meet到今日嘅目標喇~~
2016.04.28: 周國賢 - 天馬行空

如果要寫一百個Leon開唔到4D Show嘅原因…
我諗寫完都唔會諗到係因為開場前有memo話場地唔合符安全規格取消
成件事好撲朔迷離
btw,,,好老土啊!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2016.04.29: 黎明 - 100樣可能

對住唔熟悉嘅人講多謝係出於禮貌…
希望自己會喺人地心目中有一個好印象;
對住熟悉嘅人講多謝都係出於禮貌…
希望第時佢會再幫你…
由一個好依賴嘅人講出口嘅多謝…
係希望自己嘅無知無能唔會帶畀其他人好多麻煩…
努力嘗試盡量靠自己…
但係最後都係會搞咗個大頭佛出嚟…
多謝…有份幫過我手執蘇州屎嘅人 :)
2016.05.02: SiS樂印姊妹 - 謝謝你

今日落雨手無寸鐵嘅人唔止得我一個…
落咗巴士行翻屋企仍然有一段距離…
當身邊嘅無帶遮嘅人都跑跑跑衝衝衝嘅時候…
已經濕晒嘅我繼續以平時行路嘅步伐喺條街上面遊走
利申: 平時行路嘅步伐係平時人地嘅衝
2016.05.03: 鄭秀文 - 衝過去

【情境題】
有一日…由於你認為呢個世界太荒謬 身邊嘅假人太多 造成心中大量嘅傷痕
所以你想離開呢個環境去避世…
你可以帶一個人同你一齊離開…
你會同邊個講「嚟丫,跟我走丫」………
2016.05.04: 陳柏宇 - 請跟我走

Ah Oh / 嘆世界出發 /

黃雙駿先生講過…
如果歌手同佢嘅團隊係做自己鐘意做嘅音樂…
噉樣出嚟嘅products先會耐聽…
我諗Live a Life喺我心目中係一隻神碟嘅原因都係因為噉…
四年前嘅碟裡面其中一Track…
今日拎翻出嚟都仲係覺得正嘅
為我這普通人作業計分 大家真有我心 <3
2016.05.05: 周國賢 - 我是個地球人

既然係神碟…
聽多首啦~~~
有啲事情既然發生咗…
雖然嗰一刻會唔知點算…
唔知之後應該點做應該點面對…
不過之後實會有路畀你揀點行…
行啦…向住你本身嘅宗旨行就好<3
2016.05.06: 周國賢 - Go with the Flow

I can't stop the feeling
So just dance, dance, dance

原來你聽英文歌嘎?
matthew1990 發表於 2016-5-7 12:06

唔聽噉我mark豁達榜嚟做咩

人地個榜每星期推四、五首英文歌都當人無到
你真係好關心一眾CM會員 除左佢地既私隱 ...
nicholashin 發表於 2016-5-7 12:10

想不起怎麼會病到不分好歹連受苦都甜美

呢首咁update
matthew1990 發表於 2016-5-7 12:14

做乜啫即係而家我好out啦

早知唔MARK 榜啦中伏
kwanie 發表於 2016-5-7 12:25

呢個好似好啲

冤枉啊大人…
我平時真係唔係淨係聽廣東歌架…
我有低調地聽外語歌架…
我有聽架…我真係有聽架…
2016.05.07: 林海峰 - 廣東歌

送我心愛嘅蝦餃老母畀我娘親先<3<3<3
希望佢唔會呷醋啦
2016.05.08: 陳慧琳 - 點心

穿花蝴蝶
穿花蝴蝶
穿花蝴蝶
穿花蝴蝶

一億跟點零
零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零零

夏天來了…
係時候要搵翻啲屬於夏天嘅歌出嚟鎮宅
2016.05.09: 林德信 - 心靜自然涼

今日茶餐廳裡面…
互動新聞台播緊今日立法會嘅情況…
當訪問當事嘅一名立法會議員嘅時候…
佢表示: 我都學過下武功…
我_!!!!奶茶都爭啲噴出嚟…
喺呢個時候我諗起呢句對白
我出手啦,跆拳道,唔係!Boxing,唔係!柔道,唔係!太極,唔係!泰拳,唔係!詠春,唔係!空手道,唔係!
2016.05.11: Kolor - 鐵拳之道

何不我 將你的血色亂畫成紅唇

其實我覺得幾好聽丫

【記錄用】
今日係完埋最後一個assignment嘅日子…
希望可以去到五月後半部份先開始溫書~~~~~
2016.05.12: 胡琳 - 放空

一段/一團/一堆關係嘅其中一個重大嘅考驗
係或者可能有好大機會唔會再可以成日見到呢堆人
當唔會再成日見到呢啲人嘅時候
當日屬於你嘅位置…
就有好大機會畀其他人取替…
如果冇…恭喜你…
你地過咗一個難關…
當初你天地 早已有別人打理