返回列表 發帖
101音樂流行榜2018 Week 9

按個人喜好(60%)、流行程度(20%)及於4台榜之位置(20%)而推介之20首作品

本週  ...
lovetwins 發表於 2018-2-27 23:43

支持紫棋!

WYTV Music Chart (播放指數)

計算每月20首最高播放率嘅華語歌
計法係由1號00:00-最後1日23:59, 報榜時間 ...
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 15:45

聽咗29次曌

聽曌都唔聽很堅強
kevinlai1621 發表於 2018-3-2 16:08

呢個啱

CLWM 2018 Week 9

冠軍歌列表:Nights Without YouLeaving Home奉愛之名我們的航海時代我可唔可以唔好咁樣飛砂風塵三俠飛砂(2)當下的力量

以前唔鍾意聽周國賢嘅歌
而家覺得佢嘅歌好中
可能佢嘅編曲偏向dark同heavy
感覺就就似我內心嘅世界
好凌亂好沉重
中間段Bridge更加將呢個感覺昇華
所面對嘅問題、煩惱就爆
接住嘅Chrous以更平淡嘅方式演繹
帶出好多問題 其實都有好微妙嘅解決方法
呢個方法未必係你自己發掘 可能係無意中就出現
後段嘅Outro反而用返更強烈嘅編曲同Vocal
就好似係比梗力量你 提醒你有時候係需要放下
時間到嘅時候 你就可以解決到問題
唔需要急於一時 令自己嘅頭腦被沖昏

01 周國賢 | 當下的力量 | 08>06>09>04>02>05>06>01 [1 Weeks #1]
02 Supper Moment | 不要死在崇拜裡 | 07>02
03 陳慧琳 | 尾站天國 | 03
04 小肥 | 睡前服 | 04
05 逆流 | 飛砂 | 05>01>02>01>05 [2 Weeks #1]
06 許廷鏗 | 演員的自我修養 | 06
07 小肥 | 風塵三俠(feat. 6號/側田) | 10>07>X>X>01>03>07 [1 Week #1]
08 鄧小巧 | 和好 | 04>03>02>03>X>02>08
09 Fabel | Earth | 09
10 Cassette | 染色體 | 10>X>X>X>04>10

當下的力量其實好高質
支持
-Prince- 發表於 2018-3-5 22:30

王子王子王子王子有你支持好開心

bagfgfcde 發表於 2018-3-5 23:02

你又唔支持我

冇上灰色點支持得落手呀唔該
bagfgfcde 發表於 2018-3-5 23:07

整個外語榜囉!

希望Taylor Swit女金
bagfgfcde 發表於 2018-3-5 23:10

咁不如整個榜for Taylor Swift算啦

01 Out Of The Woods 01>01>01>01>01>01
02 I Know Places 03>08>X>04>02

03 22 10>02>01>02>03>X>03

Jason's Playlist 2018

2018年度冠軍歌巡禮
WK01-13: 奉愛之名/一晃眼/咖啡因萬歲/曌/離遊記/初心/無期/缺 ...
JasOh103 發表於 2018-3-7 23:31

幾時冠一二三三二一??