返回列表 發帖
OMG 竟然頭炮就11場
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

上次失聲會唔會嚇走某部分觀眾呀

一開波就十一場真係大膽咗啲

Btw poster 好型 ...
放空 發表於 2019-3-16 14:10

老實講,佢就算一次過開廿場都會爆
肥婆馬上收皮

我都係咁諗
可能有機會平到97年16場個記錄

好想睇到頭場同終極尾場 ...
masterdragon 發表於 2019-3-16 14:15

我諗佢最多加埋26-28 FRI to SUN 佢都唔志在破紀錄
肥婆馬上收皮

知點解開11場咁specific了

原來自96年X Live到上次16年Touch Mi 2總共開過89場紅館
咁今次(暫定)尾場就會 ...
JasOh103 發表於 2019-3-17 01:52

咁搞法 會唔會唔加場lol
肥婆馬上收皮

既然birthday gig買咁多首版權 今次唱多啲啦
另外都想聽呢10首
JasOh103 發表於 2019-3-19 00:01

Sexy Part有兒童不宜/地下室/小心女人 已經好滿足
慢歌唔求冷門 只求唱不拖不欠/最後一次/插曲/交換溫柔
肥婆馬上收皮

佢咁淫應該都鍾意唱兒童不宜 幾睇好上到紅館
JasOh103 發表於 2019-3-19 19:12

Show Mi 3 part dance medley 都好正
希望今次都有 叮噹同CHOTTO等等 都好耐無唱 想聽
肥婆馬上收皮

仲有Mi
神奇女俠幾時先有全首聽
JasOh103 發表於 2019-3-19 19:41

神奇女俠!!replace螢光粉紅啦 次次都唱
肥婆馬上收皮

其實堆冤鬼都預左有
只期望有10-12首半side track或者少唱既big hit都收貨了
lemontea1069 發表於 2019-3-21 13:07

冇默契同男仕今天你很好已經心足
肥婆馬上收皮

我想冇 不要驚動同終身多D
lemontea1069 發表於 2019-3-21 15:22

終身美麗無可能唔唱
不過真係唔好再唱兩次囉 我上次睇中第四場佢唱左兩次 diu
肥婆馬上收皮

整part 劇歌medley 點睇
痴心等待 真命天子 愛的輓歌 超速駕駛
lemontea1069 發表於 2019-3-21 17:24

咁我寧願聽多一次電影歌medley
想聽醫生與我 如果你有事 跳傘 禁果花
肥婆馬上收皮

不要驚動愛情都未聽厭
終生美麗 同 唯獨 真係唔駛啦。
最想聽 "如果你有事" 同 "相信自己" 同 "上一次流淚" ...
dom 發表於 2019-3-21 23:11

係喎 仲有唯獨 又係聽到想嘔
同埋佢次次開show都翻唱安歌 仲有英文/國語
今次可唔可以唔好再唱... 自己d歌都唱唔哂
肥婆馬上收皮

好多歌都唔想聽到
不過睇返birthday gig嘅選歌
好似touch mi2咁有少少驚喜都已經收貨 ...
kitu 發表於 2019-3-22 00:02

抽Birthday Gig d歌整part medley 都幾好啊
Sidecut Medley: 宿命主義/心血來潮/實不相瞞/你愛我愛不起
另外 Birthday Gig 有兩首歌投票率高但無唱 心事/情變 如果今次有就好啦
肥婆馬上收皮

默契 / 終身美麗 / 不要驚動愛情 / 唯獨你是不可取替 / 煞科 / 信者得愛 / 星秀傳說 / 獨家試唱 / 千年如一 ...
hihi 發表於 2019-3-22 15:46

你漏咗上帝早已預備
肥婆馬上收皮

明明係(當年)BIG HIT之一但咁多年都被打入冷宮
gooloo 發表於 2019-3-22 21:41

仲有如果我們不再見 最後一次 為何又是這樣錯!!
好想聽佢完整唱一次live
肥婆馬上收皮

記唔記得fabulous幾時出街
Allen_ms 發表於 2019-4-4 18:49

臨開show之前
肥婆馬上收皮

回復  danhong0109

真的嗎 邊度講左
mc) 發表於 2019-4-5 14:44

網上有傳話會加26/27 終極尾場
肥婆馬上收皮

今日郭啟華上叱咤903話今次演唱會唔會好似上幾次好似金曲演唱會咁,會唱番一啲比較少唱嘅歌
仲話觀眾會覺得 ...
angelcheng0203 發表於 2019-4-6 23:15

可能 我不是歌手 浮雕 火宅之人全部都唱 全場冷到呆咗
肥婆馬上收皮

近三次演唱會固定rundown都有國語歌
值得 長恨歌 沒那麼簡單
睇黎今次快樂不快樂都幾大機會有 ...
JasOh103 發表於 2019-4-7 10:53

平凡之路@福音part
肥婆馬上收皮

好好 可以去廁所
JasOh103 發表於 2019-4-7 11:51

罪與罰 平凡之路 Creo en Mi 上帝早已預備 信者得愛
福音part ~~
肥婆馬上收皮

聽返個訪問 唔止歌會side 仲有估唔到既合作
真心想有個鄭秀文x陳輝陽x女聲合唱part ...
JasOh103 發表於 2019-4-7 12:11

Have link ?
肥婆馬上收皮

其實gay bird 編快歌係無咩問題 問題係選曲lol
不過慢歌medley 不了 Love mi 同 touch mi 2 都編到亂哂+無 ...
mc) 發表於 2019-4-9 00:35

吓 touch mi2 ballet medley 編得勁正囉
肥婆馬上收皮

唉 絕望
肥婆馬上收皮

得返7399
stephybest 發表於 2019-4-9 13:11

唉 幾個鐘都入唔到
肥婆馬上收皮

回復  misterben111

重點係排隊既話如果你有能力排 而且有心去排既話 你都有機會買到飛 我上次排touc ...
交換溫柔 發表於 2019-4-9 21:09

嘥氣啦 通利職員同黃牛黨有勾結 排第一都無用
上次買千嬅我排第一 賣飛之前突然有個黃牛主腦本地人出現 恐嚇我逼我走
我當然死都唔肯走啦 佢就話大不了大家一鑊熟 之後佢走去同個職員講話我插隊
明明商場保安6點都有用相機影低排隊次序 但通利條L樣竟然話有人投訴就會暫停賣飛 lol
最後一獲熟全部排隊幾十個人都買唔到 所以我係好L憎黃牛同埋好L憎排隊買飛
有得排隊又點姐 咪又係唔公平
肥婆馬上收皮

你報警再投訴果個職員啊。追究責任。搞到底。
nopop 發表於 2019-4-9 22:22

有啊,班廢人有到場,但無用
佢哋話你冇證據證明佢哋係黃牛黨 亦都冇證據證明佢有恐嚇你
同埋飛已經賣晒 無補償
我已經打到上去通利管理層嗰度投訴 但都冇用 佢哋淨係不停話道歉下次唔會再發生同類型嘅情況

做香港人真係慘 樓、衫、鞋、演唱會 甚至戲飛都要食炒
大家都係乖乖地等Sammi聖誕節出DVD啦
肥婆馬上收皮

你要投訴就要投訴上級單位,投訴通利無用,自己人點會理。投訴康文署。你去排隊,影張相先,表明你系 ...
nopop 發表於 2019-4-9 22:47

因為商場唔俾通宵排,6點先放人衝閘入去
保安有影到,for買飛用
所以通利個經理話黃牛投訴 唔俾我入去買飛 我真係O哂嘴
反OT 只不過想講 天后級女歌手唔行實名制 普通市民無乜可能正價買飛
肥婆馬上收皮

香港咪就係乜L都俾大6人炒起曬囉
Lewis 發表於 2019-4-10 09:37

主要大陸睇演唱會貴,以人瑞北京站為例
貴飛賣RMB 1680都秒殺,但第一排等於香港第十幾排
所以佢哋覺得3k-4k買到靚位好抵lol
肥婆馬上收皮

Mi 加油啊 負能量化成力量 我唔介意演唱會有3 part怨婦慢歌
About Tears: 如何掉眼淚/上一次流淚/哭泣遊戲/插曲
To 狗男女:放不低/你愛我愛不起/祝你快樂/心血來潮/宿命主義
To Mi:情變/苦戀/給最傷心的人/到此為止/最後一次/不拖不欠
肥婆馬上收皮

默契bye
唯獨bye
千年bye
不要bye

希望唔好再唱呢啲嘔心歌
JasOh103 發表於 2019-4-16 14:09

親密bye
我們的主題曲bye
男仕今天你很好ready
小心女人ready
肥婆馬上收皮

Sammi電台訪問話有聽過好多人講有啲經典歌曲唱過好多次
無必要次次唱 佢話今次會好好平衡下
同埋佢話有可能會唱啲好舊嘅歌
肥婆馬上收皮

仲有唔夠兩星期就開show
想聽既歌實在太多
除左那些必唱的(終身美麗, creo en mi, 千年如一日, etc)
不如估 ...
masterdragon 發表於 2019-6-29 17:35

Diu 唔好再唱問我啦!!!無人想聽!!!
肥婆馬上收皮

我都麻麻地

"離別"應該會比較為人熟悉? (草蜢都有改編)
"仍是你"派過但好似變左sidetrack咁  ...
masterdragon 發表於 2019-7-1 11:47

Love Mi 慢歌Medley 有落錯車
肥婆馬上收皮

Touch mi2好多歌都想聽返 希望今次都有
e.g. 如何掉眼淚 如果我們不再見 最後一次 回來我身邊 愛的輓歌
肥婆馬上收皮

鄭秀文 SAMMI 新曲+歷年演唱會精選大碟,7月12日於紅館紀念品攤位發售。

1. 我們都是這樣長大的 (#FOLLOWMi 鄭秀文世界巡迴演唱會2019) (新歌)
2. Power of Love (鄭秀文 x 鐵樹蘭) (新歌)
3. Fabulous (Touch Mi 2 鄭秀文世界巡迴演唱會2016)
4. Bang Bang Bang (Touch Mi 鄭秀文世界巡迴演唱會2014-2015)
5. 信者得愛 (featuring MC仁) (Love Mi鄭秀文世界巡迴演唱會2009-2010)
6. Mi (Show Mi鄭秀文2007演唱會)
7. 螢光粉紅 (鄭秀文Shocking Colors演唱會2001)
8. 發熱發亮 (Sammi I Concert 99)
9. 星「秀」傳說 (Everyone is a Superstar) (Sammi Star Show鄭秀文97演唱會)
10. X派對 (Sammi X Live 96鄭秀文X空間演唱會)
肥婆馬上收皮

之前說好的大碟呢?
又出精選。。
dom 發表於 2019-7-4 17:22

Believe in Mi果陣已經話錄緊大碟...
可能腳傷同安心事件影響咗進度
肥婆馬上收皮

1. 千年如一日
2. Creo En Mi (feat. Jackson Wang)
3. 我們都是這樣長大的
4. Power Of Love
5. 謀殺案  ...
JasOh103 發表於 2019-7-4 19:59

Fabulous 2.0 EP扮大碟
肥婆馬上收皮

唔知今次會有咩翻唱 lol
96 X Live: Crying / 唯獨
97 SSS: Woman In Love
99 I Concert: 執迷不悔/明天我 ...
mc) 發表於 2019-7-4 22:35

可能係G.E.M.嘅來自天堂的魔鬼
Mi開post話好正好鍾意
肥婆馬上收皮

Expectation:
OPENING: 終身美麗
DIVA: 小心女人 / 神奇女俠 / Ladies First
MOVIE: 感情線上 / 喜歡憎你 / ...
JasOh103 發表於 2019-7-4 23:32

「終極FF」一半Major 一半Minor
OPENING : THEME SONG MEDLEY ~Talk~ 八公里
SEXY : 兒童不宜 / 地下室 / 一夜成名
HOPELESSNESS : 插曲 / 宿命主義 / 你愛我愛不起 / 傷
GOD : 痛 / 衝過去 / Creo en Mi / Power of Love / 信者得愛
CLASSICS : 思念 / 捨不得你 / 放不低 / 感情線上 / 不要驚動愛情 / 千年如一日 / 我們都是這樣長大的
CRAZY DANCE : 叮噹 / CHOTTO等等 / 煞科 / 獨家試唱 / 熱愛島(握手位)
ENCORE : 我們的主題曲 / 親密關係 / 默契 / 終身美麗 (廁所位 )
肥婆馬上收皮

我係13/7, 35行
今次真係要當第一場咁睇 咩網都唔上就入場
JasOh103 發表於 2019-7-9 13:42

頭場我會瘋狂IG tag你
肥婆馬上收皮

原來你stalk我...

好羨慕呀有首場睇
JasOh103 發表於 2019-7-9 19:34

無辦法啦 Gin Lee忠粉 太顯眼啦
肥婆馬上收皮

上次睇touch mi2嘉賓係杜德偉 仲要唱咗2次終生美麗
希望今次睇頭場唔好再中招 同埋嘉賓成日都請古天樂同牛華真係好L悶
如果今次請吓啲女歌手會開心啲 楊千嬅 陳慧琳 容祖兒 Gigi 阿Sa HOCC都好
肥婆馬上收皮

今次要保持神秘ma

唔期望會有你愛我愛不起/心血來潮 因為近兩次都唱咗
但係如果呢兩首+姨婆 有 ...
JasOh103 發表於 2019-7-10 21:49

今次rundown係一半Touch Mi2同一半Birthday Gig都收貨
如果唱一兩首國語都幾好 想聽出界 完整 捨得
肥婆馬上收皮

好想佢做番類似90年代演唱會style
唔需要每一part都有固定主題

國語歌其實可以做medley
唱主打都ok囉

...
masterdragon 發表於 2019-7-10 22:25

如果Mi肯好似千嬅/Joey咁每場encore唔同歌就好啦
實在太多經典情歌 無可能一場滿足哂fans/街客
個人覺得親密關係/終身美麗/默契/感情線上/唯獨你是不可取替呢d可以random唱
唔使場場唱 因為大家聽左咁多年都聽到厭
肥婆馬上收皮

希望有裸體早餐仲有我就是愛你不害怕舊嘅其實我還好 畢竟佢自己d廣東歌唔夠唱 同埋佢唱國語可能會 ...
交換溫柔 發表於 2019-7-10 22:46

裸體早餐同理智與感情都想聽
近幾年嘅歌質素都唔錯,我覺得佢都會揀返幾首係演唱會唱
我記得佢之前講過我不是歌手同浮雕佢都好想喺舞台上演繹
我不是歌手本身好似係Touch Mi2 Rundown入面
肥婆馬上收皮

有fd 聽到依家彩排緊
唱快版終身美麗
victor1991415 發表於 2019-7-11 11:52

Wtf
仲聽到咩歌
肥婆馬上收皮

Mi之前透露演唱會上有好新鮮嘅單位合作
睇嚟好大機會係鐵樹蘭 會唔會整返一Part Rock呢
肥婆馬上收皮

我有朋友都係入面工作人員
佢話琴日聽到
angelcheng0203 發表於 2019-7-11 17:24

哇!!呢首超級想聽!!
肥婆馬上收皮

HK01出左篇幾認真既統計, 又幾有趣

第10位《小心女人》,一共在96、97、07年,3個演唱會的歌單中 ...
masterdragon 發表於 2019-7-11 22:13

默契真係好恐怖 希望聽晚唔會出現
肥婆馬上收皮

網上流傳今次全女班嘉賓,有阿Sa Fiona Gigi AGA 盧巧音 鍾舒漫
肥婆馬上收皮

三年前的《Touch Mi2鄭秀文世界巡迴演唱會2016》,Sammi八場邀請了八位男歌手,包括劉德華、黃子華、張衛健、杜德偉、黎明、林海峰、吳鎮宇和古天樂「全男班」嘉賓,就算上次身體抱恙而失聲,觀眾都反應熱烈;Sammi今次就改了「全女班」嘉賓,據知聯絡上的有梁詠琪、蔡卓妍、薛凱琪、盧巧音、AGA、Robynn & Kendy和鍾舒漫等,至於許志安會否現身仍是未知之數。

Source : 明報
肥婆馬上收皮