返回列表 發帖
唱咁多場會唔會好似1314咁唱到爛聲架
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

愛怪物的你 ?>?>?>?>2>2>3>X 都叫side track
Wonders 發表於 2017-3-1 23:16

上星期訪問佢話發現好多非die heart fans去睇,考慮緊唱d non-side track
肥婆馬上收皮

Sammi心目中Sidecut: 愛的輓歌、上一次流淚、如果我們不再見
楊千嬅心目中Sidecut: 勇、可人兒、煉金術
Kelly心目中Sidecut: 她比我醜、一刀兩斷、嫁妝
Twins心目中Sidecut: 黑色喜劇、冬令時間、我決定走了
大家對Joey唔好抱太大期望,到時候睇show應該會開心d
肥婆馬上收皮

回復  Wonders

愛怪物的你好似無唱過現場...都算數~但我絕對唔想聽到心淡/習慣失戀 ...
wewa1001 發表於 2017-3-2 10:12

Joey vs Joey新城音樂會唱過
肥婆馬上收皮

可能太熟千嬅d歌
實在覺得可以再side d
electric 發表於 2017-3-2 11:29

Minor Classics有接近一半歌以前紅館演唱會出現過
肥婆馬上收皮

好失望囉, 最好時光、愛怪物的你兩首都係0驚喜. 可能我太熟佢D歌.
風見志郎 發表於 2017-3-2 11:30

我諗佢今次setlist 好多歌會係以前演唱會隨機唱一兩場果批歌
肥婆馬上收皮

請問係邊個訪問?咁真係可以叫回水喎…
星勤 發表於 2017-3-2 14:52

她亦謂揀歌有難度:「因為要諗點樣鋪排令起承轉合好啲,又諗緊係咪全部都係唱Side track,因為又顧慮有啲唔係die hard fans。(會唔會參考網民意見揀歌?)我有睇過,但有啲好唔Side track,但都幾真正反映民意。」

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 6ee014d7fc275f75af5
肥婆馬上收皮

廣東爆谷個Jingle Joey話個show一定會原汁原味啵
同埋期待同大家大合唱,即刻多左好多期待感 ...
Wing1211 發表於 2017-3-8 13:40

大合唱心淡?痛愛?定係習慣失戀?
肥婆馬上收皮

解釋左、戴哂頭盔啦佢:「因為呢個叫Secret live,係用音樂嚟講心事啲騷,有啲人哋嘅歌都係自己心水。」{ ...
Ki 發表於 2017-3-8 15:29

唱多次勞斯萊斯
肥婆馬上收皮

一線side track 16號愛人 黃色大門 舊日回憶的山丘、 早有預謀
二線side track 戀人未滿 去火星戀愛 麻煩 ...
艾石仔 發表於 2017-3-9 22:50

一線sidecut仲有Be True 煙霞 喜喜
肥婆馬上收皮

希望會唱連續劇 & 續集
一首真side track 一首四台成績零貢獻
JasOh103 發表於 2017-3-9 23:40

佢搵樂迷上台點歌合唱,直覺話我知會有人點女皇同on call呢兩首
習慣失戀 心淡 痛愛都好大機會俾人點
肥婆馬上收皮

有祖粉:

聽緊 903 祖祖訪問
歸納一下應該會有咩歌 #MysecretLive

祖兒最愛:
#二人浴 #花城 #冬眠 #傷神 ...
stephybest 發表於 2017-3-15 17:53

Starlight唱左十場SOS都唔識唱...
肥婆馬上收皮

係咪指facebook果個冤鬼十大?
10.損友
09.流淚眼望流淚眼
08.想得太遠
07.我也不想這樣
06.阿門
05.特別 ...
風見志郎 發表於 2017-3-17 16:38

Chisin...想得太遠都sidecut.....
肥婆馬上收皮

唔知實體版係點⋯
l00540 發表於 2017-3-21 09:41

之前好似講過VIP限定實體碟係2首重錄+8首Joey揀嘅舊歌
肥婆馬上收皮

rehearsal 有想得太遠同男朋友與歌
c276hk 發表於 2017-3-22 23:33

紅館show唱過N次想得太遠,咁都sidecut
肥婆馬上收皮

連想得太遠 煙霞都有,我諗啜泣 心淡 16號愛人 習慣失戀 抱抱 怯都有準備到
肥婆馬上收皮

(傳)Rehearsal聽到有 一拍兩散 同 深閨
hehe 發表於 2017-3-23 21:55

一拍兩散都出埋... 我諗新貴 天之驕女 零時零分都好大機會有
肥婆馬上收皮

"on9 會唱痛愛"
"fc話唱貪嗔癡 同 痛愛要舉紙"
from LIHKG
721AXA 發表於 2017-3-24 17:11

WTF 我的驕傲 這分鐘更愛你stand by
肥婆馬上收皮

愛一個上一課 sidecut....
肥婆馬上收皮

換歌大部分都係同一隻大碟先換,in motion,a time for us依然沒有
fengzhizi9225 發表於 2017-3-29 23:49

A Time For Us 咁多正歌都唔唱
兩面、時不與我、圓謊、花城...
肥婆馬上收皮

三台冠軍歌取代一台最高第十五位 for a sidetrack concert?
boy4dudes 發表於 2017-3-30 21:10

紅館演唱會唱過N次想得太遠啦,悶唔悶?
肥婆馬上收皮

佢即刻丟左落地下話呢首歌好難聽
SPNicole 發表於 2017-3-31 11:23

難聽佢又要cover放落十週年專輯
肥婆馬上收皮

見到有個google doc寫住今晚點咗一百個我 小小 逃避你同 一個人砌圖!!

臨床轉咗  二人浴!! ...
teennum1 發表於 2017-4-2 00:09

Sh_t 逃避你都有人點
睇黎誰來愛我 習慣失戀 心淡 抱抱 怯準備出場
肥婆馬上收皮

有無人可以CONFRIM是日ENCORE係唔係 派對機器 流沙 蜉蝣 怯?
CunninG 發表於 2017-4-6 00:03

真係有人點怯
肥婆馬上收皮

唔知dvd點排rundown

去火星戀愛、最後勝利、與貓共舞、冬眠係未會被cut? ...
l00540 發表於 2017-4-16 01:27

我想要傷神
肥婆馬上收皮