返回列表 發帖
淨係計錄影場encore 24同 2號 稀客 煉金術 Single要買版權
31號 少女的祈禱 抬起我的頭來 唔洗買版權
依家千嬅唔續約 寰亞肯出已經算係咁啦
文案都寫到明跨年倒數 就唔好再FF Live DVD有咩唔同啦
不過今次咁難得都唔收錄稀客 Single 閃靈 1001,以後都無乜機會
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

回復  stone@stone

咁就要完整收錄倒數場啦,包括真encore嘅煉金術 姊妹
黃家正 發表於 2018-3-22 23:46

姊妹其實都好慘,對上一次入DVD已經係開年大典演唱會
肥婆馬上收皮

唔知到時會唔會有 呼吸需要,呢首真係好珍貴
Jacz 發表於 2018-3-23 10:53

我想要超齡多d,唱得好過minor classics 好多
肥婆馬上收皮

我覺得MC PART2 係會有, 係唔知幾時

美瑞都想做
wchild 發表於 2018-3-23 18:31

又係出埃及記 手信 私奔 電光幻影 的士司機 勇 翅膀下的風 超齡無限loop
肥婆馬上收皮

翅膀下的風
首歌真係高出場率
siongguan 發表於 2018-3-23 19:06

其實呢首歌唔match 今次個show的士司機個part 轉我等我在/Single/真愛開玩笑仲正
肥婆馬上收皮

但勇 入regular rundown其實都係得 萬紫千紅 同 LB 咋,連 MC都係得3次
勇近年hit既程度應該可以入big hit ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:47

我見ig同weibo勁多人po話聽到勇/稀客好開心
無唱勇果d場次勁多人呻
肥婆馬上收皮

我反而覺得個part最match倒數呢個主題喎
其實佢仲記唔記得真愛開玩笑呢首歌?

下次要推到佢唱 我等我在 ...
Jacz 發表於 2018-3-23 20:58

講起我等我在就嬲,本身second encore 有得聽
肥婆馬上收皮

有無人有save千Fa encore提我地ig洗板點唱個段片?
好想睇返
肥婆馬上收皮

對上一次唱已經係 LG第四場encore點唱,仲要大半首係fans幫佢唱
Jacz 發表於 2018-3-25 19:41

2014拉闊有唱
肥婆馬上收皮

今次嘅最後的歌真係無得輸,聽親都喊
千Fa用左比較內斂嘅方法去唱(以前次次唱都好激動) 加埋森美段獨白 chisin ga!!!!
肥婆馬上收皮

講真 以vocal 狀態嚟講
321 真係歷年最好
victor1991415 發表於 2018-3-28 11:16

唯一係首抬起我的頭來 放落Live CD真係破壞哂成個flow
同以前d Live CD快歌part一樣咁un耳
其實Live CD真係應該好似上次咁 放唔同場次嘅encore慢歌 靜靜聽好好feel
倒數場無畫面配合真係wfc 好災難 連d校歌都好開心咁唱
肥婆馬上收皮

經過321GO後,一千零一個正式升級做MAJOR。
matthewyky 發表於 2018-3-28 11:17

其實稀客先係 勁多人想聽,又做到大合唱效果
肥婆馬上收皮

其實作為fans都有叫過佢唔好唱big hit
不過佢邊度肯
oreo 發表於 2018-3-28 14:20

今次唔係場場唱少女的祈禱 已經好大進步
野孩子 飛女 水瓶座呢d一定走唔甩嘅 始終全世界都想聽
肥婆馬上收皮

其實比較番寰亞幫sammi出touch mi/2都好似係hea既個tracklist,係love mi最唔hea
千嬅今次應該都係hea出, ...
膠膠 發表於 2018-3-28 17:54

Sammi就算啦,場場rundown都一樣
肥婆馬上收皮

omg 親都完全昇華咗!!!!!!!
electric 發表於 2018-3-28 20:05

仲有自由行 !!!! 今次Live爆哂seed咁唱 勁有感情
以前對呢首感覺一般K歌 今次之後完全愛上左
肥婆馬上收皮

頭先瑞瑞開live
話DVD同CD都係收錄31號,應該track list都係一樣架喇
Jacz 發表於 2018-3-29 14:27

佢仲話31號個場先貫徹成個show啊精神 如果唔出31號就無意思...
企到咁硬,Single 一千零一個無希望啦
Btw 佢話4月中出
肥婆馬上收皮

係咪要做野? 係就吹雞架喇
Jacz 發表於 2018-4-1 01:52

算啦 講到咁堅定 無彎轉架啦
同埋呢個時候應該剪好哂片準備印碟 寰亞唔會理你 lol
Btw 成日集體炸佢全家ig呢招唔應該濫用
肥婆馬上收皮

Form Sky music#楊千嬅 三二一GO! 演唱會2017
Live 2DVD[訂金$50].2017年的大除夕 你在場嗎?千嬅除夕倒 ...
Jacz 發表於 2018-4-13 13:02

個cover唔靚lor track list 真係一首都唔加....
加返31號姊妹同煉金術都好啊
肥婆馬上收皮

一比之下 早早對fans真係好好多
cathay1996 發表於 2018-4-13 14:15

上次Let’s Begin都好有誠意,Fans嘈完DVD收錄返尾場encore同煉金術
今次真係無眼睇,31號encore廢,d怨婦K歌又開心唱
尾場假如讓我說下去好聽N倍
肥婆馬上收皮

OMG 發覺DVD 6套衫有5套都係黑白 加一套粉紅色大肚裙
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
肥婆馬上收皮

$239入手 Boxset Package (細個款)
肥婆馬上收皮

有分唔同package?
Jacz 發表於 2018-4-20 16:04

我意思佢個boxset係細盒個d
Btw 入面兩本photo book + poster 成個感覺好hea
上次Lets Begin design有心思好多
肥婆馬上收皮

making of煉金術係全首歌定係片段?
黃家正 發表於 2018-4-21 00:18

得兩句... 放喺片尾... 呆咗
肥婆馬上收皮

出左碟反而冇人討論既?
睇完隻dvd發現好多錯漏,歌詞錯左唔少
已經冇卡拉ok版,普通字幕都錯。。。。寰亞 ...
膠膠 發表於 2018-4-22 00:00

D剪片拍得住陳伯個隻 仲衰過fans made
肥婆馬上收皮

一仔好似話賣到3萬張,銷量榜好似上到好多周,同埋有第二版cover好番d,一定好賣過08年果張,講真市道愈來 ...
iamsingingwong 發表於 2018-4-26 22:11

唔出奇啊,當年丁太拎完08個最女之後煲左勁多新聞,同公司3個人被踢爆結婚,得佢人氣不跌反升
其實真命天子當年幾紅,好多中女鍾意
肥婆馬上收皮

其實剛剛好放我的生存之道果PART 非常好, 但又冇唱到
lemontea1069 發表於 2018-4-26 11:41

我覺得 親-》小星星 大家反應會好好多
肥婆馬上收皮

母親節the one 簽名會,今日開始換,100個額
依家仲有二十幾個,去得慢過美長
肥婆馬上收皮

其實又唔可以話唔關佢事~
尾場一樣有高清機錄~正常唱片公司都會傾向收尾場~

有人稱想收倒數場做紀念 ...
kenny1102 發表於 2018-5-8 23:14

都唔係架,之前Twins LOL跨年演唱會有哂cam man拍都唔收錄尾場encore
Joey同Sammi 之前演唱會碟都係幾場encore夾埋 (有埋倒數片段)
係楊千嬅咁奇怪堅持淨係收一場
31號造型係11場入面最衰 套套都黑寡婦 Encore又將d校歌開心唱
上網聽返尾場野孩子同假如讓我說下去 勁有感情 正好多
肥婆馬上收皮

頭先問左千Fa,佢親口同我講,
Bluray會extra收錄埋31號Encore 姊妹同練金術
肥婆馬上收皮

係啊佢話想做到真正live咁
electric 發表於 2018-5-14 09:40

但最尾都係有錄影
肥婆馬上收皮

錄影為左拍mv?

我仲期待有日AAL出番DVD
Nathan 發表於 2018-5-14 12:49

YouTube有化 陌路 不認不認還需認 Live Version MV
肥婆馬上收皮

據聞佢錄起咗好多歌,(多到夠出一張完整大碟)只不過唔出。
matthewyky 發表於 2018-5-16 00:27

一定無可能啦,123321同另外兩首Rock歌本身預演唱會之前錄起,但進度都追唔到
所以無可能錄起好多歌
肥婆馬上收皮

咁耐都未有Blu-ray 唔通有其他encore 要重新製作?
肥婆馬上收皮

1. Wonder Woman (feat 葉子)

有邊個想睇
gooloo 發表於 2018-7-11 13:24

+1 收錄黎托咩 浪費quota ... 收錄姊妹好過
雖然無一千零一個 但有Single 稀客已經好滿足
肥婆馬上收皮

有煉金術都唔順便收埋姊妹
仲想完整回味下當日叫返佢出嚟嘅情景
JayantL 發表於 2018-7-11 15:07

應該係收錄24號同2號海膽裙
唱咗extra個3首
肥婆馬上收皮

其實DVD可唔可以出第二版
Jacz 發表於 2018-7-11 13:33

我想要Live CD/digital 上架多d
上次Let’s Begin又係咁 Live CD無得瘋狂loop Live版最後的歌/煉金術
肥婆馬上收皮