返回列表 發帖
好時辰
沒有花收的日子
Unconditionally
Wrecking Ball
龍捲風
你不是真正的快樂
留不低
倒刺
諸葛亮
來生舞
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

水星逆行
You're always everything to me
好不容易遇見愛
3首不斷狂loop
肥婆馬上收皮

Christmas識聽一定聽快樂到天亮同扭計骰
肥婆馬上收皮

JJ新碟

我都loop咗n次
2015要瘋狂愛漿噶
ed8671ed 發表於 2014-12-28 18:22

JJ隻新碟真係超正,特別係手心的薔薇 gemgem唔大叫真係好正
肥婆馬上收皮

雙丞戲全碟 正到喊
特別係喜劇收場 怕 其實我們值得幸福 掛失的青春
肥婆馬上收皮

呢隻碟真係越聽越好聽
超多可以loop到既歌......點水 金魚 青春 擁抱 幸福完全入晒心 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-1 14:22

呢隻真係Rainie最高質嘅碟,仲好loop過想幸福的人
近排不斷loop我想愛同懂得自己,懂得自己聽到喊

點解香港近年無隻咁高質嘅慢歌大碟

你有無聽A-Lin隻新碟?入面d慢歌都好正
肥婆馬上收皮

我係聽點水同掛失的青春聽到喊
ALIN未聽, 應該遲啲都會聽下 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-1 14:50

掛失的青春份詞又真係...感動到一個點
仲有失憶的金魚Rainie嘅演繹,越聽越惨

A-Lin入面有首叫拿走了甚麼係李榮浩作曲 勁好loop
肥婆馬上收皮

你存在 我深深的腦海裡
bagfgfcde 發表於 2015-3-8 21:10

你已經不再存在我世界裡 請不要離開我的回憶
肥婆馬上收皮

上面個list好岩訓唔著既人聽x_x

Weiii說好的contagious music chat呢????
2015又華麗地過左十週啦 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-8 21:27

吓??乜有我份咩???
肥婆馬上收皮

冇入到都可以po係非共和個po架喎 gor gor jai
bagfgfcde 發表於 2015-3-8 22:19

原來係咁唔知
肥婆馬上收皮

Sita Happy Birthday
全日loop All The Best
肥婆馬上收皮

Ella新碟Why Not狂loop中
一隻可以兼顧個性同流行性的專輯
肥婆馬上收皮

依家先發現Fifi有首Sidecut鳳凰木好正
肥婆馬上收皮

當年E.A. 隻碟除左LOOP DEAR FIONA, 就係LOOP 哩首!!
Kyle_ 發表於 2015-4-24 16:57

如果下次concert有一Part係:XBF+鳳凰木+Dear Fiona+宮若梅+此時此刻 一定好正
肥婆馬上收皮

A-Lin - 寂寞不痛

「寂寞不痛 痛在念舊
越小的事越多的感受
時間像笨小偷把幸福打破
留下 ...
chanchan0909 發表於 2015-4-24 22:19

李榮浩作曲
肥婆馬上收皮

同大家分享今日d live 片

註1: 畫面較低質
註2: 周柏豪d 女fans 尖叫聲好大, 請調低音量先

南瓜車 - 薛 ...
kevinlai1621 發表於 2015-4-25 22:11

fi聲帶有事都唱得咁好
肥婆馬上收皮

不過feel到佢好辛苦
kevinlai1621 發表於 2015-4-25 22:44

其實佢咁頂硬上日日去錄音,好驚佢有一日會出事
肥婆馬上收皮

華麗轉身
銀河
閃爍登場
聽完我覺得單行的軌道都未到最差
nicholashin 發表於 2015-4-27 16:03

我去YouTube試聽完真係嚇親,聽完首咁嘅歌仲邊意欲去睇套劇
肥婆馬上收皮

為何要我愛上你 full version
真係喊咗歌詞太入肉啦
肥婆馬上收皮

連詩雅 - 起跑
作曲 : 周國賢 填詞 : 梁栢堅 編曲 : Howie@DearJane 監製 : Howie@DearJane

...
chanchan0909 發表於 2015-4-29 21:17

好想shiga唱返pop rock!!!
肥婆馬上收皮

「ELLA [ 想念自己 Be Yourself ] Official Music Video」 -https://youtu.be/qCv3pclppXw

好簡單嘅MV,但睇到眼濕濕
肥婆馬上收皮

唉...點解要原唱個個消失

又唔要佢消失
rubylovessss 發表於 2015-7-1 12:43

洗唔洗咁口賤咒人死啊
肥婆馬上收皮

餓咗成兩年,Hebe新歌小幸運
狂loop ing
肥婆馬上收皮

小幸運
小幸運
小幸運
小幸運
小幸運
小幸運
小幸運
bagfgfcde 發表於 2015-8-9 12:31

識貨:)
肥婆馬上收皮

今年暫時最好聽既k歌之一
今年台灣女歌手啲電影歌都唔錯

咁快手
下星期ne ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-9 12:44

越黎越奇袋Hebe四專

S.H.E首電影歌 你曾是少年都好好聽
肥婆馬上收皮

我都會上
==
終於就嚟清晒要上嘅歌 係時候諗下自plug咩歌好
ed8671ed 發表於 2015-8-9 13:42

乖乖聽話
肥婆馬上收皮

好好過
大了一歲
好好過
大了一歲
好好過
大了一歲
好好過
大了一歲
好好過
大了一歲
好好過
大了一歲
好好過
大了一歲
肥婆馬上收皮

又係我

#JOEY100SONGS

31. 兩面

人有兩面
鏡中果面左右調轉 睇落互相排斥
其實一樣冇分別 都係你自己
都 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-6 16:04

呢首好鍾意<3<3
肥婆馬上收皮

Tonight Fiona Live 咁就一年啦
成個rundown狂loop ing
肥婆馬上收皮

那一個我
Better Me
大了一歲

用呢三首歌紀念今日
肥婆馬上收皮

在 YouTube 上觀看「CK Andy Lee and his fds - 那一個我 (MV)原唱:薛凱琪」 - https://youtu.be/gMxATUbRFaI

100%自家製MV~
由籌備、拍攝到後期只有短短兩星期,技術同時間有限,我知道仲有不少改善空間,但希望大家可以感受到我地嘅誠意。
希望各地俾幾分鐘時間睇下,俾個like or 留言我地,thx。或者可以幫我地share出去

評分人數

肥婆馬上收皮

wow 你簡直係我男神
要演技有演技 要唱功有唱功
5分
bagfgfcde 發表於 2015-9-20 20:08

首歌係我嘅fd唱架 anyway,多謝你用跨張法去支持我地
肥婆馬上收皮

50大導好有才華
OMG 我見到同阿貝拉合唱嗰位fans
ed8671ed 發表於 2015-9-20 20:34

你咁都認得
肥婆馬上收皮

好羨慕你朋友有得同ABELLA手拖手合唱,希望CK ANDY LEE做到歌手啦你仲有得企中間 ...
harryharry 發表於 2015-9-20 20:35

其實原本係用高清拍,但唔知點解過落ipad之後壓縮哂
你邊度見到有出櫃情節???巧恐怖
肥婆馬上收皮

2:15 唔驚人諗錯隔離咩
DSE加油呀,幾位愛聽歌的平凡中學生!!!
harryharry 發表於 2015-9-20 20:46

噴 我真係諗唔到
肥婆馬上收皮

要好好珍惜最後依段中學時光
awesome video & great idea
屮SiU霖屮 發表於 2015-9-20 21:07

依家已經好唔捨得佢地啦
肥婆馬上收皮

在 YouTube 上觀看「CK Andy Lee and his fds - 那一個我 (MV)原唱:薛凱琪」 - https://youtu.be/gMxATUbRFaI

開心到痛哭,琴晚親口叫咗Fifi睇,今晚又見到星勤幫手介紹
多謝cm嘅兄弟姊妹對Me處男作品嘅支持
肥婆馬上收皮

傳說中既地獄歌單
小道消息話連續聽100次會比天主捉落地獄

1. 容祖兒 - Mad About You
2. 吳雨霏 ...
-Prince- 發表於 2015-10-4 15:26

漏左contagious同弗洛蒙
肥婆馬上收皮

kk8733參演肥豬王mv
harryharry 發表於 2015-10-6 20:02

都話肥豬王係fifi啊 ==
肥婆馬上收皮

我和同學用了兩天時間拍攝兼三天剪接的MV五強不入,相反YouTube另一條全程只係影住手指彈琴的"MV"卻入了五強。雖然我應該尊重大會決定,但公司卻揀左咁hea咁無心機的片,嚴格嚟講連MV都唔算係。對此我感到非常失望,請問日後如何叫fans繼續用心去參加類似比賽呢?
在 YouTube 上觀看「"那一個我"」 - https://youtu.be/IG7I2_OzE_w
肥婆馬上收皮

Slowness全碟
點解可以咁正,我覺得正過Kontinue好多
肥婆馬上收皮

替你高興次次聽到"心絞痛"都覺得好奇怪。你們的幸福有好多歌要霏
嗰啲eric kwok快歌仲衰過就有就有。{:1 ...
kayzzz 發表於 2015-10-29 23:42

我都係唔鍾意呢兩首,成隻碟整體我覺得麻麻,得你們的幸福/臨崖勒馬/1222係超鍾意
肥婆馬上收皮

拋物線
Letting Go
十萬毫升淚水
墜落
beautiful love

聽到喊咗以後一定聽多d Tanya
肥婆馬上收皮

依首好型好正,可惜唔紅。

首歌一出已經狂聽,完全唔明點解會係搜神記攞獎,希望佢出翻依種歌 ...
kayzzz 發表於 2015-10-31 22:36

雙冠軍出果陣我都狂loop,但耐左之後發覺唔夠搜神記襟聽
肥婆馬上收皮