返回列表 發帖
最好笑係隊長話: 姜 情感攻擊"人地" 大家都嚇一跳 (唔係"我地", 係"人地"), 但係都感動嘅, 要消化一下架大佬

Edan 話: 開心我跑第二, 收到姜老師嘅訊息

姜 to AL & Ian: I love you? 下? 四五年前堆毒糖開始瘋狂攻擊 Ian 同 AL (also 姜唯粉同姜神粉長期攻擊 Edan), 姜 從來都無公開叫 d 毒糖收皮停止攻擊 "隊友", Ian 有 AK 撐, AL 有 Edan & Jeremy 撐. 姜 自己波友走左消費死人出歌, 無人敢 xx 佢. 點評第一佩服  AL, 第二佩服 Edan, 即係公開話自己+登神係 top 3, 你叫隊長同其他隊員幾難受, 想維持團魂, 但係有1個人成日計住排名嘅人.

大表哥成個訪問黑面/看地板, 成個訪問隊長同其他隊員要拆蛋 (個訪問越聽越似 AK 係嬲嬲豬)

姜濤 勿忘初心: 我諗最終嘅目標都係單飛, 我覺得呢個團體係 for 我哋適應呢個圈...... (姜濤 - MIRROR 最有團魂的成員, 2019年1月)

笑左,LOKMAN 話個頒獎禮似做節
佢地個FEEL 似鬧完交甘 而且好似 佢地D 互動都好勉強做 ...
hkbaby 發表於 2023-5-9 17:54
#過時 . 過節 (姜同其他成員繼續年年有過節同衝突)

唔一定似鬧完交, 似幾條友好 Q 嬲一條友, 唔想做訪問 topics 又係圍繞住個條友. 被姜情感攻擊後, 大家都唔 gur 第二最細條友公開訓話自己, 落佢地面. 姜台上公開點名離間完大家後, AL 要上台 "回應" 同補鑊講團魂 (AL 一向訪問遊魂, 今次講感言老公上身, 有進步). 老公上個月 IG post 張 "大叔" 合照都要被姜唯粉/姜神粉串, 而家姜一句 "I love you" 即係畀姜神粉彈藥鼓勵佢地繼續攻擊 Edan (his word is cheap to AL but powerful to 毒糖)

成個訪問 Alton Frankie Tiger 強顏歡笑, 一向算幾照顧姜嘅大表哥被姜點名定型成演員 only, 其實大表哥都有講過想出下單曲, 出道4年幾大表哥出得1.17首劇歌, 連 Alton 都有1.6首歌 (半首 RTCN 冠軍歌), 大表哥幾週前被傳媒"迫婚", 而家又被姜話演戲外無料到, 唔怪得黑面

其實 MIRROR 快 d 學 Cookies 變 Mini-MIRROR 可能會有多幾年玩

姜神粉係咪姜糖同神徒嘅合稱?
kenneth 發表於 2023-5-9 20:01
姜神粉 vs 登神粉

造星1時有班粉開始 ff 姜神 hehe cp, they are 姜神粉. They hate 大叔的愛, Edan, 雀屎 & 登神粉. 隨著 AL 越來越 popular, 姜神粉少左, 但係姜一句 "I love you" 同 AL replied "I love you too bro", 姜神粉應該會回增. Mr. E 要 get ready for more hate mails from 姜神粉

上星期咪上左
wing 發表於 2023-5-9 20:10
即是話佢哋唔玩其他流行榜齋玩cc
kenneth 發表於 2023-5-9 20:12
RUMOURS

903 豁達推介:1
RTHK 環球榜:2*
新城勁爆外語榜:15*
Chill Club:3*

*上榜中

咁點解佢無啦啦會話最信anson?
係咪本身會拍信任的遊戲入面嘅角色需要?
kenneth 發表於 2023-5-9 20:27
Yes, for 信任的遊戲, ViuTV 原本應該想打造姜神cp, 但係套劇無限期擱置, 然後 AL 開始 solo, 姜講所謂誤會 = 毒糖攻擊 AL 但係姜無動作 (Jeremy & Edan 由始至終撐 AL - 然後 EGO 誕生, 大叔的愛, the rest is 登神). 下面條片姜話鐘意 AL 個 body 好難頂

Watch 下面條片 part 1 姜 & part 3 登 (可以 skip part 2 教母) - conclusion: 姜 = Frenemy; 登 = 似親兄弟/家人

造星1時兒登曾經笑過姜鐘意鐘意 AL, 點知原來兒登自己有 potential, 後來飛埋條女叫 AL 做老婆

即是edan搶人老婆?有呢種感覺
kenneth 發表於 2023-5-9 21:19
姜神粉會堅持話 Edan 搶人老婆

登神粉會話路遙知馬力, Edan 用行動贏老婆 (加上 AL 同 Edan 係彼此造星第一個朋友, 造星前兩個又在 mixed 大學 dance event 有過一面之緣)

某新人post三個獎座獨欠個"中"字獎座, 又一0尊例子 anyway都要讚返個得獎者A4紙感言既, 講 ...
lscn388 發表於 2023-5-9 22:50
可能舊"中"字銀獎座未到手啫?

算啦 有心放fake news
John 發表於 2023-5-9 23:19
Haha, 不如大愛大量 d, 可能個 member 無 check 到資料啫, 未必係有心放流料嘅

期待1月1泥鯭同姜B碰面既畫面
希望鏡三甲不入 RB組金影下姜B既反應
姜B 4奪最歌 泥鯭台下既反應
或 ...
JasOh103 發表於 2023-5-10 10:43
泥鯭上台搶 mic 講: I’mma let you finish, but 心穎bb has one of the best videos of all time! Crown Me is one of the best videos of all time!

中村嘅吃中吃勁多中粉力撐
呢首歌好多人話值得新人獎同歌曲獎
絕對值得大家細味 ...
kenneth 發表於 2023-5-10 05:45
中村 兩年前 蒙著嘴唸佛經 已經值新人金獎

So I say I 佛 you 都變了和尚師傅
超渡在劫難裡 心靈嚐人間的苦
即使有貧病困苦 笑著去吃苦
跪拜佛陀能添富
So I say I 佛 you 方丈也慈悲高呼
可藉著剃度變豐富
即使要蒙著我嘴 我唸經出 Pool
全憑晚飯吃 Kimchi 還有靠釋迦眷顧

嗱 佢哋啱啱上個月定唔知幾時. . .
出過首環保歌同英文歌㗎喎
唔知當無無留意 當然係好明白
因為根 ...
kenneth 發表於 2023-5-10 14:23
愛就要笨到像天才 愛就要大到成為大愛
全人類活該 去愛 全人類活該 識得愛  是愛

送上 煒康cp sweet sweet 圖

好似全地球暫時得JJ犯咗鏡安法唔洗道歉
希望姐倫嚟緊都會犯下,想睇杰迷同唔係鏡粉/姜糖大戰邊個 ...
阻住 發表於 2023-5-10 22:31
周啟生都好似無,仲叫姜可以搵佢學唱歌