返回列表 發帖
姐係邁亞執笠了?
帥小寶` 發表於 2017-10-14 02:55

應該係, 邁亞 facebook 最後 post 係 3 April 2017

Kay 隻"數愛"一係胎死邁亞腹中, 一係 Juno 幫佢出, 希望係後者

除了 music, 仲有 Juno 拍戲 Kay 可以 客串下

你以為佢入王祖藍工作室咩?
HOTMAN 發表於 2017-10-14 19:31

OK I should have said: Juno 拍戲 Kay 可以做女主角

如果kay媽係前年生仔,今年發力就好了!咁難得joey今年唔玩(讓路俾人?)今年本來係kay首奪女金嘅大好機會 ...
myrichardac 發表於 2017-10-14 19:51

如果kay媽係前年生仔, 今年發力, JY點會今年唔玩, 今年會狂派新歌守女金

因為祖兒死守女金(其實08,14年仲有千嬅死守住),fans唯有ff kay係報紙中的天后 ...
Kaybb 發表於 2017-10-14 21:51

歷史上狂派歌死守女金只有一位: 萬年女金 (2014年千嬅派得兩首廣東歌+一首國語歌, JY派左4.25首廣東歌+一首國語歌), kay媽媽年年亂派/遲派歌無可能有女金, 女千金就生左啦

環球貴為國际4大唱片,連一次女金都爭唔到
宜家祖祖唔玩,環球力捧噶gin lee一樣要輸俾單車 ...
阿mark 發表於 2017-10-14 22:36

無計, gin lee 環球 songs are much worse than BMA 時期

奇怪在kay最值得拎女金/tvb最女的年份都有千嬅份, 千嬅2004年後無一年係狂派歌 ...
Kaybb 發表於 2017-10-14 22:46

2008 TVB 分獎 formula not to offend 蛋記 & 球記

最男 (KKK) + 亞女 (JY) = 蛋記
亞男 (Mobile) + 最歌 (Kay) = 球記
最女 (Fa) = East Asia  

蛋記 : 球記 = 2 : 2

2008tvb5大奬項真係分得好完美
如果2009無4大事件又要俾最女kay唔知會點分 ...
阿mark 發表於 2017-10-15 13:04

可能係:

最男 (KKK) + 最歌 (JY 搜神記) = 蛋記
亞男 (Mobile) + 最女 (Kay) = 球記
亞女 (Fa) = East Asia

蛋記 : 球記 = 2 : 2

JY 搜神記+可歌可泣 十大

如果有四大,容祖兒邊可能兩首十大
阿mark 發表於 2017-10-15 18:20

有可能, 十一大, 甚至十二大

回復 81# 阿mark
1994年度十大勁歌金曲係有十二首 (由於兩首歌票數所謂一樣,所以十首變成十二首)

其實英皇09之前,每年都同環球平分秋色,反而唔覺東亞(Amusic)有乜大奬,除了08最女 ...
阿mark 發表於 2017-10-15 20:33

當時東亞仍然太新掛 (2004成立)

呢單嘢真係黑曆史,果年唔知發生咩事,完全唔使頒12首,有傳最後兩大係許志安+周華健  ...
阿mark 發表於 2017-10-15 21:26

果年應該 cut 許志安 & 巫啟賢, 反正兩個有合唱歌曲獎 (Andy with Sammi 非一般愛火 & Eric with Charlie 愛情來的時候).

ff 下先...... 下年年頭出隻 羅生門2.0, 入 Juno 自己隻人渣禽獸 EP (年中出). 然後出 Kay solo songs, 年底出 Kay EP.

唔知 Silly Thing 會唔會買返 Kay 媽媽邁亞未出碟歌D版權

雖然 Kay 係邁亞創辦人之一, 不過夏森美好有可能獅子開大口