返回列表 發帖
Wishlist

穿花蝴蝶
你說得對
故弄玄虛
電我
忽然單身
與貓共舞
日安憂鬱
流淚眼望流淚眼
黃色大門
床前無月光
風無心
別說愛我
貪嗔癡
花開的時刻
不好意思我愛你
圓謊

戀人未滿
臨床
閃光彈

門票應該買唔倒⋯

但可以單買CD嗎
l00540 發表於 2017-1-9 15:10

Most likely separate CD and DVD releases, you know EEG loves making money

得VIP先有
l00540 發表於 2017-1-9 21:58

The VIP's CD could be a different version from the official release for purchase

特別嘉賓 都係side track?
ivanbb 發表於 2017-3-18 09:36

特別嘉賓 is definitely NOT a side track, 有派台又有MV

[輝陽系列]
有無我也不想這樣、最後的歌?
l00540 發表於 2017-3-23 18:28

最後的歌 - Joey sings 千嬅 sidetrack?

From LIHKG:

請各位注意

英皇強調我們要向每位說明今晚場內絕對不能拍攝,錄影及錄音,因為24、25日場是 ...
hohoho 發表於 2017-3-24 12:01

英皇會嚴厲執法梁思浩

A Time For Us 咁多正歌都唔唱
兩面、時不與我、圓謊、花城...
fifty1205 發表於 2017-3-29 23:57

Make sense, A Time For Us was for Hocc, 唱會傷心

圓謊 is my 2009 至尊歌曲

Hocc都去
stephybest 發表於 2017-3-30 15:25

that means it was the night 黑手龍 did not attend?

可歌可泣取代想得太遠
今次真係有聽意見
stephybest 發表於 2017-3-30 20:46

三台冠軍歌<可歌可泣>取代一台最高第十五位<想得太遠> for a sidetrack concert?

你想繼續聽演唱會怨曲定係只係係演唱會唱過一、兩次既上台歌,我就揀後者啦 ...
Ki 發表於 2017-3-30 21:14

我愛冷門D,最想聽<床前無月光>,<電我>,<圓謊>&<精神戀愛>live

做左成廿年歌手都仲係咁唔識講野
Lewis 發表於 2017-3-31 14:00

佢同佢小時候偶像關淑怡一樣唔識講野, 無所謂 la, 唱現場穩定 (讚) , 又萬年有獎 (unlike 佢小時候偶像), 失言當食飯

好想聽祖兒講粗口
Tag麻煩你可加多個數字
hehehaha 發表於 2017-3-31 20:18

麻煩祖兒與貓共舞

麻煩你#我la 麻煩你比我#多下
麻煩你用# 使我貓咪可以更興奮

上次坐飛機 何苦入regular rundown
water:) 發表於 2017-4-2 22:31

上次打飛機 令佢太歡喜
令佢疑惑邊個歌手係基

我要喊了 唱左 圓謊!!
黃家正 發表於 2017-4-8 05:32

唱左圓謊? 圓謊 is my 2009 #1 Song

17 男朋友與歌 / 如果睡袍太少布 / 金銀島 / 拍拖 / 舊日回憶的山丘 / 一直看見天使 / 出賣 / 他狠過你 /  ...
hehehaha 發表於 2017-4-16 13:15

Thanks for the throughout list
BTW
<一直看見天使>
派過4台, best result: TVB #1
<
最後的茱麗葉> 派過903, 997 & RTHK, best result: 997 #2
<時不與我> 派過997 only, #3  

不如出 4 DVDs super expensive boxset 收錄每隻最完美嘅演譯