返回列表 發帖
今年影帝係咪會係劉青雲贏。。。
bagfgfcde 發表於 2023-4-14 13:22
業界傾向投青雲
LoveMirkay520 發表於 2023-4-14 13:36
場刊…
losyes 發表於 2023-4-15 20:31
即係 劉青雲 Edan Lui 會贏? 邊個玩野定靠害? 黑氣石又黎料

最佳女主角表情, 擺到明唔妥
timgoi 發表於 2023-4-16 20:38
董折:
我與她竟再會
我見她裝作未見
我聽她講廢話
奇在大家當初有歌

浦銘心:
我信他心有病
我替他感到難過
我怕他身有味
奇在大家當初有歌

Kay:
監硬費事於今晚做戲

菀之第二次女配角, WTF? 補番無女金?

幾時頒歌曲? 最鐘意 活誰的命 電影感最強

希望Mi 中兩元!
victor1991415 發表於 2023-4-16 22:05
劉華頒獎, 應該係啦, 老鼠安無得見證

有D估唔到神探大戰咁多獎..
其實我都係無心插柳先去左睇, 雖然係好睇嘅, 但以為個勢無其他電影咁勁 ...
星夢情真 發表於 2023-4-16 22:11
金像獎敬老精神, 正義迴廊唔可以太盡

三條鏡仔無獎係好事, 太早得獎以後壓力重大. 世界雀同 Jer 可以話個小朋友真係做得好好, 新聞會話佢地有大將之風. 起碼唔會學梁朝偉話"小朋友有乜嘢演技呀?". 班雀屎如果攻擊林諾會被嚴重恥笑. 雀屎可能會好少少, 毒糖真係好難講, 可能會攻擊 Sammi

其實林諾以後在香港有無得被 cast 都成問題, 繼續做演員可能要 go overseas 鏡仔起碼以後重有機會......被提名 Maybe Lokman next year.

獎呢家嘢Chillclub頒獎禮拎到手軟都得啦
何需計較呢啲老嘢獎唧人哋係天團啦話齋 ...
kenneth 發表於 2023-4-16 22:45
再講獎呢家嘢, 其實有少少諷刺 楊紫瓊 幾十年黎香港金像獎得一個新人提名、一個女主角提名同一個女配角提名, 從來無得過獎, 今次頒獎頒畀和她一樣非土生土長香港人, 祝 Sahal 好運 (if he chooses to pursue acting)

姜糖出征機率好高
huntergon 發表於 2023-4-16 22:53
買定花生

姜糖: 個女人已經有女主角獎, 快 d 還翻個歌曲獎畀姜 b

我想知部分嘉賓抉擇係咪用嚟抵鏡仔無獎攞
如是者下年12怪盜就大穫,要搵幾多個頒獎嘉賓位去「賠償」? ...
LushKillYourMus 發表於 2023-4-16 23:19
Who knows? 不過今年最出奇係 Jeffrey, 條友何德何能做頒獎嘉賓? Lokman 起碼拍過 狂舞派 & 狂舞派3.

千其唔好
佢啲戲好老尷
LoveMirkay520 發表於 2023-4-16 23:59
Don't worry, Jeffrey can 陪跑, MC《夜校》for the win

黃秋生:金馬攞咗就唔俾你, 原來係真 !!

當年 叔·叔 太保 金馬無, 金像有  

咁佢嗰首拎又真係一地眼鏡碎
戥之之唔抵咋
kenneth 發表於 2023-4-17 01:03
我戥 Kah0 唔抵咋
不過佢贏會被毒糖加害

唔俾姜b歌曲獎其實係救咗他
huntergon 發表於 2023-4-17 12:00
I agree and I said the same thing last night

三條鏡仔無獎係好事
boy4dudes 發表於 2023-4-16 22:37

終於得償所願封后難掩激動心情
唔知出年一月一封后嗰位又會表現成點呢 段script都好有參考價值 例 ...
kel_kelvin 發表於 2023-4-17 12:03
得30秒講野然後要唱 (預計) 肯定就是你, 嗰位女人循規蹈矩, 應該會音樂起就唱歌

30秒應該會講/多謝:
大家好我係 Gin Lee 李幸倪 (深呼吸), wow 等左12年終於就是我啦 (傻笑), wow, 多謝_____ (頒獎畀佢嗰位 DJ), 多謝 903 DJs, 好開心啊, 今晚我爹地媽咪家姐都有黎, 多謝你地一直嘅支持, (大叫) 我得左啦! 多謝新公司, 老闆, 同事 (special mention Hins & 前 BMA 現時蛋記嗰位人兄), 音樂人 (special mention 肥Y), fans, 12年前 I mean 13年前我自己黎到香港, 而家2024年啦 (傻笑), 今日真係好開心得到呢個獎, 得到大家嘅認同, 我會繼續努力, 高調做人, 更加高調做歌, 多謝大家 (音樂起) 要超越什麼 你至可以飛......

有預感林諾會成為他們下一個狙擊目標……
huntergon 發表於 2023-4-17 20:45
可以直接 quote 梁朝偉: "小朋友有乜嘢演技呀?"

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20181211/bkn-20181211130413664-1211_00862_001.html

記者問影后係唔係Sammi攞獎史最激動?
Sammi答左新秀、叱咤最女女金、影后
完全唔記得CCTVB金曲金 ...
我等我在 發表於 2023-4-18 06:39
有答新秀算好好, 起碼無無視 CCTVB

今年輸得唔抵嘅好多都係朋友未夠多,撈得唔夠耐咁款
蝦頭同張繼聰應該都睇化,係正義班底唔少人個方向應 ...
LushKillYourMus 發表於 2023-4-18 19:29

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊