返回列表 發帖
CC 自己人 again
露營腸仲未冠
mt666 發表於 2023-10-1 22:29
2023-2024年度 = 第10週開始, CC 真係幾恐怖. 自己人冠左 COLLAR, AL (x2), Marf, MIRROR (x2), Fatboy, KT, Jer, Edan, Ian (11 out of 31 weeks = 35%). 如果第1週計起, 更恐怖 (16 out of 40 = 40%). 遲 d 要上 & 冠 Speak Love 吧?

最後一朵花 計 2022-2023年度, 寧靜海 被 banned 左, 無尾熊 #2, 當 AL 已經冠左兩次, KT Jer Edan 各一次, 都預左會冠 Ian. 不過冠 仍在 好過冠 擁抱後的歌 吧?

JSG 自己人冠 (第1週計起) = 13/39 = 33.33%

《偷東西的女孩》
曲:徐浩
詞:林若寧
編:徐浩/黃兆銘
監:徐浩

失蹤人口突然返嚟唱徐浩/黃兆銘大歌{: ...
liwaynejason 發表於 2023-10-2 00:43
個 vibe = 一手造成 2.0

點解林家謙叫-O-O?
Solomon 發表於 2023-10-2 16:03
SUMMER BLUES Live (3Blu-ray+2CD) - 林家謙

睇嚟會有歌非精選冠, 而好可能係東東嘅專注。
EricC2021 發表於 2023-10-2 17:32
其實冠 Zeno 都唔出奇, Jaime 首支派台歌 Fallen 4 U 都冠到. 不過 RTCN 幾明顯 ban 某題材歌 (尼斯 XY)

不眠遊戲 (Anna hisbbuR Remix) - 張蔓姿

新人唔拆開嘅話 Jeffrey YEAHS一直播 即係Marf得銅
69h 發表於 2023-10-4 15:31
YEAHS 其實係野仔/野佬小組, 少爺占應該唔會玩新人獎掛?

野仔 -> 少爺占 & DJ Pong 暫離隊時變野佬 (Yellow!)
少爺占 + 野仔成員何兆基 = YEAHS

想起當年觸執毛 Jan Curious 組新樂隊 R.O.O.T 得新人銀, AK 失銅

但Yellow!都拎到新人獎
69h 發表於 2023-10-4 16:03
Yellow! 拎到新人獎就係因為無左少爺占, 加上五個成員中無一個係 DJ (Yellow! 連新城勁爆樂隊都拎過)

希望狗零衫新人獎......
1. 唔拆
2. Marf 快 d 派第三 plug 同 Jeffrey 爭過
3. 最後 Marf 金, Jeffrey 銀, Nancy 銅

唔係反 Jeffrey 只係太鐘意 Marf

弄哭男孩子 - 方皓玟

小明好快手

作曲:方皓玟
填詞:黃偉文
編曲、監製:王雙駿

AK's 藍猴 is coming......finally

https://www.instagram.com/p/Cx-lN0EvuEq/

《Blue Monkey》
曲 : 陳卓賢
詞 : Oscar
編 : 葉澍暉
監 : 徐浩

06.10.2023 13:00 各大音樂平台上架
06.10.2023 21:00 MIRROR YouTube Channel MV首播

生生應該爭到個十大掛
gcgoobi 發表於 2023-10-4 22:39
生生, 安安, 米米未有十大. 今年生生十大都唔有男三甲, 係十大最好人選

AL 新歌做乜9狂叫老公個名? Let's get it 安 Let's get it 安安 Get it 安安安安安

濤冠軍週開始, 似會十大低位? 上年掃掃掃? Maybe 今年趻趻趻 (地)?

Sony有budget谷都因為呢個世界好多咸濕仔會科水,cm吹棒佢果幾個唔知會唔會科
香港做生意就係咁, ...
gcgoobi 發表於 2023-10-5 16:24
咁係唔係應該出多 d 數量? 次次出限量版得幾百隻 (有無一千?) 滿足唔到班咸濕仔

而家似JF男金
五字歌禁播+收到收到十大
不過唔明點解寰亞今年谷JF ...
梨胃言 發表於 2023-10-5 16:54
如果 Jay 今年男金當還翻吸血鬼個年, 寰亞谷 Jay 因為唔駛谷美肥.

Blue Monkey - Anson Kong

小巧離開舊公司因為唔鐘意同 Frenzi & 寰亞三角關係, 2019 奪叱咤女歌手銀獎個年最唔開心

小巧 add oil

沉船餐廳似會強勢上榜, 新人獎應該會拆啦. 阿正同 Jeffrey 一齊奪新人金獎?

男金 Jeffrey
女金 Marf
組金 FOOLYA 虎牙 (阿正+梁子)

唔通爆大冷冠Zeno?
EricC2021 發表於 2023-10-7 13:40
其實冠 Zeno 都唔算爆冷, Jaime 首支派台歌 Fallen 4 U 都冠到

難聽歌手俱樂部竟然 (算幾中肯地) 點評香港女歌手

楊千嬅 容祖兒 謝安琪 衛蘭 泳兒 鄧紫棋 王灝兒 李幸倪 陳蕾 江海迦 梁嘉茵 炎明熹 陳泳伽

Noticeably missing (from 同人瑞同輩起到現在) 陳慧琳 梁詠琪 何韻詩 方皓玟 薛凱琪 王菀之 吳雨霏 林二汶 盧凱彤 林欣彤 鄭欣宜 菊梓喬 鄧小巧 黃妍 陳凱詠

yeahs計唔計?
kenneth 發表於 2023-10-7 14:57
因為上年艾粒棄權+少爺占仍然係電台高層, 大膽估計 YEAHS 應該會棄權新人獎

阿正+梁子新人獎 = 鼓勵員工 & 阿正可以話同 Jeffrey 一齊有獎

一年一歌既人唔應該有獎
henhenhen 發表於 2023-10-8 12:31
你指 Hins?

Kay 至少有兩首: 晚安 & 成婚

【《4拍4家族》主題曲MV】謝安琪主唱《毋忘 “If I don’t remember”》
b01091018 發表於 2023-10-8 12:41
謝票亮 & 導演賴恩慈話會出 OST, yay

From 1:38