返回列表 發帖
成日聽人講 忌廉溝鮮奶,自己以前未試過。
呢幾日屋企又有鮮奶又有玉泉忌廉,試下每樣飲一口,啲味又真係幾 ...
Bluejays 發表於 2015-6-14 04:53

分開試係OK但要溝埋真係有難度

個人喜歡多奶少忌廉
逐少逐少加到個Formula 啱自己。

搵食飯團都幾唔錯
shing1992 發表於 2015-6-24 21:47

呢個星期播左我最常去的咖啡店。
而家醃緊我既蘋果蜂蜜排骨。留返金曲獎開檔食。

在家無聊創作 - 蘋果蜂蜜燒排骨。

又在無聊製作:

蜂蜜檸檬「皮」柚子七喜。

俾人激親, 要飲甜野下火。
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

今年又要預備第三定第四年月餅.....@@"

又要努力大埔、老銅、荃灣、觀塘買餡記@@"

因為身體抱恙既緣故, 所以.......

小紅莓蘋果汁是我的朋友。

仲係失緊聲既時候......有人去左美食博覽@@"
今年我覺得都OK......諗緊喺呢度出相定開Topic......

P.S: 想食野醫肚務必買40蚊劵。

-_- 今日傳m記9月3有套餐買一送一, 原來係fake
Nathan 發表於 2015-9-2 23:46

有諗過食洋蔥薯寶......

講起天氣凍食雪糕既極限行為
大家樂+6蚊就有馬卡龍配雪糕
Macaroon 唔算好甜, Ok Wor

好久不見。
最近熱門的簡餐:

蒜蓉瑤柱海鮮意粉。

至於素菜方面,其實炒碟菜已經好好食。

ME刀整左燒助骨
中秋大火慢燒野生動物兔肋骨
艾石仔 發表於 2016-9-15 21:36

我而家只係每日煮麵 & 煮麵

有雞蛋仔/臭豆腐/煎xx /炸xx /海鮮/蚵仔/糖水/牛.羊.豬.雞 etc 4510 檔 ...
一個小子 發表於 2017-4-8 17:30

但真心感覺好污糟
當你知道佢係一個爛地濕度又高

仲有鐵皮蓋既戲場同香壇

所謂既小食其實去幾年都覺得悶

當地既區議員廢既

唔好貼錢買難受
豆漿唔加糖唔會苦。。
kk8733 發表於 2017-3-31 15:44

煲燶豆漿?

要不是外來人照顧你們青衣,完蛋了
一個小子 發表於 2017-4-10 04:01

青衣其實係冇太多好吃的東西
唯有自己煮。
早幾年好似好得意咁
但而家好似個個都話去 感覺變左另一個長洲太平清醮
同埋d人係為配菜(食物)而去而唔 ...
John 發表於 2017-4-10 00:16

太平清醮乾淨好多......雖然逼到抽筋

長發
不過對面海荃灣/葵芳多好多野食喇
John 發表於 2017-4-10 19:37

長發個夜市ok兩間串燒店各擅勝場

但係青衣邨大排檔就差左
我又好少去到涌尾咁遠

元朗有邊間酒樓好味。。???
kk8733 發表於 2017-4-11 18:17

大榮華你得唔得?

一年兩度嘅青衣戲棚又番黎啦
一個小子 發表於 2017-4-24 15:40

今次我覺得好賣明星......
與其咁不如去葵廣@@"

另......

星期五晚餐.....
非常好食!
electric 發表於 2017-4-16 21:51

想知邊間......

早晨。
#JuliaChild紅酒燉牛肉
#松露鹽薯條 #小紅莓啤酒

冇錢買V仔唯有用Kenwood.......
奶黃撻仲有八件未焗既, 至於魚仔已經........

我都想買番部v仔
不過我諗我會買kitchenaid先
屮SiU霖屮 發表於 2017-5-6 22:21

V仔1198但係純粹覺得小食烘焙ok (我買V仔只不過係買個扭扭杯, 198)
   B仔998 不如賣Rasonic 898 or Below
   Kitchen Aid 好貴呀..........4*** 起跳    (D錢我寧願買S**** / L* *******)   
   我而家打算小食烘焙就Kenwood (其實我咖啡機同打蛋器都係Kenwood)
   而電爐會計劃買Recolte, $888

#Cajun三文魚腩條 #西芹腰果蝦仁 #忌廉蘑菇湯 #Smartech既Blender #荔枝角開倉價198

好想試吓一個人食一盒家庭裝
616.1314 發表於 2017-7-6 21:51

我屋企有兩盒但係我唔食得(灰)
M記舊薯寶都幾難食下......
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-6 21:40

其實佢10蚊兩盒促銷就知道佢有幾難食.....

美麗嬅下晝買丁子高送Torres又幾抵食
即開生蠔幾新鮮幾creamy
其他野就不過不失
整體泥講當然吾夠最愛海景 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-7-18 14:26

其實要求簡單的話帝京 / 九龍酒店即開都okay

另外推介觀塘APM一田既Oysta+, CP值之選
隻美國太平洋蠔$5X, 一隻成人手都托唔晒

識食緊係食洋腸
又大條芝士又香又多

唔通食金妹咩
屮SiU霖屮 發表於 2017-8-7 21:04

蒜蓉腸是王道
另一樣我鍾意既係黑橋牌
不過等Food Expo 先大手掃貨

另外, 勝利道有間食德國腸好正的小店
不過佢係放暑假同學生假期@@"

近排整了其他野。。今晚會POST 相。。
kk8733 發表於 2018-3-1 12:08

係整野食定係?

Having my lunch
electric 發表於 2018-3-2 10:03

想知邊度同幾銀