返回列表 發帖
Round One完咗, 唞兩日, update下頭三日嘅ap. 跑出嘅竟然係特別嘉賓.
《JOEY·MY SECRET·LIVE》播 ...
風見志郎 發表於 2017-3-27 15:53

最好時光同麻煩你都係原版
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

3日既都係2017新版黎
先係原版
hehe 發表於 2017-3-27 16:56

謝謝更正

Round One完咗, 唞兩日, update下頭三日嘅ap. 跑出嘅竟然係特別嘉賓.
《JOEY·MY SECRET·LIVE》播 ...
風見志郎 發表於 2017-3-27 15:53

《最好時光》嗰3次原來係新版~

大家超勁重槌估邊首跑出?

唔知會唔會再唱《熒》

近排聽返《Glow》,對《零時零分》、《熒》、《密友》有重新認識。 ...
風見志郎 發表於 2017-3-28 08:37

《螢》可以replace《一直看見天使》

今晚錄影場,好緊張,我有份睇
Wing1211 發表於 2017-3-29 13:03

今晚嘅rundown會唔會同之前幾日有分別

候鳥樹要翻生啊

暫時淨係知有煙霞
Ki 發表於 2017-3-29 21:35

煙霞終於登場

有無傷神、候鳥樹?

好似全部都有 from JFF
616.1314 發表於 2017-3-29 23:24

今晚好正

希望今次公售時買到一張

Ending特別嘉賓比人噓
hohoho 發表於 2017-3-29 23:36

應該保留《身驕肉貴》

《煙霞》作結

Make sense, A Time For Us was for Hocc, 唱會傷心

圓謊 is my 2009 至尊歌曲  ...
boy4dudes 發表於 2017-3-30 00:39

之前上云妮節目,講咗會唱花城喎

等下一round/ 尾場或者會登場呢

下次2019年廿周年紅館實係懷舊金曲夜,肯定又心淡我的驕傲爭氣痛愛
stephybest 發表於 2017-3-30 14:25

《Joey's Minor and Major Classic 2019》

其實好想佢完整地唱返d有氣質d既side track
E.g. 勉強幸福,撈針,何苦,日安憂鬱呢d
不過又覺得佢而家既ru ...
chkalu 發表於 2017-3-30 23:08

尾場可以加多個medley:
戀人未滿/ 圓慌/ 撈針
勉強幸福/ Be true
時不與我/ 近在咫尺
與蝶同眠/ 忘憂草
螢/ 黃色大門

回復  hehehaha

其實銀蛋伴小貓都好正.... :)
阿水~明天 發表於 2017-3-31 10:33

換走金銀島啦

佢講笑者?同埋唔想浪費一個quota俾一首唔係自己既歌
Wing1211 發表於 2017-3-31 15:41

何丙只準備了50多首咋~
Stand-by list無呢首啩⋯⋯

撞鬼佢,一改就改幾首,仲要係好多人都想聽個幾首,真係服左佢同隊Band ...
Ki 發表於 2017-3-31 21:25

點解cut 故弄玄虛...

有呼天不應
仲有時不與我同與蝶同眠
呢啲先係真正嘅點唱
點16號愛人同天窗嗰啲人,要聽就去紅館聽啦
今晚個 ...
Lynn 發表於 2017-4-1 00:56

有無完整rundown?

好難尊重啫 點天窗呢啲咁豬隊友
賴爽 發表於 2017-4-1 07:53

保險場,可能好多從業員會點痛愛、爭氣、心淡

4 月 5 唔知點解未有人放飛 lol
賴爽 發表於 2017-4-1 08:24

希望執倒他們轉售嘅平飛啦

原來尋晚金堅、邦邦、蔡一智、周爸爸、斤欠宜、YY都有去

Ivana 尋晚嚟咗,所以才有傷神、呼天不應

唱 怪你過份美麗
人地既歌終於出現
stephybest 發表於 2017-4-1 20:46

1/4紀念哥哥~

新聞話會演繹師兄作品,《爛命鴛鴦》乎?

"新聞話會演繹師兄作品" 邊度講?
721AXA 發表於 2017-4-1 20:58

印象中,蘋果即時曾報導過他人的歌有師兄份,不過搵唔翻><

東方就咁樣寫:
講到她曾講過想在演唱會上唱他人的歌,但最後都沒有,問到如果點唱環節揀中師兄的歌會否唱?她笑言:「乜歌都唱,《叉燒包》都唱,唱乜都得⋯

就算真係會收錄又有咩問題

其實轉吓 rundown 先好 WOR
一黎俾到新意入場既觀眾
二黎有誠意,證明製作單位 ...
616.1314 發表於 2017-4-2 00:54

錄影咁多場、又有不同歌單
希望夠出2CDs+3DVDs

上次坐飛機 何苦入regular rundown
water:) 發表於 2017-4-2 22:31

今晚有邊啲改動?

有source話點唱了摩登時代,還未,煙霞,飛,與蝶同眠 五首。勁正。
teennum1 發表於 2017-4-2 23:57

摩登時代唔係場場有

另外四首都好正

雙腳著地 他都不愛我 兩首合唱side cut幾時登場?

個人騷唔會搞呢啲合唱啦好明顯
stephybest 發表於 2017-4-3 13:25

但之前又話rehearsal有雙腳著地?

佢成日不屑人但唔見得自己d taste好得去邊  eg 冇人知道雙子座
希望冇盲粉狙擊me ...
Wonders 發表於 2017-4-4 13:43

所以何bing/ 舒老闆無嘜點揀Alex Fung嘅production

18. 還未
19. 出賣
20. 他狠過你
21. 最後的茱麗葉
22. 沙堡壘

from jff
721AXA 發表於 2017-4-5 22:31

沙堡壘變了正選

有無人可以CONFRIM是日ENCORE係唔係 派對機器 流沙 蜉蝣 怯?
CunninG 發表於 2017-4-6 00:03

C.Y.Kong遺珠

保險從業員點怯⋯?

有何苦 還未 上次坐飛機 花城 圓謊 歌姬 勉強幸福
出賣同他狠過你爆晒Shit, 傻左
製作佈景一流 ...
water:) 發表於 2017-4-8 00:52

Rundown好吸引啊~ 羨慕

希望唱埋:
玩家、心賊難防
擁抱天下、渴望晨曦的女孩
撈針、忘憂草
雙腳著地、他都不愛我
寂寞大道⋯

未唱過live嘅歌真係就嚟KO曬, good
風見志郎 發表於 2017-4-10 09:15

但唔係場場有錄影bor

去火星戀愛 我的麻煩男友 都應該會有吧

反而呢三首機會細D~雖然全部都想要
上次坐飛機
吹沙入眼
勉強幸福 ...
wewa1001 發表於 2017-4-12 16:45

有啲歌好似係mutually exclusive
最後勝利 最後的茱麗葉
16號愛人 特別嘉賓⋯

點歌:瑩,mad about you 朱古力萬歲
TT进化论 發表於 2017-4-12 23:29

原來現場氣氛咁好

琴晚你入場睇下仲講唔講得出....
hehe 發表於 2017-4-13 23:34

我睇FB live咋⋯

今場又係fans場?

救命!!!
點唱床前無月光呀!!!
正到喊囉
Qmen 發表於 2017-4-13 23:46

今晚點唱嘅朋友好高質

如果佢唔ban心賊難防
一次唱晒IDM 心賊 同 床前既話
最GQ點唱一定係屬於今晚 ...
CunninG 發表於 2017-4-14 00:04

今晚點唱部份仲有無驚喜?

可惜仲係想得太遠
可歌可泣呢
water:) 發表於 2017-4-14 07:59

可歌可泣唔係replace想得太遠

竟然兩首都有

今晚全部失蹤了
Qmen 發表於 2017-4-14 23:50

可能眾美會員都買唔倒飛

時不與我
煙霞

冇隻side d d 嘅
kilai 發表於 2017-4-15 00:17

三隻都好好聽

今晚尾場喇, 可以去到幾盡.
仲會唔會有新歌, 仲有好多side未實現
風見志郎 發表於 2017-4-15 12:22

玩家

今晚好多好耐無見嘅祖迷但入場

但我係撲唔到飛嘅
賴爽 發表於 2017-4-15 17:31

有無美會員能買到尾場票

唔知美祖今晚有無Facebook live呢?

encore ing from jff

不好意思我愛你
第一百個我
精神戀愛
忽然單身
思覺失調(唱咗一句)
與蝶同 ...
721AXA 發表於 2017-4-15 23:37

思覺失調終於出場

希望dvd有收錄

encore ing from jff

不好意思我愛你
第一百個我
精神戀愛
忽然單身
思覺失調(唱咗一句)
與蝶同 ...
721AXA 發表於 2017-4-15 23:37

CC side cut

dvd都唔知點
又想要我的麻煩男友又想要花城
又想要與貓共舞又想要星圖
hehehaha 發表於 2017-4-16 00:25

係唔係有2個regular rundowns

一part part啦
有d位好random
晚晚轉歌
hehehaha 發表於 2017-4-16 00:30

唔知dvd點排rundown

去火星戀愛、最後勝利、與貓共舞、冬眠係未會被cut?

放心
30號有錄影
呢場有
Qmen 發表於 2017-4-16 02:20

放心了

有無尋晚嘅完整rundown?

Thanks for the throughout list
BTW
派過4台, best result: TVB #1
派過903, 997 & RTHK, b ...
boy4dudes 發表於 2017-4-16 17:06

[正確選擇]
導演、何bing、舒文就是要這些歌
發揮起承轉合的作用