返回列表 發帖
正!

成個show翻唱女歌手d歌更加好

我期待一下灰姑娘
laukaleung 發表於 2018-2-25 10:03

Yeah!!!

灰姑娘/ 兩個人的幸運/ 你救哪一個 都有機會
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

英皇啲歌真係麻麻
帥小寶` 發表於 2018-3-9 23:43

球記時代拍Alvin Leong才是全盛時期

夥拍Johnny Yim後,質素已經差一截

近年最喜愛的便是《塵埃落定》

應該請GIGI同台合唱《灰姑娘》

升軒仔個key兩度

Dahlia 2最新曝光曲目:黃色大門

我諗Dahlia 2 應該都會係女歌手歌
因為要配合番降兩度吖嘛

唔知邊首 ...
uponand 發表於 2018-4-2 21:10

全Wyman作詞?

又full

買到喇好開心好暢順呀
littlek 發表於 2018-4-16 11:03

我10:00入到

不停refresh都話售罄

Cut左KKBox 洩憤

通利話sold out

究竟是什麼人搶晒

離譜!浪費了幾個上午買票也買不到

加開的話,HK permanent residents exclusive pls

頭場row36

聽講15號嘉賓係兩屆視后
JayantL 發表於 2018-6-13 18:53

明天係邊個?

睇第一場arrr

14聽講係陳伯
JayantL 發表於 2018-6-13 23:35

又有不文對話

今晚嘉賓容祖兒唱笑忘書?
kenvincy.cn 發表於 2018-6-14 17:31

又話有柏宇嘅

如果軒仔升兩度唱《預言書》仲好啦

不吐不快!!!
stephybest 發表於 2018-6-14 23:14

不吐不快
首場獨有:預言書+笑忘書

根本成個show有好多位都暗示自己係hehe
連天后都就爆佢料咁制
Lewis 發表於 2018-6-14 23:38

好知己 好姊妹

係唔鍾意開頭降兩度 其他我覺得可以接受喎
不過同意encore係最正常
有不吐不快已經好滿足 ...
mamakin 發表於 2018-6-15 00:22

希望加埋塵埃落定

joey剩係對老細唱,全程食背脊
xbemy1771 發表於 2018-6-15 00:53

應該對住cam唱
唔知錄JY定每晩encore位

Johnny Yim可以每晚替換:
不吐不快/ 男孩最痛/ 塵埃落定
斷點/ Hurt so bad/ 只是太愛你

視后獨唱
真係恭喜今日睇嘅朋友
JayantL 發表於 2018-6-15 21:12

《笑忘書》頭場獨家?

JY話rundown唔可以無《笑忘書》,所以專登揀嚟唱

回復  lemontea1069

千千現場好多男仔fans wor,雖然大部分男fans係hehe。
黃家正 發表於 2018-6-16 19:55

睇GIGI/軒仔都見到唔少~

她/他們是hehe醉愛

third encore
kingsfacheung 發表於 2018-6-16 23:25

二安/三安係邊幾首?

今晚堅有boyz wor我收到風wow
今晚實勁爆。。。。
膠膠 發表於 2018-6-17 19:48

有無的士陳

有冇人可以講下今晚嘉賓係邊個?
仲有兩晚嘉賓會係邊個呢???
FA/FI/KAY/GIGI好難估我估FA ...
oreo 發表於 2018-6-17 23:22

軒仔偶像GIGI身在西班牙

好似話有美長/ Kay

係咪第一晚有三角誌?
kwanie 發表於 2018-6-18 21:06

如果尾場有《灰姑娘》、《兩個人的幸運》、《你救哪一個》
是但一首就好了

我覺得佢唱gigi 的歌唔好聽,你救哪一個完全唔得
lemontea1069 發表於 2018-6-19 19:12

降兩度的翻唱名曲唔少得《灰姑娘》

Sammi
cathay1996 發表於 2018-6-19 15:12

Mi 在上海bor~~~~

定係傳聞的Mimi姐做嘉賓?

最後一日最正咁,
降兩度cut走左幾首膠歌,
加上有小斌女,加上encore最多
stephybest 發表於 2018-6-20 00:01

尾場正過頭場

好耐無試過11:58完

真係唱襯 跪求出碟
eason 發表於 2018-6-19 23:43

但唱了咁多環球年代作品

我個場有不吐不快獨家已心滿意足
Lewis 發表於 2018-6-20 00:02

《不吐不快》唱咗一晚only

有冇遙吻
最鐘意呢隻
jason567 發表於 2018-6-19 23:58

其實成隻《酷愛》都好高質

係。encore既都係環球時代作品,我諗都
eason 發表於 2018-6-20 00:08

又《不吐不快》(首場)、又《塵埃落定》⋯
仲要環球時代都未唱過⋯

希望球記高枱貴手

老老實實佢今次連開六場但把聲都仲好得
絕對有本錢再開多兩三場
CunninG 發表於 2018-6-20 00:15

個場要讓俾舊東家

無理由秒殺都唔加場

應該本身有請美淫做嘉賓

但見到淫妻呢排派歌同天后打對台,就即刻婉拒

我先唔信一早預左 ...
Lewis 發表於 2018-6-20 00:20

今場請Boyz
係早有預謀地谷Boyz成軍N週年演唱會

死啦, 我淨係識佢地3首歌, 一首唱一粒鐘啊LALA世界, 跟蹤你, 死性不改, 最多仲有首GIRLS, 男生圍 ...
oreo 發表於 2018-6-20 00:30

仲有一堆賀年歌
邀請Isabella/ Hins/ Twins合唱

小道消息: 聽聞,今晚原本真係請左朱咪咪做嘉賓,應該佢唔知有咩事臨時甩底,所以臨時拉boyz上去做多次嘉賓 ...
膠膠 發表於 2018-6-20 00:27

請mimi姐合唱《信者得愛》?

球記年代,錄起嗰十幾廿首歌
又有無軒仔自家唱作呢?

希望早些重光