返回列表 發帖

[Apr/2016] 拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會2016香港站

『拾 回謝安琪數愛世界巡迴演唱會2016香 港站』
中 銀信用卡客戶專享優先訂票
演 唱會日期 : 2016年4月15至16日(8:15pm)
票 價 : HK$680 / HK$480 / HK$280

地 點 : 紅磡香港體育館

**優 先訂票日期 : 2015年12月7至11日**
優 先訂票網址 : http://www.aegpromotion.com/Kay2016
(12月7日 上午9時至12月11日 晚上11時59分)

優 先訂票熱線 : (852) 28 611 611 (上午9時 至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購20張 門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。AEG Promotion Ltd.將收取每張門票HK$30之 手續費。)

所 有優惠受條款及細則約束, 詳 情請瀏覽www.boci.com.hk
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

我諗踏住頒獎典禮
都幫到銷情少少既
02 著地 - 鄧麗欣

FYI

澳門站Full rundown
頭盔
勢不兩立
獨家村
蘭花指
脆弱
開卷快樂
17度
鍾無艶
可樂
眼淚的名字
浮雲
賴床
活著
潔淨皇后
姿色份子
字裡行奸
香女人
臭男人
入型入格
兩雙
直角等於三角形
情人
The One and Only
她說
拾年
年度之歌
羅生門
愁人節
3/8
囍帖街

FROM stanley @ CH
02 著地 - 鄧麗欣

香女人個part排哂舞
肯定唔會改啦
02 著地 - 鄧麗欣

唔好淨係post個ff rundow岀黎
除非有詳細見解或原因 thx
02 著地 - 鄧麗欣

紅隧口有廣告
02 著地 - 鄧麗欣

佢今日記招好似著鬆身衫XD
02 著地 - 鄧麗欣

其實大馬站無問題架喎, 點解唔嚟呀
JasOh103 發表於 2016-2-1 11:18

入行以來,Kay一直我行我素,在前年雨傘運動期間,她曾帶物資現身金鐘佔領區,又曾經唱過《雞蛋與羔羊》,早前更被愛港力召集人陳淨心「舉報」。Kay去年開澳門站演唱會記招時,曾透露今年將會在內地包括廣州、上海及北京等開騷,但最終超過10場內地巡唱突然消失,問是否跟政治因素有關?她說:「好多原因、好多因素,我冇深究,希望有part2,到時再去過。」她指之後的馬來西亞站應該會繼續,但內地站全被抽起,搵錢是其次,10周年紀念意義重大。
02 著地 - 鄧麗欣

今日買仲有280三連位, d飛唔似想像中散得咁快
kevinlai1621 發表於 2016-2-2 21:52

280多到咁
02 著地 - 鄧麗欣

咩直角等於三角形潔淨王后嗰啲
完全係迫人去廁所
matthew1990 發表於 2016-2-4 13:07

蘭花指可樂拾年
02 著地 - 鄧麗欣

唉用成part講雞羊
演唱會一定唱啦
唉聽唔到啦
02 著地 - 鄧麗欣

NO OT
02 著地 - 鄧麗欣

【on.cc東網專訊】 歌手謝安琪(Kay)今年4月將在紅館舉行兩場演唱會,主辦機構宣布兩場門票已全部售罄,新歌《山林道》推出後14天高踞iTunes銷售榜冠軍,雙喜臨門佳績,令她開心不已。出道10年的阿Kay第3次踏上紅館舞台,阿Kay曾表示過演唱會後她會放長假休息一段時間,所以今次暫別樂壇前的最後演出,一票難求,至於是否加場,因要多方配合,主辦仍然考慮中,之前不斷有傳阿Kay有喜,阿Kay雖已否認,但懷孕之說依然滿天飛,阿Kay經理人夏森美笑說:「係呀,下個月生得架啦....日呀!」其實指3月13日是阿Kay生日。
02 著地 - 鄧麗欣

咩料
唔好揭露我
好YUM
02 著地 - 鄧麗欣

黑膠呢
02 著地 - 鄧麗欣

02 著地 - 鄧麗欣

賣哂兩場飛 先上TVB節目宣傳演唱會 係咩玩法?
我真係睇唔透
matthew1990 發表於 2016-3-1 14:50

Jarvis
02 著地 - 鄧麗欣

https://www.instagram.com/p/BCXluv-HTI1
matthew1990 發表於 2016-3-2 13:04

好可愛
02 著地 - 鄧麗欣

香港站有無雞蛋
l00540 發表於 2016-3-11 13:37

上次叱咤樂壇用左成part去講呢首歌
仲講到明好多地方都無得唱/唔岩唱
所以更加珍惜有得唱既機會
咁喎
02 著地 - 鄧麗欣

#MISSINGKAY拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會香港站
明天3月15日倒數一個月正式啟動!
留意明天電台訪問:
1300 《Made in Hong Kong李志剛》
1400《口水多過浪花》
02 著地 - 鄧麗欣

no ot anymore, please focus about the concert
02 著地 - 鄧麗欣

NO OT
LAST WARN
02 著地 - 鄧麗欣

唔知演唱會唱幾多新碟歌呢
可能有有夢要想
John 發表於 2016-3-15 21:08

最初的快樂連住?
02 著地 - 鄧麗欣

Edward 負責做rearrange
jasonng 發表於 2016-3-17 09:23

same as 澳門站
02 著地 - 鄧麗欣

俾d心機搵就有平d架啦
今日先搵到個300幾
02 著地 - 鄧麗欣

你地去邊搵?
abcxyz302006 發表於 2016-3-21 22:31

fb
02 著地 - 鄧麗欣

溫馨提示
瓊姐唔應該係呢個post討論
02 著地 - 鄧麗欣

咪搞
浪費哂d時間。。。。。。
02 著地 - 鄧麗欣

咪當比d時間謝大媽回下氣囉
kayzzz 發表於 2016-3-28 18:23

Twins 佢地講左至少十分鐘
寧願睇佢拍個d 9唔搭8既片好過
02 著地 - 鄧麗欣

Not a chat post thx
02 著地 - 鄧麗欣

Cousin fung不嬲作曲怪 (eg 獨行俠侶)
周博賢不嬲填詞怪 (eg 心絞痛)
利申 未聽 唔會大期望 ...
kayzzz 發表於 2016-4-13 13:16

Cousin fung / 周博賢
02 著地 - 鄧麗欣

【MusicOne 現場直播】《 拾回 謝安琪 數愛世界巡迴演唱會 香港站》精彩片段
(嘩嘩嘩~~~~~~~) 詳情公佈!
請記低!Mark 落你個 Schedule 度!
KAY 約定你!!
直播日期:2016年4月16日 (星期六)
時間:晚上10:10
(只直播部份精彩片段)

02 著地 - 鄧麗欣

做咩放飛?
等我都收番兩張680玩下先
matthew1990 發表於 2016-4-14 20:24

有680睇咪放480
02 著地 - 鄧麗欣

Btw 家明係大反應過雞羊
02 著地 - 鄧麗欣

可能因為我睇過澳門場
尋晚個rundow真係好好好好多
至少多左gip神藝妓兩首大愛
但當然有一堆都好想佢唱既歌係完全無啦

但for街客真係會好好好好悶
就連我都覺得快歌個part好悶

仲有因為佢個仔跳舞
所以cut左賴床同活著 (如果對照翻澳門rundow)
雖然佢個仔好靚仔
所以我唔知嬲唔嬲佢好

愁人節我估係過哂鐘所以cut左?
今晚無左one two three four fun (希望 同 一定要)
應該encore唱到左一兩首掛

同埋好白痴
入到場
我仲問 個台咁高頭幾行點睇
02 著地 - 鄧麗欣

你們的幸福澳門站本身無所以無乜期望本身
但係愁人節年度之歌真係唔知想點
02 著地 - 鄧麗欣

完場都未夠2330點會過鐘唔唱愁人節
abcxyz302006 發表於 2016-4-16 12:38

唔好PUN
個show係3小時
你張飛係寫2015
2315就過啦好無

要記住佢而家唔係係環球
無人找數sosad
02 著地 - 鄧麗欣

再bbtw
唱完兩首落台之後上黎同個仔跳一跳舞又再落台係咩玩法
拾回個live好聽左
之前覺得首歌好娘好難聽

尋晚坐第二行側邊唔係好睇到個台
今晚山頂正中希望有新野睇

同埋個opening好長
個篋彈d ball岀黎係咩意思
02 著地 - 鄧麗欣

有無人仲有上年澳門嗰場嘅rundown
kklaw 發表於 2016-4-16 13:24

02 著地 - 鄧麗欣

唔係,佢只係想用 問我初衷鏗鏘的答 不吞吐 做個靚收尾
kayzzz 發表於 2016-4-16 14:16

但係都無可能呢世既演唱會都用囍帖街做最後一首
無新意
02 著地 - 鄧麗欣

我記得有個位佢話佢想講啲嘢,但因為怕太感性所以最後都冇講,你哋估佢其實係想講啲咩? ...
Hanson 發表於 2016-4-16 14:20

香港呢十年都經歷左好多野 諗到既 或者諗唔到既 之後就無左
02 著地 - 鄧麗欣

哇頂
吳業坤既乞人僧程度直線上升
真係不得了
02 著地 - 鄧麗欣

我最喜愛男歌手條橋kay話佢諗wo
z6yhk159 發表於 2016-4-17 00:49

好明顯係打完場 等佢唔好咁7
02 著地 - 鄧麗欣

仲有姓吳煩膠到
山頂俾d聲我聽下 woo 總有些人在山頂
Wtf
02 著地 - 鄧麗欣

距訪問又話諸神混亂係新碟其中一首歌?
1d14 發表於 2016-4-17 01:08

佢講緊條片
02 著地 - 鄧麗欣

但段片寫香女人係16年產物

如果係單曲應該屬15年?
l00540 發表於 2016-4-17 01:33

其實咁認真做乜?
可唔可以分下邊d係gag
02 著地 - 鄧麗欣

都話唔會大執,咩都排好哂練好哂
講嘢都差不多
Stanley 發表於 2016-4-17 01:54

香港個part無講過野
02 著地 - 鄧麗欣

有,平時好少機會唱到呢好少唱到呢兩首歌,所以我好珍惜
Stanley 發表於 2016-4-17 09:22

yesterday wor
02 著地 - 鄧麗欣

其後Kay囝囝張瞻在後台碰見坤哥時,竟問坤哥:「你係咪明星?」認真搞笑。

暗星
02 著地 - 鄧麗欣

ho jeng
02 著地 - 鄧麗欣