返回列表 發帖
又要撲飛撲到面色枯黃…

其實唱衝過去+幾首新歌
換左一兩part (esp. 十誡果part)
再唱多幾首side track
就已經好滿足

另外我覺得佢ig片呢排有咁多side track一定係有d野
JasOh103 發表於 2016-6-1 22:56

如果有一part係過山車+輕快歌就好

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百貨/馴悍記...

講開過山車先醒起一路都無視左愛上一個人
愛上一個人/總有一個人/兩個只能愛一個/三個人一個約會/(唯獨你一個) 又係正到冇朋友

'係有內容既改動既'
'其實最主要都係用返上次既rundown既'

點先?
JasOh103 發表於 2016-6-5 18:47

今日份蘋果咁寫既︰

鄭秀文(Sammi)將於9月16日開始假紅館舉行6場「Touch Mi2鄭秀文世界巡迴演唱會2016」,去年Sammi舉行12場紅館騷時,開賣日秒殺一票難求,而這次開騷已定於本月20日公開發售門票,全新宣傳海報亦於近日曝光,Sammi玩大頭、羽毛眉配螢光唇造型。
對於再和香港歌迷見面,Sammi說:「今次開part2係我一個心願,由香港開始巡演,過去一年去咗多地方演出,但一直希望可以再返香港開騷。」她笑言上次未看過的朋友要抓緊機會,今次內容編排會有新構思,但會保留上次的精髓再加一些新元素,造型上亦會新添戰衣,她更自爆正為邀請嘉賓而傷腦筋。

係咪即係keep返電影個theme但換晒d上次冇唱既主題曲/插曲?

買到 (暫定) 尾場 480x3
好開心!!

你就好啦幾點start排?

website入唔到
JasOh103 發表於 2016-6-20 10:43

七點半排隊,九點派籌
返公司食個早餐,十點落去搏殺過

你買唔買到呀?

今日蘋果話Sammi唔會加場

杜Sir表示過往所有獎座都送到電影資料館,他說:「榮譽嚟自電影界,應找有代表性地方收藏,我獲獎過程已記錄低,過往攞咗幾多冇計過,拍咗幾多套戲都唔知。」Sammi和安仔前後腳到場,但沒有合照,對於杜Sir捐出獎座,Sammi十分支持,她過往獲歌手獎為主,但有一個電影學會頒的獎,問是否打算下個目標爭取電影獎項?她說:「人生總有缺憾美。」Sammi的演唱會門票供不應求,她說:「我唔會加場了,體力有限。」

MV D耳仔好似燒雞翼

Btw Mark Lui!!!!!!!!!!!
印象中發熱發亮之後都冇乜點合作

回復 121# mc)

我成日都諗咁多人鍾意《記認》關唔關歌詞事
「原來歌聲要有你在旁才動聽」呢句好窩心

其實bang bang bang好霸氣好有氣勢
好想佢唱呢首出場
犀利可唔可以用WOL換

又話轉左8成
...
JasOh103 發表於 2016-9-6 20:05

一直覺得Bang/捉迷藏搭陀槍系列會好正一開場整個咁既medley都好

其實點解你地知咁多內幕野既?
晌邊度聽/睇返黎嫁?

睇黎非男非女果part唔使再re-reuse喇掛!

OMG我會喊死
JasOh103 發表於 2016-9-16 21:25

欲哭找不到根據

接埋crying game
救命
剩係呢part都值回票價
JasOh103 發表於 2016-9-16 21:28

不如唱埋滴著眼淚!!!

薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉

神柱變十字架
721AXA 發表於 2016-9-16 22:02

一樣咁高?

心血來潮

睇到好多人落井下石好心痛
佢要承受既真係好多
佢對自己要求咁高 為左個show操到咁行
咁有誠意去排個rund ...
JasOh103 發表於 2016-9-18 11:54

錯甚麼 舊時做到太好之過
自信可 立正去承受賽果
誰都想趁慘敗去羞辱我 偏偏很高貴地說
未跌低 就當做打和

人類難抵擋的苦都靠血肉之軀撐過証明
人人傷得很重卻未曾絕氣

我反而寧願佢cut快歌
犀利/荒漠/熱愛島就算
火熱呢d簡直吃力不討好

其實感冒失聲, 頭尾4,5天應可以好返, 有一日 break, 之後應該會明顯好轉架啦
lblemon 發表於 2016-9-19 12:01

望就咁望
同埋有一日break可以研究下將邊d歌降兩度
等佢唱得舒服d

頭先上youtube睇左琴晚既如何掉眼淚
真係好低音,降足兩度去到C major!

烈日下讓我洩露人魚線

Btw 我們的主題曲好襯黎明
如果搵埋啫喱成件事就完美!

我都相信MI 尾埸會唱"我不是歌手" 一定感動死.

其實SIDE TRACK 果PART 會唔會不嬲都係專為頭,尾場而設 ...
dom 發表於 2016-9-22 12:30

我甚至懷疑side track medley本來只係for尾場
但係爛聲對唔住頭場觀眾所以送埋俾佢地

我睇微博,最後一次降少左半度喎!

2nd encore 唯獨
3rd encore 默契
真係x出聲!

同埋明明佢都開到聲話回來我身邊,都唔俾佢唱!

即係唱左2次默契?
mr_matchman 發表於 2016-9-25 23:32

不要-換衫-唯獨-換衫-默契-完

乜唔係佢問gaybird係咪回來我身邊佢答唔係咩
定還是我聽錯左

side track演唱會可唔可以唱一次實不相瞞呀
雖然呢首明明係主打
lemontea1069 發表於 2016-9-28 11:34

咁相信同自己同祝你快樂都係first plug啦!演唱會一次都冇唱過
我始終覺得唔應該太大期望,佢對side track既定義同我地好似唔係好同

OT一下︰其實心血來潮當年有冇派台?我見wiki個list冇呢首

哈哈 agree
如果以今次touch mi既定義
佢對side track既定義可能只係唱番D少唱既歌 而唔一定係非主打
不 ...
masterdragon 發表於 2016-9-28 21:36

到時唱不能承受的感動/念念不忘/舊項鏈/眉飛色舞/獨一無二/...

如果真係開既話,整part電影side track都好
如果你有事/醫生與我/調情/喜歡憎你/愛上一個人/過山車/戀上你的床/捉迷藏/愛有甚麼用(!)