返回列表 發帖
好想睇leonlai。。但買左chok峯
ivanbb 發表於 2016-2-24 21:24

兩個睇晒

黎明首個不在紅館大型演唱會 < --- 明明開過大球場

老黎可能覺得大球場係巨型演唱會
阻住 發表於 2016-2-26 12:56

呢D係宇宙歌手先會咁形容

大球场貌似只有校长开过三场四面台,其他都无开过超过一场的
乐坛风云 發表於 2016-2-26 14:51

許冠傑唔止一場啦

好想佢唱愛比我重要, 呢首歌15年冇唱過

2011年的XU先唱过好吗
乐坛风云 發表於 2016-3-4 16:06

MISS 左

其實好想睇
奈何冇得睇
electric 發表於 2016-3-12 20:47

點解呀?

PAKHO問LEON 幾時出碟, 可以幫佢作曲
LEON話歡迎佢作曲, 但唔會出碟

LEON好耐无出过大碟啦(估计都有十年咯),前几张都系EP或者新曲+精选 ...
乐坛风云 發表於 2016-3-16 15:30

如果佢出一張超級精選, 加幾首新歌都好啦

加2場
5月6-7

幾時問嘅?
electric 發表於 2016-3-19 10:18

太陽報上星期, pakho話係黎明歌迷, 問佢問題

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20160317/bkn-20160317031942248-0317_00862_001.html?eventsection=hk_entertainment&eventid=4028828d4d7616ee014d8fe0f64c3197

加場飛幾時開賣?

首歌出左啦,moov 獨家試聽
星勤 發表於 2016-3-29 11:11

而家8-90年代歌手都唔做新歌

喺吖,但係演唱會佢唔唱A music嘅歌曲,全部都喺sony和寶麗金時期果D
乐坛风云 發表於 2016-4-12 15:38

09年有唱愛是傻得起

這一次演唱會快歌會唔會唱:危情追蹤、DNA出錯、你喺我嘅、對不起我愛誰、Mi-II ...
乐坛风云 發表於 2016-4-15 09:13

DNA出錯係HEHE歌

另外應該會唱歌身體唱歌同埋越夜越有機

這兩首喺mark雷演唱會中都唱咗,唔想聽咯~~~反而希望佢唱危情追蹤,最好用翻95年果次嘅舞蹈,好正 ...
乐坛风云 發表於 2016-4-15 14:26

你唔想聽但佢已排舞, 應該都會唱
我反而想聽招呼你朋友, 喜, 你係我既

招呼你朋友堅正啊
97年有唱過不過無出碟

其實"Leon Sound" d快歌真係要唱下
上次XU有part玩遊戲播左貪 ...
masterdragon 發表於 2016-4-17 00:43

"Leon Sound"非常高質, 可惜之後轉會隻碟HEA PLUG

Leon演唱會必唱歌曲:哪有一天不想你,夏日傾情,我這樣愛你,情深說話未曾講,如果這是情,眼睛想旅行,越 ...
乐坛风云 發表於 2016-4-19 10:50

今生不在係咪新歌黎? HAHA, 應該係今生不再

右上角個人形攬枕想點
阻住 發表於 2016-4-18 19:39

想人打佢PAT PAT

睇佢re 今次跳舞好似幾勁

今晚邊個去睇首場啦
乐坛风云 發表於 2016-4-28 16:19

你睇邊場

Cancel 噶

衛蘭響屋企食薯片慶祝噶
nicknicknick 發表於 2016-4-28 18:50

我唔想鬧人,但你真係好乞人憎

30周年搞成甘,哎好似關淑怡甘,系紅館咪算咯,衣家點都補償唔到第一場買左飛的人,仲要之後甘多場都唔知點 ...
阿mark 發表於 2016-4-28 23:57

Leon就係想做d唔同既野俾大家睇
點知搞到咁, 早知真係紅館好過

我對Leon有信心, 佢一定搞得掂

咦,咁會唔會有人投訴噪音
kayzzz 發表於 2016-4-29 16:34

希望唔好啦, 睇到LEON FB, 真係好感動

之前有一次倫伯好似試過係咁  

Good luck
kayzzz 發表於 2016-4-29 16:55

今次冇咁近住宅, 應該冇事既

近政府總部嗎? 小心689 及其家人投訴, 哈哈
lblemon 發表於 2016-4-29 17:10

上一次見到Kelly去睇人演唱會係幾時既事

d舊將個個都去睇
連千千都同丁生去

有朋友響核心外圍聽到今晚有唱

btw, 隔離台話今晚sammi, eason都有去睇  ...
masterdragon 發表於 2016-5-1 23:43

仲有鄭中基鄭融阿公

4大天后都先後捧場
一線EASON睇兩場, 宋禮又去左, 唔知好FD既安仔同自稱Fans既古sir同pakho會唔會去

下?
大把跳樓飛啦
hinz 發表於 2016-5-2 23:17

你上fB再睇下

其實不可一世 別x 傷口 一言為定 情歸於盡都非常正
ricnature 發表於 2016-5-3 13:25

愛是傻得起, 無事常相見都好正

我覺得肥蝴蝶應該會去
kayzzz 發表於 2016-5-4 00:00

聽晚咪知

愛是傻得起我唔buy
個人覺得似kelly 海豚但難聽版
ricnature 發表於 2016-5-4 00:30

似kelly 海豚 < ---- 邊度似..........

一場陪阿徐睇

但大合照得丁生抗儷、劉龍、美祖同阿徐一人
l00540 發表於 2016-5-3 20:27

EASON同老婆睇, 但唔知點解唔同佢地影相

其實點解唔見慧嫻既,佢好多show都去睇
阿mark 發表於 2016-5-3 21:57

可能呢幾晚去
唔知大v去唔去呢, 我見佢有Like leon fb

好想睇埋尾場

你睇左幾多場?
kayzzz 發表於 2016-5-4 15:47

1 場咁大把, D飛太貴喇

果頭講完, 大V就係FB講今晚去睇老拍檔

Leon真係warm

Leon好正  
我愛明亦愛笑呀
John 發表於 2016-5-5 00:37

Leon唱夜夜夢中見真係好冧
每次聽佢唱呢堆舊歌感覺都好溫馨
好似舊朋友咁
如果唱埋孤單的人孤單的我就更正

夜夜夢中見好好聽
阿mark 發表於 2016-5-5 10:49

以前d歌真係好好聽, 百聽不厭
唔認老都唔得喇

[演唱會現場] 《黎明 Leon 30th Anniversary Random Love Songs 4D in Live 2016》 1/5
人生擁有的第一張 ...
hiraoka 發表於 2016-5-5 23:03

好認同你講既野, 特別呢句" 黎明的真誠, 以及粉絲們的超熱情投入, 也足以補足了所有的不足"
Leon真係好特別既一個歌手, 佢做既野你永遠都估唔到, 而且都係令人咁舒服

希望聽晚準時收工
再睇多次leon
John 發表於 2016-5-6 03:11

JOHN你就好啦睇聽晚, 尾場我都好想睇

今晚最後一場喇,好唔捨得
蘋果果個'多謝LEON'睇到眼濕濕

好唔捨得
尋晚好多星去睇

唔知會唔會有PART 2

早兩粒鐘睇明明得3千幾
升得勁快
matthew1990 發表於 2016-5-16 23:29

咖啡都賣斷市喇