返回列表 發帖
好可怕既poster
一定係絕望坐位表

980 靚少少既位已經放緊5K, 傻左咩

Rundown 都係hit song

華仔老左好多
不過D人都係睇集體回憶

紅磡火車站尋晚發生打架鬥毆事件嗎
lightupmylight 發表於 2018-12-20 09:15

血流成河

今晚Kelly 去睇
Kelly 真係只睇四大天王既演唱會

有看郭富城吗
youfuqi 發表於 2018-12-24 22:58

N年前睇過一次

舞台嘅style有點抄襲學友個,假裝這首歌嘅表演都喺有點似學友個野貓之戀同埋餓狼傳說嘅表演。仲有medley個p ...
lightupmylight 發表於 2018-12-24 18:48

劉華係4大中最唔進步果個,但勝在fans base 強
佢無論音樂同舞台表演都係停滯不前

雖然喺停滯不前,但佢都算喺敬業賣力吖,好過黎明幾百倍,睇下黎明而家連保養自己身材都懶得保養 ...
乐坛风云 發表於 2018-12-25 22:13

但音樂上黎明行前好多,華哥仔真係靠電影儲返黎

劉華唔單止電影咖,佢喺98個時候開始唱好多國語歌喺大陸狂吸粉,例如《笨小孩》《冰雨》《男人哭吧不 ...
lightupmylight 發表於 2018-12-26 08:22

但始終覺得佢d 歌好老土
純討論

劉華既style就係咁,不過討論佢定黎明音樂上較走得前似乎冇乜意思,我覺得兩個都差唔多,都係冇乜自己諗 ...
Serendipity 發表於 2018-12-26 13:56

可能近期MYLOVE真係太嚇鬼, 我已經唔記得佢做過D乜野
但佢咁多年都仲好受歡迎係事實
4大天王真係唔簡單既

4大天王其實佢地開演唱會大把金曲可以唱,但偏偏就喺得佢地d演唱會rundown場場唔變 ...
lightupmylight 發表於 2018-12-27 08:27

得黎明一個會唱side track
但一樣場場唔變

所以年過40歌手頂盡開10場好了
但不過40歌手又無本事開5場以上
iamsingingwong 發表於 2018-12-29 12:47

張敬軒應該可10場

其實都係K歌,唔覺很特別,劉華都有批hit嘅慢歌只係冇金曲金,雷頌德作俾黎明攞金曲金的應該只有情深說話 ...
Serendipity 發表於 2018-12-29 16:51

客觀咁講
Leon 既音樂質素真係高過劉華
你聽下Leon Sound 呢隻遺珠就明

處理得非常差

唔覺得有邊個年紀比佢細嘅,體力會比佢好
lightupmylight 發表於 2019-1-3 08:06

郭富城囉

最不負責任男歌手

根本係見咁多人鬧先肯補
虛偽