返回列表 發帖
王菀之成晚好似開唔到聲咁,係中間三首彈琴唱好少少,但都只係以前4,5成水準
樹唱自己歌ok,把聲幾穩,收 ...
chkalu 發表於 2022-12-2 23:50

我覺得Ivana把聲係未到十足水平,不過對聲線運用一定好過mami,彈琴solo嗰三首已經殺晒
Mami唱Ivana嘅歌唱得比我想像中好,但始終覺得唱腔有少少唔夾。
兩個人嘅合作異常地少,好似拉闊音樂會嘅style咁,呢樣有少少可惜。

睇咗YT片 覺得末日都係比番我之唱好啲
至於水百合就意外地ok 有啲位我之假音唱serrini就真音上哂 風格不同  ...
let'sbegin 發表於 2022-12-3 07:39

不過皇后唱咗忘記有時、離遊記、The Pink Room同波點女皇呢幾首相對新嘅歌,我已經好收貨。     
雖然我都好鍾意愛不曾遺忘任何人

MAMI拖住隻馬出嚟嗰時令人諗起Single封面
其實想知點解個show啲飛咁怪,我第一日公售去買980 680都掃晒,但今日入場反而見到680側邊好多位冇人坐,係咪之前內部hold得太多?

覺得係因為加左一場, 搞到佢地內部外部都去唔晒D飛, 見PR開show前幾日仲派緊公關飛  ...
chkalu 發表於 2022-12-5 11:30

我係覺得網上有海量嘅人話買多咗原價放好奇怪,啲人唔睇好心就唔好霸住啲飛,搞到我想睇980都睇唔到。

條女認真唱歌
只有這句
Ivana啲歌會想聽返Ivana唱
同埋一日兩場感覺Ivana唔太handle到
狀態麻麻中間甩詞又 ...
Frankiekiekie 發表於 2022-12-5 12:32

我都覺Ivana一日兩場有少許吃力,尾場把聲狀態唔係最佳又甩歌詞比較意外,但同意依然唱得好過mami,佢嘅歌都係佢自己唱返好聽啲。
但兩個太少crossover搞到個合作好似冇乜大意義

我980隔離都好多吉位

有啲人係揀位,我本身Asia Miles買咗,個位重後過公售,所以最後am嗰啲原價放咗
...
hkaddoil 發表於 2022-12-5 16:08

咪就係呢啲係又撲唔係又撲先搞到無飛賣,如果唔係佢哋成日買完先嚟換唔會咁麻煩
尤其呢個show 用QR code入場,二手我都唔敢買了