返回列表 發帖
Super Voice              一幫紅館演唱會主題曲 (一幫唱)
飛聲                          巨聲3 主題曲  ...
Bluejays 發表於 2014-10-20 21:24

錄音版本有Alfred, Mag? 定係只係今晚live 有呀?如果錄音版都有都幾好

回復 343# Bluejays

真係即刻想睇番啲舊片。。。仲有,話曬唱歌比賽,點解不停聽到D參賽者話未合唱過

2014年度TVB全球華人新秀歌唱大賽
11月30日 晚上7時30分 TVB8

唔知隊長點呢...希望唱好D D 啦

想起鏗鏗的眼淚 。。。

日期: 10/12/2014
活動: 台慶獻禮《超級巨聲4》錄影
嘉賓: 森美、張繼聰、12位參賽者、蔡依林、
        ...
rubylovessss 發表於 2014-12-9 22:09

點解10/12錄影!!!
Alfred 唔係香港呀!!! 想睇 Alfred x 小巧!!!
重溫... 聽說愛情回來過
https://www.youtube.com/watch?v=zgtYaomWbk0

Jason 又係st jo? 好多st jo wor ...

我諗應該講得清楚啲,
係幫佢喺街頭唱歌時彈吉他嘅,應該係業餘。
佢地係咪搏冇 佢嘅fans 會睇巨聲呢?
...
Bluejays 發表於 2015-1-17 22:36

時光演唱會 街頭快閃個吉他手,佢同巨聲4一個參賽者同名   不過應該無關係呀ma

【on.cc東網專訊】 .... 對於同們師姐鄭融被《東網》踢爆毁約,羅孝勇嚴肅說:「唔知,所有合約都係自己簽。(你有誠信?)簽咗無綫五年都OK,冇乜問題,2014年我係最開心同滿意。」

巨聲2 係簽5年的...

我嘅理解係,佢「由簽約到而家這五年」,而唔係佢份約係五年。
Bluejays 發表於 2015-1-23 23:05

@@ 仲有幾多年..

http://ent.sina.com.hk/news/-1-1190693/1.html

個專訪 Alfred 透露佢同 公司的關係...
入咗行幾年之後,發現Artiste嘅力量係比較細嘅,比較被動嘅。
始終真正去投資嘅唔係自己,真正去宣傳都唔係自己一力可以做得晒。所以無謂要交惡,互相磨合,然後搵一個其同方向去做,呢個會係大趨勢

JOSIE 揀越難越愛 ... 為入何生公司?...

77.2 @@ 

oh.. JAson...is out ...

駛乜出到 巨聲2 六強 呀,巨聲3 八強 已經夠贏 :P
Bluejays 發表於 2015-1-31 22:17

巨聲1 出幾多強夠贏? 

鏗鏗 自己上去唱 ma ... 佢巨聲1, 2, 3都有上,係4 無去過

仲有,頭先女女合唱好過男男

Mag 同 Alfred 一齊做訪問 .. 似係一 pair 一 pair 做,之前 同公司二人的訪問已出,Mag入Voice Ent.  又再似多D啦

幾時嘅訪問, 出咗街啦?
怪獸一族 發表於 2015-2-18 09:38

應該未出街

之前 Jinny 話想同 巨聲4 冠軍 合作,莫非已入星夢?!

女巨聲入星夢 會是誰呢?

Mag 最近上TVB 既SHOW 係多左既
同埋原來新碟未錄
但拍左EEG 15週年MV
pkl 發表於 2015-2-20 23:49

今朝活動係 Alfred + Mag ,主辦單位都幾鐘意這個組合 :)

如果入星夢 係有機會紅
不過無晒性格 不過有公司都好過無既..
hictons 發表於 2015-3-8 09:28

Jay 去左 EEG, Shelton 去左 星娛樂,直係唔知會去邊
    星夢 要女

Alfred+Mag 嗰個報紙訪問,好似仲未出。
Alfred 自己 同日同地點 做嘅 Recruit 就出左。 ...
Bluejays 發表於 2015-3-8 17:43

可能314出?白色情人節

又可能係 Alfred 嗰日只係做 Recruit 訪問,叫左 Mag 去食飯?
Bluejays 發表於 2015-3-8 19:04

嗰日好似係藍色西裝,似係 TVB weekly 嗰次。Recruit 係 啡色 + 格仔頸巾?
    都有可能好似你話佢地兩個自己 食,同訪問無關

回復 865# Bluejays

哈哈,利害! 觀察入微 不過其實都想 Alfred 同 Mag 互相講下對方