返回列表 發帖
好想知邊個揀飽滿愛,雖然我都勁鍾意呢首。
另外一二三三二一同搖滾之母對調個flow會唔會順d?一二三點聽都似收尾曲

5-8 from Minor Classics,others except 12 from 321Go

美嬋會唔會再plug 一二三,三二一 Studio Ver架?
Jacz 發表於 2018-7-28 15:40

雖然我都好想佢plug,不過隔咗咁耐先plug會唔會odd咗d

听日终于听到 123321 studio version
kenny211 發表於 2018-7-30 18:58

唔知會唔會半夜上線

MIX 返MOOV LIVE版都夠做, 陌路個MOOV LIVE版真係好聽到顛
Kyle_ 發表於 2018-7-31 01:42

聽完陌路個moov live版,呢首歌就成為我既千嬅10大

原來深息bare mix即係抽左原曲個acapella再做一個acoustic version, 我老土D, 都係覺得原版最好

Btw之前有 ...
masterdragon 發表於 2018-7-31 13:28

冇,首次曝光

認真聽咗幾次,我真心覺得一二三cd版好聽過live版喔
首先「去追」呢個位其實個key低過live版,冇咁突兀同刺耳
仲有「回想」「熟了」都smooth過live版
而且live版把聲有d攰,cd版把聲好聽d
不過有一樣嘢係必須承認既,就係楊千嬅live版永遠更有感情

寫得最好係唔係細so同親?
treee 發表於 2018-8-1 14:58

最鍾意CY嗰段

係moov download 只碟聽 但只有華星+ 東亞/ 寰亞 飛走新藝寶 / 金牌(華納持有牌權)
成日網上串流的copyri ...
tributehotel 發表於 2018-8-2 13:27

其實係咪暫時只能自己用CD轉mp3先有可能有隻完整既碟聽?各大平台都冇新藝寶/金牌堆歌
btw我自己整咗個playlist:直覺 Piano Mix,深息 Bare Mix,快樂與哀愁,飲酒思源 original ver,我係我 Remix 咁聽落嚟個flow好正
如果隻碟收齊呢幾首就好啦

iTunes 買全隻專輯就有哂全部18首歌
PP(alex+miriam) 發表於 2018-8-2 14:25

原來如此,我睇d人貼圖以為嗰堆歌都係冇,原來係only for album
即刻去iTunes買多次全碟

如果有串流平台 再買iTunes 好似好儍咁 再買實體碟 更儍 但fans 就係咁 ...
tributehotel 發表於 2018-8-2 15:23

我買咗兩隻實體,不過我起澳洲未攞到

竟然冇林夕 wyman 陳輝揚
jason567 發表於 2018-8-3 11:48

Wyman肯定揀野孩子,跟住寫我真的盡力了balabala