返回列表 發帖
佢個中文名依然係打錯嘅

失望好正常+1
當佢成為老屎忽就自然會識得掩飾

成件事無人做錯,請網民唔好衝出黎代替AK感到被冒犯
在這畢生不滅 無極的狀態

最鍾意drama
留名先
JasOh103 發表於 2021-1-2 01:03

另一角度 (sponsor by 花生友族長):
https://instagram.com/stories/on ... gshid=14fjazz7idap5

AK其實一向都重義氣 只係衝動同唔識講野
反而Ian今晚先最西 隊員攞獎對佢黎講好似wfc咁 呢啲人先最難教
都 ...
cymusic 發表於 2021-1-2 01:42

當年初入mirror玩game玩到堅發脾氣,佢話自己係運動員心態

做星最怕無人講無人理
往好嘅方面睇, 佢無(個人)獎攞都上到headline,
最多係輸左風度(有d人眼中), 但起碼已經賺左曝光率同話題性(呢樣野viu最擅長啦)

講真, 5年後仲有幾多人會記得你出道個年播放率有幾多幾少, 趁宜家有人留意就宣傳下自己仲好啦
低調啲私下安慰佢好啲
今次好高調 變咗覺得好似係柳有問題
kaman921 發表於 2021-1-2 11:42

睇條片下面d comments其實大部分都好理性, 我又唔會太擔心佢被大眾誤解
柳係咩人, 有留意佢嘅都知

老老實實我覺得AK係失望姐。。
不過佢做model/賣雪櫃算啦=_=
water:) 發表於 2021-1-2 13:20

Model黎講佢塊面太包

死啦,林奕匡成日提JF可以再做好啲又係咪綠茶
lmml4 發表於 2021-1-2 13:09

Phil 同 Jay 係真bromance

鏡只係公司撮合

無得比

佢係咪學Timo 想同網民Battle

btw支持Mirror
on07111 發表於 2021-1-2 13:33

但係haters數目佢又好似唔夠timo多喎

都係輸

花姐本身都無pr...
fish3333 發表於 2021-1-2 13:36

Team花姐 入面最強PR應該係Keung To

我唔明,點解18年嗰個落選港姐黑面就比人讚,仲有張敬軒讚佢真性情,今次AK連黑面都唔知算唔算,就比人踩得 ...
mrshadowll 發表於 2021-1-2 13:41

其實真係唔覺出面有好多人踩佢喎

来来去去都係镜粉互踩
ifeinano 發表於 2021-1-2 13:48

不過佢自己喺IG story選擇性恭喜隊友,真係好難唔俾人做文章

怪就怪花姐一口氣推咁多個出黎
星夢情真 發表於 2021-1-2 14:09

俾機會年輕人都有錯?

可能港台就到ak贏返啦 打和super

其實咁睇MIRROR fans肯定係會內哄, 今次姜糖唔投MIRROR, 其他非姜糖MIRROR粉一定會針KT ...
~蛋撻~ 發表於 2021-1-2 15:26

其實斷言姜糖唔投鏡係偽邏輯,因為無資料去對比最男/最歌/最組入面其他4個投票選項嘅票數分布有幾唔同

有機會最組RB票好集中但最男最歌好分散

再者邊個話投姜嘅一定只得鏡粉?

IG edited
冇咗come on hater了
hehe 發表於 2021-1-2 19:47

Po左咪Po左囉
咁樣縮法其實真心7

https://hk.appledaily.com/entert ... EJBSTJE55NXRDMUCSY/
8. 最易嬲?答案:AK
Stanley篤完AK又幫兄弟解圍:「可能佢急啩!」AK抗議說:「我好堅守我嘅原則,一嬲會唔出聲抦埋一邊!」Lokman指要氹AK有難度︰「逐個逐個囉,呢個唔得到第二個,或者等佢靜下先!」AK承認說:「大多數都係Lokman先氹到我。」Lokman接口表示:「都係『哦』佢囉,同佢講一陣先嬲好冇呀?」AK指最長都是嬲一、兩個小時,之後自動自覺又開心返。

其實做左28年人都下下要兄弟氹都幾唔成熟...

安咩慰呀 唔見以前美祖攞完金獎話 Kay唔好唔開心!

平時咁直腸直肚講野既人都唔會犯下呢個錯誤
嗰師奶真係 ...
JasOh103 發表於 2021-1-3 12:20

如果你覺得'競爭對手'同'隊友'係有可比性, 真係唔知點同你討論...

除非口講係戰友但其實一直將人地視作死對頭啦, 咁就唔好再講咩兄弟情/義氣喇

爭同一個獎唔係 競爭對手係咩?
我冇否定係隊友 但係競爭對手都係事實
JasOh103 發表於 2021-1-3 12:32

"3子邊個攞都等於代表mirror12個攞" 佢做訪問自己講的...

都係嗰句, 失望還失望, 但如果走去反怪安慰嘅人都幾無品

HATERS一定有, 但其實感覺上普遍網上輿論都無狂踩佢地任何一個, 而ak ig comments幾乎一面倒安慰佢

今時今日媒體要帶風向唔係咁易, 所以我都係奉勸唔好俾呢d所謂報導嘅一兩個字眼牵着鼻子走

蔡楓華當年講出一時風光唔代表永恆
告誡哥哥“唔好太開心”
同理一樣出於善意
事實上重要場合 ...
kenneth 發表於 2021-1-3 12:45

呢個post回覆數目已經超越奶共豪, 恭喜恭喜

分享趣聞一則 唔知大家有冇睇過

25:38 方丈: Stephy係以前打開波架?
佢應該係想問Stephy係由幾時開始打波  ...
cymusic 發表於 2021-1-3 12:45

笑死

如果你真係想為個團好
個討論重點應該係點樣可以改善班仔既PR 而唔係淨係話邊個邊個搞分化
Jer同AK講既野  ...
cymusic 發表於 2021-1-3 13:03

花姐自己都唔係好掂

最識pr係kt

睇返Ak真係大方得體又有型
唔會畀jer太大上台壓力!難怪係副隊長
真係唔同啲 respect! ...
kenneth 發表於 2021-1-3 14:08

「老婆,你唔好做多咗。」

Edan好正
nicknicknick 發表於 2021-1-3 14:50

#JERDAN is real